utorok 2. júna 2015

Where she went (Gayle Forman)

Séria - If i stay
Diel - 2/2
Vydavateľstvo - Random House Children's Publishers UK
Rok vydania - 2012
Väzba - paperback
Počet strán - 260

Anotácia
The stunning sequel to Gayle Forman's international best seller, If I Stay - Now a major film starring Chloe Grace Moretz. If you had a second chance at first love ...would you take it? It's been three years since Adam's love saved Mia after the accident that annihilated life as she knew it ...and three years since Mia walked out of Adam's life forever. Now living on opposite coasts, Mia is Julliard's rising star and Adam is LA tabloid fodder, thanks to his new rock star status and celebrity girlfriend. When Adam gets stuck in New York by himself, chance brings the couple together again, for one last night. As they explore the city that has become Mia's home, Adam and Mia revisit the past and open their hearts to the future - and each other. Told from Adam's point of view in the spare, powerful prose that defined If I Stay, Where She Went explores the devastation of grief, the promise of new hope, and the flame of rekindled romance.

***

Po If I stay, ktoré sa mi veľmi páčilo, čím ma nesmierne prekvapilo, strašne som chcela prečítať Where she went. postupom času to prestalo ponáhľať a pred tým, než som knihu začala čítať, som už od nej priveľa neočakávala, keďže som predpokladala, že z toho bude ďalší obyčajný románik, ktorý len nadviaže na udalosti z originálneho a skvelého príbehu. 

Bolo čudné čítať z Adamovho pohľadu. No a nakoľko som anotáciu čítala dávno-pradávno (ak vôbec), až pri nejakej tretej strane som si uvedomila, že to už nie je o Mii.
Adam... Nuž, v jednotke sa mi páčil. Tuším. Tu som ho väčšinu knihy ani veľmi nevnímala ako hlavnú postavu, len ako akéhosi rozprávača, ktorý je mimo príbehu. 
Až tak 50 strán pred koncom mi došlo, aký úžasný vlastne je. Nuž áno, to trvalo. 

Moje obavy, že knihu autorka pokazí, pretože už bude taký o ničom boli viac-menej zbytočné. Áno, jednotka sa mi páčila viac. A áno, nič by a nestalo, keby to tou jednotkou aj skončilo. Ale bolo to napísané fakt dobre a čítalo sa to naozaj príjemne, že to bola proste taká príjemná oddychovka. Nevyčnieva medzi knihami, nie je veľmi výnimočná. Ale je naozaj krásna a rozhodne za to prečítanie stojí. Takže pokiaľ čakáte na slovenské vydanie, nuž, máte sa na čo tešiť. 
A ja sa zatiaľ budem tešiť, kým sa dostanem k I was here (snáď čo najskôr) a asi aj Len jeden deň.


Kam ďalej? 

4 komentáre:

  1. Juj, super recenzia. :) Teším sa na to, kedy si knihu budem môcť prečítať. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teším sa na ňu,Ak zostanem bola super kniha. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja viem :D Toto trochu slabšie, ale aj tak super :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.