utorok 14. júla 2015

Rozhovor s Cameronom Jaceom

Tak. A mám tu prvý rozhovor s autorom, od ktorého som (žiaľ) ešte nič nečítala a to aj napriek tomu, že mám 3 jeho série vo wishliste. U nás od neho ešte nič nevyšlo, ale venuje sa re-telligom rozprávok, ktoré vyzerajú proste fantasticky. Napísal napríklad The Grimm Diaries či Insanity a ja naozaj dúfam, že sa k ním časom dostanem.
Autora som oslovila vrámci blogtour a sám mi ponúkol interview. Celkovo je fakt zlatý a skvelo sa mi s ním komunikovalo. Dámi a páni, Cameron Jace!


1. Čo vás inšpirovalo k napísaniu vašich kníh? 
Začiatky môjho písania boli v detstve. Vtedy som veril, že známe rozprávky neboli vyrozprávane správne a chcel som si ich upraviť vlastným spôsobom.



2. Kedy ste začali písať? 
Už ako dieťa som miloval vytváranie príbehov. Raz som skúsil svoj príbeh publikovať na Amazone a ľuďom sa to našťastie páčilo. 

3, Kto sú vaši obľúbení autori? 
Zvyčajne čítam úplne iné veci, ako píšem. Začal som s Flemingovým Jamesom Bondom a Stephenom Kingom. Tiež som obrovský fanúšik Neila Gaimana a Jamesa Pattersona. Ale príbehy, ktoré ma zasiahli najviac sú od neznámych autorov - nespísané, stratené knihy, ktoré sa podávali z generácie na generáciu.

4. Chceli by ste vidieť svoje knihy sfilmované? Kto by mal hrať vaše postavy? 
Myslím, že by bol skvelý nápad previesť moje knihy na strieborné plátno. Asi všetci autori o tom podvedome snívajú, ale nikdy som o tom naozaj nepremýšľal. Teraz ma zaujímajú hlavne pocity čitateľov. Ako by som ich mohol rozosmiať, rozplakať, vydesiť, prekvapiť...?

5. Kto je vašou obľúbenou postavou z vašich kníh? A máte aj nejakú neobľúbenú? 
Mojou najmenej obľúbenou postavou je Pillar z Insanity, ale každá postava je obľúbená, keď ju píšem. 

6. Píšete teraz niečo nové? 
Píšem teraz thriller, tak uvidíme, ako sa to vyvinie. 

7. Ako by ste popísali svoje knihy, aby ste prilákali viac čitateľov? 
Ja s tým veľa nespravím, to knihy majú prilákať svojich fanúšikov. Ja len zvyčajne použijem vetu: Čo ak by bolo všetko, čo o rozprávkach vieme, úplne nesprávne? Čitatelia vedia ako nájsť to, čo ich zaujme. Nie je to práca autora. 


2 komentáre:

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.