nedeľa 15. decembra 2013

Top týždňa - Knihy, ktoré by si zaslúžili sfilmovať

Tak aby bolo jasné, niektoré som trošku preskočila a ku niekoľkým sa vrátim neskôr :D Tým myslím Najlepšie knihy tohoto roka, pretože tých sa dočkáte tak za dva týždne. A tiež najhorších, najočakávanejších, či najlepšie/najhoršie obálky... A možno ešte čosi ďalšie, uvidím :) Teraz tu mám knihy, ktoré si rozhodne zaslúžia sfilmovanie...
Preskočila som svoje obľúbené klasiky, lebo tých veľa nemám (Shakespeare, Austenová, Antigona, Anna zo zeleného domu, Harry Potter... ak to posledné môžme rátať za klasiku :D), guilty pleasures (to je hlavne Škola noci a Pád).

Artemis Fowl (Eoin Colfer)
Nuž, o sfilmovaní tejto knihy sa veľa hovorilo. Už pred niekoľkými rokmi. A v lete sa nejaké tie informácie objavili... A potom zas nič.
Každopádne, táto kniha by sa rozhodne mala sfilmovať. Chlapec, geniálny zločinec... a kniha bola naozaj dobrá. Hoci najlepšie boli jednoznačne jednotka... a trojka, tá je rozhodne perfektná.
A filmy by boli skvelé.








Dokonalý pár (Ally Condieová)
Čítala som síce zatiaľ len jednotku, ale tá sa mi moc páčila a teraz sa už pekne dlho chystám na dvojku :)
Hex Hall (Rachel Hawkinsová)
Perfektná séria. A pokiaľ by nepokazili herca, ktorý by hral Archera (poznáme také prípady - Edward, Tobias, Dimitrij...), tak by to bolo skvelé. A samozrejme, keby to nedopadlo tak katastroficky, ako Vampire academy.
Narnia (C.S.Lewis)
No... áno. Nebola som si úplne istá, či to sem patrí, keďže tri diely už natočené boli, ale určite by sa mali sfilmovať aj ostatné knihy... Obzvlášť táto prvá, tú som mala vždy moc rada :)
Kroniky železného druida (Kevin Hearne)
Áno, áno, áno! Toto jednoznačne! Toto by niekto stopercentne natočiť mal, je to skvelý materiál na film. A zaslúži si to.
Mariotovi dediči (Marja Holecyová)
Je to síce "len" slovenská kniha a určite by ju nemohli sfilmovať na Slovensku, ale toto má zahraničnú kvalitu a keby bolo vážne kvalitné spracovanie... stálo by to za to.
Mesačné kroniky (Marissa Meyer)
Fantastický nápad a tieto filmy by pekne vynikali z radu. Popoluška ako kyborg, babička ako bývalá vojenská pilotka... Nuž, to by bol úžasný film. Teda filmy.
Padlí anjeli (Lauren Kate)
Jasné, sú už vybraní herci na hlavných protagonistov (Daniela, Luce a Cama), ale o filme nie sú nijaké bližšie informácie. Teda... vraj by to malo byť tento rok, ale ktovie... Tak si s tým proste švihnite, ja chcem vidieť film na túto skvelú, fantastickú sériu. A láskavo ju moc nepreslaďte. Lebo vo filme by to dopadlo o moc horšie než v knihe, všakže? A nikto nepotrebuje film a la Danielle Steelová...
Roztrieštená (Tahareh Mafi) 
Och, Warner! Ak by ste mi pokazili niekto aj toho... nuž, nechcite vedieť. Ale film by za to stál, všakže?
Škola noci (P.C.Cast & Kristin Cast)
Túto sériu mám tiež veľmi rada a tiež sa spomínalo, že by z tohoto film byť mal... Ale nič. Ani na imdb nenájdete nič. Každopádne, takého Kalonu alebo Rephaima by som videla moc rada...











Samozrejme, chcelo by to sfilmovať aj to Mesto popola, ktorého natáčanie bolo pozastavené. A Dedička by si zaslúžila sfilmovať tiež, ale to by som niekomu vážne ublížila, keby mi tvorcovia zničili Lokiho...

7 komentárov:

  1. V Mariotových dedičoch máš úplnú pravdu :D Myslím, že to by si naozaj zaslúžilo sfilmovať, ale ak by skazili obsadenie, tak by to dopadlo katastrofálne :D A Školu noci mám tiež rada a myslím, že by v tom "filmovaní", o ktorom sa vravelo mali pokračovať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pád by som si priala vidieť na filmovom plátne aj ja - chcelo by to už aj nejaký kvalitne spracovaný film o anjeloch. :) Lenže ak by ho mali pokaziť ako polovicu filmov natočených podľa kníh... tak to nech radšej netočia.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S Artemisom rozhodne súhlasím, to by bola pecka! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já prostě nemám ráda zfilmování knih! :D téměř nikdy se to nepodaří, i když jsou i výjimky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Z Hex Hall by som film určite vydieť chcela, aj z Som Roztrieštenej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skoro všechny filmy podle knížek, které tady máš bych chtěla vidět :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Najlepší film by bol aj podľa mňa z Artemisa. Ale nikdy nič. :( škoda

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.