pondelok 27. júla 2015

Krásna lovkyňa a faerské zviera (A Court of Thorns and Roses)

Autor - Sarah J. Maas
Séria - A Court of Thorns and Roses
Diel - 1/3
Vydavateľstvo - Bloomsbury
Rok vydania - 2015
Väzba - paperback
Počet strán - 416

Anotácia
Feyre’s survival rests upon her ability to hunt and kill – the forest where she lives is a cold, bleak place in the long winter months. So when she spots a deer in the forest being pursued by a wolf, she cannot resist fighting it for the flesh. But to do so, she must kill the predator and killing something so precious comes at a price.
Dragged to a magical kingdom for the murder of a faerie, Feyre discovers that her captor, his face obscured by a jewelled mask, is hiding far more than his piercing green eyes would suggest. Feyre’s presence at the court is closely guarded, and as she begins to learn why, her feelings for him turn from hostility to passion and the faerie lands become an even more dangerous place. Feyre must fight to break an ancient curse, or she will lose him forever.

***

Napriek tomu, že mám prvé dva diely Throne of glass doma už naozaj veľmi dlho, ACOTAR bola moja prvá prečítaná kniha od tejto autorky. Veľmi som sa na to tešila. Rozprávky milujem a tento re-telling Krásky a zvieraťa vyzeral skvelo. 

Feyre je silná, nezávislá a odvážna hrdinka. Miestami to svojou tvrdohlavosťou až preháňala, zbytočne si sťažovala svoj život. Najprv sa mi páčila, potom mi liezla na nervy. A od polovice knihy bola opäť hrdinkou, o ktorej sa oplatí čítať. 
Tamlin, Lucien a Rhysand boli také zlatíčka. Všetkých som si veľmi obľúbila. 

Táto kniha mala najťažšiu angličtinu zo všetkých kníh, ktoré sa mi doteraz dostali v angličtine pod ruku. Chvíľku mi trvalo, než som sa poriadne zorientovala, avšak zvykla som si prekvapivo rýchlo. Čítalo sa to však celkom pomaly (a keď sa to skríži s ďalšou mojou krízou, tak to čítam  dva týždne).
Ale nebojte sa toho. Keď som to zvládla ja, zvládnete to aj vy. A pokiaľ ste už čítali Throne of glass, nemáte sa čoho báť. Pokiaľ si na to v originály netrúfnete, v češtine to vydá CooBoo (pravdepodobne budúci rok). Či sa toho ujme aj Slovart v slovenčine, je zatiaľ vo hviezdach. 
Rozhodne to však za to vydanie stojí. 

Keď som zvykla na jazyk, ktorým je to písané, čítanie som si užívala. V prvej polovici boli síce prázdne miesta, kde som sa miestami dosť nudila. Potom po skoro dvoch týždňoch prišla druhá polovica a potom to už šlo. Ani som sa nenazdala a príbeh nabral fakt grády. Bolo to vážne pútavé a napínavé a už sa to aj dobre a rýchlo čítalo. No a potom nastal koniec. Som vážne spokojná s ním, akurát mi to prišlo úplne ukončené. Netuším, o čom chce tak písať v ďalších dvoch dieloch. Keby to skončilo týmto, nič sa nedeje. Bojím sa, aby to zas umelo naťahované. 
Bolo by to však geniálne na striebornom plátne. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.