streda 17. júna 2015

Vodopád (Lauren Kate)

Originálny názov - Waterfall
Séria - Atlantída
Diel - 2/3
Vydavateľstvo - Yoli
Rok vydania - 2015
Väzba - paperback
Počet strán - 336

Anotácia
Eurekine slzy zaplavili zem a Atlantída ožíva aj so svojím krutým kráľom Atlasom. Len Eureka ho môže zastaviť, no najprv sa musí naučiť, ako proti nemu bojovať. Preto putuje oceánom v štíte hromového kameňa aj so svojou priateľkou Cat, s otcom, malými súrodencami a priateľom Anderom. Oslňujúci tajomný Nositeľ rodu, zaľúbený do Eureky, sľúbil, že jej pomôže nájsť Solóna, záhadného Nositeľa rodu, ktorý sa skrýva. Ten by jej mohol poradiť, ako poraziť Atlasa.
Keď sa konečne dostanú k Solónovi, uprostred skazy, ktorú spôsobili jej slzy, musí Eureka čeliť posmechu a narážkam atlantídskych čarodejníc, útokom nahnevaných zúfalých miestnych obyvateľov, no aj nečakaným odhaleniam o sebe. Vďaka nim dospeje k rozhodnutiu - ak bude dosť silná, môže toto poznanie využiť, aby porazila Atlasa a zabránila mu ovládnuť svet. No musí sa vzdať všetkého...

***

Na túto knihu som sa veľmi tešila odkedy som prečítala prvý diel. Mnoho ľudí túto autorku veľmi nemusí, čo vlastne chápem. Jej knihy obsahujú množstvo vecí, ktoré nemám rada, ale z nejakého dôvodu mi to v jej prípade nikdy nevadilo a stali sa mojou guilty pleasure. Tejto knihy som sa naozaj nevedela dočkať, vlastne to bola pre mňa najočakávanejšia kniha tohoto mesiaca. 

Začala by som pozitívami knihy. To nebude dlhé. 
Obálka. Je absolútne nádherná, niežeby vám to mohlo uniknúť. Či už naživo, alebo na obrázku. Určite je to najväčšie lákadlo na túto knihu. Už Slza bola prekrásna, ale myslím, že tejto sa nevyrovná. Nádherné farby a zadok knihy :3 
Ďalším pozitívom je, že sa kniha číta naozaj veľmi rýchlo. Autorkin štýl písania je dosť "čtivý", čo bude pravdepodobne dôvod, prečo som nemala ani raz ju vyhodiť z okna.

Niežeby mi neboli poskytované dôvody. Predovšetkým bola kniha naozaj veľmi, veľmi nudná. Prázdne omáčky, nič sa poriadne nedialo. Akoby vzkriesenie Atlantídy neposkytovalo množstvo materiálu. Boli určité časti (niežeby ich bolo nejako veľa), kedy sa niečo dialo a malo to nejakú tú iskru, ale žiaľ opačný prípad prevažoval.
Ďalším negatívom je Eureka, ktorá bola miestami neuveriteľne blbá a autorka ju nevykreslila dostatočne a veľmi realisticky. Pokiaľ by sme si na chvíľu predstavili, že to, čo sa stalo v knihe by mohlo byť skutočné a Eureka by mala zachrániť svet... Nuž, svet by mal vážny problém. 
Ander tiež nebol bohvieaká postava. Taký nemastný-neslaný kretén, ktorý vám rozhodne neuviazne v mysli. Keď už, tak záporáci boli napísaní oveľa lepšie. 

Nech to vyznieva akokoľvek, táto kniha nebola totálna katastrofa, len nuda. Bolo to pre mňa sklamaním, nie som si ani istá, či som zvedavá na záver série. Od autorky som čakala oveľa viac, nakoľko patrí k mojim obľúbeným. Asi som mala proste priveľké očakávania... Toto bola jednoznačne jej najslabšia kniha. 


Za knihu ďakujem vydavateľstvu Ikar.
Vy si ju môžete objednať TU.

Kam ďalej?

10 komentárov:

  1. Ježiš :D Už jednotka sa mi nepáčila, radšej sa do dvojky ani nepustím. :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa ani jednotka nepáčila, ale sakra kvôli tým obálkam som schopná minúť aj svoje posledné peniaze! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som to začala čítať až dnes (aj keď na GR to mám už skoro týždeň :D ) a zatiaľ je to fajn, aj keď jednotka ma chytila viac...som zvedavá ako sa mi to bude páčiť po dočítaní..každopádne číta sa to rovnako rýchlo ako Slza takže sa to dozviem asi už dnes :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítať sa to číta rýchlo, ale aj tak to bolo veľmi nudné. Je to škoda, Slza sa mi naozaj páčila :)

      Odstrániť
  4. U mě to je jinak. Vodopád se mi moc líbí, není to dokonalé, pořád to má hodně záporných věcí- Eurečina posedlost Brooksem, nějaká její rozhodnutí, to, že je zamilovaná do Andera, ale líbá Brookse-Atlase... Ale knížka mě v jedné části i rozbrečela. Ještě nejsem u konce, uvidíme, jaké bude moje hodnocení pak.
    Ale 3 knihy? Já myslela, že jsou jen dva z této série. Nemůžu tu třetí knihu najít...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bude tým, že nevyšla, ani v origináli. Asi to malo nízke predaje alebo čo, ako séria Věk X od Richelle Mead.

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.