pondelok 20. júla 2015

Kúzelná knihovníčka 6


Uplynulo už polroka od toho, čo som vám ukazovala svoju krásku naposledy, takže bolo načase ju nafotiť znova. To, že som sa na to chystala od začiatku prázdnin, je úplne nepodstatný detail, áno? Nechcelo sa mi ju totiž upratovať (aj tak som sa na to nakoniec vykašľala, takže si ten bordel nevšímajte. 
Mimochodom, tú z pred polroka nájdete TU. Pozerám, že som sa zbavila dosť kníh :D
Tiež sa chcem ospravdlniť za kvalitu niektorých fotiek, štrajkuje mi foťák. 


Pohľad na najväčšiu knihovníčku. Spodné poličky vpravo mi zabrali rodičia, takže tie na fotkách ani nie sú. 


Výnimočne polička, na ktorej je ešte nejaké miesto. Zatiaľ tu mám Myslete jako Sherlock Holmes, Analfabetka, ktorá vedela počítať, Marťan, Babička pozdravuje a omlouvá se, Gwing, nezabiješ?, Záhrobná kniha a celý Twilight vrátane Bree. A Hostiteľa. Prečítané sú len Analfabetka, Gwind a celý Twilight. 


Táto polička patrila pôvodne dystópiam. Ešte sa tam síce nejaké nájdu, ale už dávno je to taký mix. Dokonalý pár, dva diely Roztříštěnej říšě, Dech, Sabriel, celá séria Roztrieštenej, Metalurg, doteraz vydané Mesačné kroniky vrátane Levany, Hry o život a prvý diel Havranieho bratstva. To a Sabriel som ešte stále nečítala. 


Vždy, keď knihovníčku fotím je táto jediná, z ktorej mám prečítané všetky knihy. Mám tu prvý diel Demonaty, celého Percyho, Bohov Olympu (už aby vyšiel aj posledný diel! :3) a (zatiaľ) celé Kroniky železného druida.


Moja najmilovanejšia Harry Potter polička :3 Keď vyjdu Tvory a netvory, tak ju budem musieť rozšíriť, lebo ž teraz je narvaná. A to nespomínam to, že chcem ešte ilustrované vydanie. Ehm. 
Každopádne tu mám celé anglické a slovenské (šestka a sedmička za zápisníkom) vydanie, Filmové čary, Lexikón HP, Metlobal, Zvery, Rozprávky Barda Beedla, nádherný slizolinský zápisník a Harryho prútik :3


Prekvapivo, ďalšia polička, z ktorej mám väčšinu prečítanú. Mám tu Utorky s Morriem, celú sériu Nočného tieňa a Artemisa Fowla, P.A.S.C.U. od toho istého autora, Kam si zmizla Bernadette, dva diely Etikety a špionáže, Nie som taká a Morantologie. Neprečítané sú len Kořeny, Bernadette a Nie som taká. Úspech, fakt. 


A tu mám opačný prípad zas. Prečítaných mám len 5 kníh. Denník Bridget Jones, Železnú skúšku, prvý diel Sukuby a Věk X. Na druhej strane mám tú Sukubu už skompletizovanú. K Strážkyni brány, Kruhu ohně a Královnej Tearlingu som sa tiež ešte nedostala.


Toto je ďalšia moja obľúbená polička, lebo je (takmer) plná klasiky (aj keď neprečítanej). Mám tu skoro celú Austenovú, chýbajú mi už len dve poviedkové od Slovartu, päť kníh od Bronteových, Annu Kareninu, Zimnú rozprávku od Shakespearea a celučkú Annu zo zeleného domu. 
okrem toho aj Austenland, Jak mi pán Darcy zlomil srdce a Jak mi Jane Austenová zničila život. Lebo Austenová. 
Prečítaná len celí Anna, Pýcha a predsudok a Opátstvo Northanger. Musím sa do toho čo najskôr pustiť. 


Komínček kníh patrí vydavateľstvu CooBoo. Mám tu sériu Drahokamy, dva diely Školy dobra a zla, Rebelov věčnosti, Za zrcadlem a Léto mŕtvych. Z toho mám neprečítané len to Zrcadlo a nejako ho ani neplánujem. 
Ďalej tu mám celú sériu Lháře (prvý diel na fotke chýba, tato číta :3), Pravdu o Melody Brownovej, Problém na každé riešenie, Prvý hrob napraco, Ostrov lhářů, Posla, Zlodejku kníh, Markutské královstvo a to, čo je tak schované v tieni je 13x sci-fi. Prečítaný je zatiaľ len Lhář, Ostrov lhářů a Království.


Konečne sme sa dopracovali k druhej časti mojej knihovníčky! :3 


Na tejto poličke mám tri diely Alex Craft, Svůdne zlo, prvý a tretí diel Mercy Thompson a prvý Kate Daniels, Povstání kolosu Rhodského, Přivolávání, dva diely Mary Dyer, celú sériu Pád, Piesne serafov, Bellman a Black, Odpusť mi, Leonard Peacock a moju milovanú sériu Temné vody :3 
Prečítané sú celé Temné vody a Pád, Přivolávání a Svůdne zlo. 


Na tejto poličke mám slovenské knihy a Pekelné stroje. Sú tu Mariotovi dediči, celý Džinsový denník (tretí diel požičaný, tak nie je na fotke), Dievča z minulosti, Punková princezná, Príbeh jednej lásky, Zaslepená, Obchodníci s nádejou a Adaptáciu. Neprečítané sú len Zaslepená, Stroje a Obchodníci, ktorých ani nejako nemám v pláne čítať a Príbeh jednej lásky.
To ležiace navrchu je Looking for Alaska, ktorú mám požičanú a ešte som sa k nej nedostala. 


Táto polička je tak zastrčená za skriňou, že sa to lepšie nedalo odfotiť. 


Tu si našiel svoje miesto Hodvábnik, Drvič, Vraždy za svitu sviečok, Carrie, Reviver, Šváby, Diablova hviezda, Snehuliak a Měsiční záhrady. Prečítaná je len Carrie, Šváby idem zrovna čítať a ostatné počkajú (alebo niektoré ani nie) 


Tak tu mám úžasnú biografiu Benedicta Cumberbatcha, Neviditeľného strážcu, Smrť panien, celú sériu Luxus, Tatkinov nočník, Tweetni mi, Meno hviezdy, sériu Dnem i nocík, Nezapomenutelnú a Baby z Brooklynu. A na tej kope sú všetko podpísané záložky a kartičky :3 
Ako som spomínala, počet neprečítaných kníh sa zväčšuje. Z tejto som totiž čítala len Smrť panien a Bena.


Táto fotka vyšla veľmi blbo, ale tak no čo už. A je tu ten bordel, ktorý si nemáte všímať. Takže ho pekne ignorujte a ja prejdem ku knihám. Mám tu dve pointless knihy a to Destrukční deník a Pointless book, Bodaj bi, Upírovú kliatbu, Seduktora, celú sériu Upírskych denníkov, ktorú ešte písala autorka (teda po 10. diel), dve novely k Škole noci - Lenobiu a Neferet a sedem dvojjazyčných kníh z Nového času (ešte mi chýba Sherlock, nemáte niekto?). Ďalej tu mám skvelú knihu Motýlik, anglickú verziu Anny zo zeleného domu, čo je prírastok za tento mesiac a som z neho veľmi nadšená, Otca Goriota, Srdcovú dámu, Tri kroky do pekla, Barvu kouzel, Koberčanov, Galgada, Malé ženy, Pirátov! a môjho milovaného Radečka. Ešte mi tu chýba Jaký to nádherný svět. 
Prečítané Bodaj bi, Neferet, Upírske, Motýlik, Srdcová dáma, Tri kroky do pekla, Barva kouzel, Piráti! a Radek :3 


Posledné, sľubujem! 


Moja milovaná LGBT polička. Mám tu dve knihy od Tamary Tainovej, Keď láska bolí, aj chlapi plačú, Milenky, Línie krásy, celú sériu Nočných běžcov, Ružový trojuholník, Rozepnutú a Řekni vlkům, že jsem doma. 
Z tohoto mám neprečítané len To prejde, Milenky, Línie a Trojuholník.
(Tá kôpka, ktorú vidíte pravo sú vaše ceny do blogtour, čo zatiaľ mám ;))


No a na záver moje anglické krásky. Tu mám Dead of Eve, Aristotla, Soul screamers, Darrena Shana v rumunčine (niežeby som vedela z knihy prečítať niečo iné ako autora), Attachments a Fangirl od úžasnej Rainbow Rowell, Boy meets boy, Simon vs. The Homo Sapiens Agenda, Will Grayson will grayson, dva diely Throne of Glass, štyri mini knižky Doctora a Forbidden. A moje záložky. 
Prečítaný Aristotle, Fangirl, Simon a Will.

6 komentárov:

  1. Trochu nepříjemně jsi mi připomněla, že si musím pořídit ty zbývající dva díly Lháře a pak je zatraceně přečíst. :D Ale máš krásnou knihovnu, díky za inspiraci, v nejbližší době mě čeká nová knihovna a já zatraceně netuším, jak v ní knihy uspořádat - bude jaksi mnohem větší (tedy přibude mi ještě nějakých dvacet knih, co mám po prarodičích, pravda), takže to už nebude uspořádání alá "hlavně, ať tam jsou všechny" (a to tam stejně všechny nejsou :D).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to tiež dávam tam, kam sa to zmestí. Keby to má mať nejaké logické usporiadanie, tak sa zbláznim. Akurát série a (väčšinou) autori musia byť pri sebe :D
      To teda musíš!

      Odstrániť
  2. Milujem a neznášam takéto články :D Vždy objavím nejaké knihy, ktoré ma ohúria obálkami a ja si ich potom chcem kúpiť (nevadí, že som na mizine :D) ako napr. séria Luxus a na druhej strane vždy závidím :D Vážne vždy! Toľko kníh normálne, že pastva pre oči :D Normálne sa mi chce plakať.... Aj ja chceeeeem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luxus je totálne mega. A to som ho ešte ani nečítala :D

      Odstrániť
  3. Samé super kousky! :) Taky bych chtěla tak velkou knihovnu, jenže si mi domů nevejde a proto jich mám hned několik malých :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.