piatok 16. mája 2014

Divergencia - film

Originál názov - Divergent
Podľa knihy - Divergent by Veronica Roth
Diel - prvý
Rok - 2014
Sci-fi, akčný, dobrodružný, romantický
USA, 139 min
Hrajú - Shailene Woodley, Kate Winslet, Miles Teller, Ray Stevenson, Ansel Elgort, Theo James,Jai Courtney, Ashley Judd, Maggie Q, Tony Goldwyn, Zoë Kravitz, Mekhi Phifer, Ben Lloyd-Hughes, Justine Wachsberger, Amy Newbold

Anotácia
Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat.
(ČSFD)

***

Predpokladám, že netreba vysvetľovať, prečo som sa na film tak veľmi tešila. Séria je skvelá a ja som bola naozaj moc zvedavá a len som sa v duchu modlila, aby to nepokazili, lebo to sa stáva akosi často, že pokazia film podľa knihy. Veď poznáme. 

Nebolo sa čoho báť. 

Keď začalo vychádzať, kto bude koho hrať, bola som relatívne spokojná akurát s Tris. A tá ma nesklamala ani vo filme. Theo James mi pripomínal opicu a ani zďaleka nespĺňal moju predstavu perfektného Tobiasa. Takže som sa naňho vôbec netešila. Aké však bolo moje prekvapenie, keď som zistila, že vôbec nie je taký zlý. Síce mi stále nie je veľmi sympatický, ale Tobiasa stvárnil naozaj úžasne a som s tým vážne spokojná. 
Inak splnili moju predstavu akurát Marcus a Trisini rodičia, pretože u nich som nejaké špecifické predstavy nemala. Naopak nebola som veľmi nadšená z Caleba. Ja ho mám v knihe fakt moc rada, ale herec mi je skrátka brutálne nesympatický tiež. Hádam ešte viac, než Theo. 
Christina mi tu tiež nijako neprirástla k srdcu a Will, Al a Peter mi prišli strašne podobní a nikdy som nevedela, ktorý je ktorý. Proste úplne podobný herci, strašne sa mi to plietlo. 
Kate Winslet bola naozaj dobrá, rovnako aj herec, ktorý stvárnil Marcusa - tí boli presne takí, aké ich postavy mali byť. 
A vážne mi tu chýbal Uriah, ktorého mám v knihe veľmi rada.


Napriek tomu, že som na film išla s obavami, tie neboli potrebné. Od prvých minút to bolo také, aké to malo byť. (Čiže skvelé). Veľmi sa mi páčilo, ako dodržali farebné rozlíšenie frakcií. A ja som išla do kina v modrom. Cielene :) 
Je úplne samozrejmé, že sa vo filme nemôžu vyskytovať všetky scény z knihy, ale bolo to naozaj výborné prevedenie, dovolím si vlastne tvrdiť, že jedno z najlepších. Bolo tam všetko dôležité a tiež sa tam nestalo to, čo v prvom Hunger games - že keby ste nečítali knižku, tak veľa z toho filmu na prvý krát nemáte. Všetko pekne vysvetlené, urobené, vypadalo to naozaj dobre. Ja som si film užila, veľmi sa mi páčil, bolo to akčné, malo to skvelé efekty a... takto proste majú vypadať filmy podľa kníh. Nie som síce úplne nadšená z obsadenia, ale zvykla som si a ani to mi nevadilo a samotný film to nepokazilo. Takže ak ste to ešte nevideli, tak by ste určite mali :) A ja som zvedavá, ako si poradia s Rezistenciou...


Kam ďalej?

9 komentárov:

  1. So sestrou sme na to teraz chceli ísť, no nejako to nevyšlo, tak možno to stihneme inokedy. A ak nie... tak si to určite pozriem neskôr na nete :D Som dosť zvedavá. Ale na knihy sa rozhodne nechystám. Ani v najmenšom sne :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite choďte :) A prečo to nechceš čítať? Rozhodne to stojí za to :)

      Odstrániť
    2. Dystópie ma moc nebavia :D Teraz horko ťažko dočítavam sériu Legenda. Povedala som si, že si dystópiu už nikdy nekúpim! Veď fantasy je moje zlato, to ma baví. Fantasy je cool! :D

      Odstrániť
    3. Legendu som síce ešte nečítala, ale také Som roztrieštená, Divergencia a Hry o život sú super :)

      Odstrániť
  2. Film jsem ještě neviděla a nevím proč, ale mám zafixované, že to musí být příšerné, ačkoli každý tvrdí opak :D Theo mi taky není sympatický, ale Caleb mi přijde fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa toho bála, ale nebolo sa čoho, je to super, určite si to pozri :)

      Odstrániť
  3. Ja som sa tiež trochu bála a bola som nadšená.:) Už aby tá Rezistencia bola.^^

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som si to doma pustila a po hodine som na pri tom zaspala, takže k tomu asi viac povedať nemusím :) Ale priateľovi sa film páčil, aj keď knihy nečítal.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.