piatok 6. decembra 2013

Vianočný knižný hop


Poriada Syki.

Nuž, priznám sa, že som na tento hop dnes celkom zabudla a spomenula si naň, až keď som šla na počítač. Našťastie som mala už všetko premyslené, takže to taký problém nebude. 
Tak! Blížia sa nám Vianoce. Je to neskutočné, však? Ešte nedávno boli letné prázdniny, začiatok septembra a tak... A zrazu je Mikuláš, čoskoro tie Vianoce a začne nám nový rok...
A pritom prvá súťaž, ktorá u mňa bola, bol Knižný hop. Vianočný. Ten minulý :)

Nebudem toľko vykecávať, za prvé, sa aj tak presuniete rovno na súťaž, za druhé sa mi vlastne ani nechce, takže... o čo súťažíte? 


Den co den venujem do súťaže ja. Viete, že mňa kniha veľmi nechytila, ale poväčšine má veľmi pozitívne ohlasy tak dúfam, že výhercovi sa bude páčiť viacej. A ako môžete knihu získať?

Akosi sa mi nechcelo tvoriť formulár, tak sa môžete zapojiť prostredníctvom komentárov. Ten musí obsahovať:
  • Vaše meno alebo prezývku, s ktorou sa do súťaže zapojíte. A samozrejme váš mail. 
  • Meno, pod ktorým ma sledujete cez GFC a FB
  • Či ste zo SR alebo z ČR
  • Odpoveď na otázku Ako oslavujete u vás doma Vianoce?
  • A napokon, ak budete súťaž zdielať, môžete pridať aj druhý komentár :)

Tak! Na konci vám len poprajem veľa šťastia v súťaži, pekného Mikuláša a Vianoce a teraz môžete pekne odhopkať k ostatným...


63 komentárov:

  1. Filipskh, filipskh123@gmail.com
    GFC: Filipskh
    ČR :)
    No... není to nic zajímavého :D Před večeří zajdem do kostela, jakmile přijdeme domů, tak si pochutnáme na těch všech dobrotách, pomodlíme se a udržujeme vánoční atmosféru s pohádkami v televizi :D :) Takže opravdu klidný a pohodový večer :) A samozřejmě nesmím zapomenout na takové ty oplatky, ze kterých si vždy každý ulomí kousek po večeři ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kačč, kachnisko.pavlik@gmail.com
    ... Kačč
    ČR
    Každoročně v době těch nejlepších pohádek prostě musíme na hřbitov. :oD V době druhé vlny nejlepších pohádek prostě musíme jíst večeři. Někde těsně předtím rychlostí světla balím dárky, na které (jako vždy) zapomínám. Ve třetí vlně nejlepších vánočních hororů mě všichni ženou od televize, že se na to nemůže mladší segra dívat. Jediný rok v roce, kdy sleduju bednu a oni mě ženou pryč. Svátky jsou tak nespravedlivé..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Janika, jana.spul@seznam.cz
    FB:
    ČR
    To je těžko říct u nás bývají Vánoce tradičně buď 25. nebo 23., během 24. spíše sledujeme televizi
    ale jinak v den "Vánoc" většinou jíme slavnostní večeři nebo oběd, rybu, bramorový salát, ptom chodíme do obýváku robalujeme dárky ukládáme si kam chceme a pak buď jíme čokolády ze stromku nebo sledujeme vánoční programy :D bohužel u nás jsou vánoce čas jídla, telky a dárků a vše samosebou pospolu jako rodina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sabri, sabrina.luscikova@gmail,com
    FB: Sabrina Luščíková
    SR
    Každý rok to je skoro rovnaké. O šiestej si pustíme v DVD prehrávači pustíme CD vianočných kolied. Posadáme si za stôl a trocha sa porozprávame. Potom sa postavíme a hádame sa, že kto sa začne modliť. Vždy mám ísť ja ale zakaždým presvedčím tatina aby šiel on. Pomodlíme sa a dáme si oblátku s medom. Nikdy neviem ako na to poriadne. Zakaždým mám celý xicht od medu :D nikdy to neprebehne bez problémov. Potom si nalejeme kapusnice a najeme sa. Vždy nám veľmi chutí a tak ju zjeme rýchlo. Potom si ja dám rybie prsty a zemiakovú kašu a tatino rybu. Nikdy totiž nezjem rybu. Po celom dni pôstu (držíme ho aby sme videli prasiatko :D ) sme strašne hladní a tak aj to zjeme rýchlo. Potom sa presunieme k stromčeku. Povybalujeme všetky darčeky a potešíme sa. Potom si ich podávame do izieb podľa toho čo kde patrí. Vychádza nám to vždy tak, že akurát stihneme Popolušku a tak si tú pozrieme. Keď skončí Popoluška tak si pozrieme Modré z neba. Keď skončí to tak potom ideme spať. To je celý náš štedrý večer.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. https://twitter.com/SabrinaL12345/status/409037143898464257

    OdpovedaťOdstrániť
  6. MischaS_
    kanka.michaela@gmail.com
    MischaS_/Michaela Kaňková
    ČR
    Naše Vánoce se podobají jisté velké komedii. Ráno vypuju minimálně tři kafe, přesvětčuji se, že to není jídlo nebo ani pochutina. Kolem 11 už mám v sobě kafí sedm. A pak sním vše, co se dá., Mamka mě donutí ozdobit stromeček a pomáhat, kde to jen jde. Já se ovšem raději dívám na pohádky. :) Večer se pohádáme, co si mám vzít na sebe. Taťka se udusí kostí z rybičky. Já se začnu ohánět tím, proč je lepší jíst tofu, tam nic nehrozí. :) Nakonec rozdám dárky a my se nastěhujem k TV. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. https://twitter.com/MischaS_/status/409037599106277376

      Odstrániť
  7. Rodaw
    rodaw@seznam.cz
    Rodaw z Knihánkova
    Ráno jdu s pejskama ven, pak zdobíme stromeček :) Jíme vánočku s medem :) večer další procházka, večeře a pak stromeček a dárečky :) A úplně večer koukání se na pohádku na ČT1 a u toho jíme cukroví :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Alabell
    alca.vocelkova@gmail.com

    no letos jedeme na Moravu k babičce..takže klasika, odpoledne procházka, asi nějaká práce, protože v lednu mám přijímačky a zkouškový, pak večeře, ke stromečku..pohádky na četě...prostě s rodinkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Lucie Macková
    Stella56@seznam.cz
    Slavíme je jako každý rok. To znamená: ráno zdobení stromečku, večer máme Štědrovečerní večeři a pak musím jít do koupelny a táta mezitím s bráchou nachystá dárky pod stromek. Pak zazvoní zvonek a jde se rozbalovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pavliseb
    seborova.pavlina@email.cz
    GFC Pauline
    FB Šeborová Pavlína
    ČR

    Štědrýden u nás není takový zajímavý, žádný poníko-pegas k nám nepřilétá, že mě vezme na procházku do kouzelného ráje jménem Equestrie... ale je fajn! Vlastně více, jak fajn, jelikož je volno, a to znamená více času na hraní videoher s rodiči. :3
    Stromeček většinou zdobíme před oním dnem, ale stanovený den na to nemáme. Někomu se musí chtít jít někam - nevím kam - pro stromeček, a on je docela těžký. A divně se skládá. Je to nějak podle barviček a čísel...
    Cukroví také pečeme před Štědrým dnem, pečeme jen jeden druh ale. Takové ty... měsíčky. Letos maminku už půl roku přemlouvám, ať spolu zkusíme makronky, tak řekla, že možná na Vánoce. Takže se těším.
    A co se týče Štědrého dne... ráno vstávám, vezmu si župan, jdu za tatínkem, jestli by nebyl tak hodný a neudělal mi čaj... ;D Zlaté prasátko jsme už dostali - vlastně tatínek, ale jsme rodina - takže půst nedržíme a k obědu si dáváme obložené chlebíčky, které já hezky nazdobím. Společně si pak jdeme hrát nějaké videohry. Večer koukáme na nové pohádky, které jsou většinou divné (podletatínka.) a k večeři si dáváme rybí polévku od bábinky a dědečka a poté máme bramborový salát s kuřecím obalovaným řízkem. Vlastně je to jediný den v roce, kdy máme víc jak jeden chod. (Pokud nepočítám návštěvy u prarodičů.)
    Někdy po večeři se kouzlem teleportují pod stromek dárečky, a pokud neulétnou - už se mi stalo, že jeden MŮJ chtěl zdrhnout, rozbalujeme. A naše zvířectvo si hraje s balícím papírem.
    Následující činností je vyzkoušení dárečků a spaní.
    Yay spaní!
    Ale nay tomu, že druhý den se musí uklidit dárky na... své místo. Které nemají.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, touto odpoveďou si ma naozaj potešila, pretože si a krásne rozpísala :) Som veľmi rada, úprimne, mne by sa nechcelo :)
      Tak si uži Vianoce :)

      Odstrániť
  11. Maggie, magdalena.ondruskova@centrum.sk
    na FB - Magdaléna Ondrušková
    SR
    Ako oslavujete u vás doma Vianoce?
    tak ako každý rok :) ráno (v mojom prípade na obed) vstanem, celý deň pozerám klasické vianočné rozprávky, dve hodiny pred večerou začnem zmätkovať že neviemč o na seba :D a potom proste večera, darčeky, a zase sedíme pred telkou a pozeráme vianočné rozprávky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. 1) Katka, Keny15@seznam.cz
    2) fb Katka Freya
    3) ČR
    4) U nás se Vánoce slaví všelijak, každý rok jinak. Ale určitě nesmí chybět výzdoba, cukroví a tradiční štědrovečerní večeře se speciálním servírováním jídla, snažíme se jíst v šest, ale s malými dětmi je to prostě bez šance a hlavně proto jsou pro nás každé Vánoce originální :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. 1. Ciniminisek - Majakastl@gmail.com'
    2. FB: Martina Wertheim-Kastlová
    3. ČR
    4. Pohádky a hromada jídla. :-). Občas jdeme ven, ale to záleží na počasí a lenosti rodičů. :-) Loni jsem na Štědrý den, dokonce i četla. :-) Co to bylo, už si nepamatuju. Máme děti, takže s nimi, je o zábavu vždy postaráno. Večeříme mezi pátou, až sedmou. Někdy jdeme k rodičům, někdy oni k nám. Loni jsme byli poprvé samy. Bylo to pěkné a dojemné.Klasická večeře - salát, kapr, řízek, klobása. A pak se topit v balícím papíru. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. 1) Noli
    NOLidulka@seznam.cz
    2) GFC - Noli
    FB - Lidka Nováková
    3) ČR
    4) Zdobení stromečku, dívání se na pohádky, návštěvy u příbuzných, večeře a dárky.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Kiki kikizubik@seznam.cz
    GFC:kikizubik
    Fb: Kiki Víchová
    ČR
    U nás se slaví jako každý rok,ráno koukání na pohádky u toho jíme cukroví , oběd a večer večeře pak musíme se sestrou ven, aby mamka mohla pod stromeček dát dárky.





    OdpovedaťOdstrániť
  16. Kleria
    kleria.amanda@seznam.cz
    GFC: Kleria Amanda
    FB: Kristýna Klér Kotašková
    ČR
    No tak u nás se jí každoročně k snídani vánočka :), poté jedeme na hřbitov, pak se celý den koukáme na televizi :D a mamka připravuje večeři (já ji občas teda pomůžu) a pak už máme jenom večeři a dárky. :)). A pak se cpeme cukrovím a mamka nám to vždycky chce vzít protože večer už se nemáme cpát :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Sdílení na FB: https://www.facebook.com/pages/My-favourite-books/551991678188566

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Uvidím, zda se zapojím :)
    http://mayaabooks.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Lenka Ďurčeková
    Email: lenka.durcekova@gmail.com
    GFC & FB: Lenka Ďurčeková
    SR
    Ako oslavujete u vás doma Vianoce?
    Deň pred Vianocami alebo na Vianoce ozdobujeme vianočný stromček. Väčšinou iba ja so súrodencami, alebo iba mamka. Mamka s ockom varia na večer. Večeriame o piatej, ale po večeri máme so súrodencami menší vianočný program pre brata a rodičov. Až po programe rozbaľujeme darčeky. O polnoci máme polnočnú omšu. No... asi nejako takto vyzerá náš štedrý deň. :)
    Ďalšie dni chodíme na návšety k tete a babke. A tešíme sa z Vianoc, zo snehu, ... zo všetkého. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Druhý komentár za zdieľanie na twitter-i:
    https://twitter.com/LenkaDurcekova/status/409255756739792896

    Lenka Ďurčeková
    Email: lenka.durcekova@gmail.com
    GFC & FB: Lenka Ďurčeková
    SR
    Ako oslavujete u vás doma Vianoce?
    Deň pred Vianocami alebo na Vianoce ozdobujeme vianočný stromček. Väčšinou iba ja so súrodencami, alebo iba mamka. Mamka s ockom varia na večer. Večeriame o piatej, ale po večeri máme so súrodencami menší vianočný program pre brata a rodičov. Až po programe rozbaľujeme darčeky. O polnoci máme polnočnú omšu. No... asi nejako takto vyzerá náš štedrý deň. :)
    Ďalšie dni chodíme na návšety k tete a babke. A tešíme sa z Vianoc, zo snehu, ... zo všetkého. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. gfc ervulenka
    fb eva richterova
    ervulenka
    ervulenka@seznam.cz
    Den pred stedrym dnem nastrojime stromecek, koukame na pohadky. Prubezne behem prosince peceme cukrovi. Na stedry den delame bramborovy salalt a kapra. Kdyz se ukaze prvni hvezda zacneme s veceri a pak si predame darecky.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. EM
    dao.monca@seznam.cz
    GFC - EM
    ČR
    Dva dny před Štědrým dnem nazdobíme stromeček.Koukáme na vánoční filmy a pohádky, jíme cukroví, povídáme si. Na Štědrý den máme k večeři bramborový salát a řízek.

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Nikee, kovalcikovadominika@gmail.com
    Nikee, Dominika Kovalčíková
    SR
    Asi tak ako každý iní ľudia... máme slávnostnú večeru, potom si rozdáme darčeky a potom spolu ppozeráme sa vianočné rozprávky a filmy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Tessinajks tess.cz@seznam.cz
    Tessinjaks
    ČR
    S mojí dobrou kamarádkou a spolublogerkou Ellen skypujeme, potom trávím zbytek večera s rodinou a jako kvalitní zakončení mám každoroční sraz s kamarády u nás na rohu v jedné malebné hospůdce, kde si dáme vánoční punč :)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Terkik
    FB - Ester Kramná / GFC - Terkik z Knih života
    ČR
    Ráno se vždycky příjemně vstává s pocitem, že právě ten den jsou Vánoce. Celá rodina zasedneme ke stolu a dáme si vánočku s kakaem. Potom jdu vyvenčit mou milovanou fenku Corynku po které často házím sněhové koule (pokud je sníh) a ona to několikrát chytá do pusy jako míček. V 10 jdeme celá rodina (včetně Corynky) k dědovi a babičce, kde jsou i teta se strejdou a sestřenkami. Za celou tuhle tradiční návštěvu si stihneme sdělit nespočet novinek a zároveň udělat domácí bramborový salát, který je opravdu výborný. Od dědy s babičkou odcházíme s vysmátými tvářemi a malým dárkem pod stromečkem, který (jak vždycky doufáme) se jim bude líbit. Odpoledne strávíme v obýváku koukáním na pohádky a jedením cukroví. Kolem čtvrté se s taťkou pouštíme do přípravy chutného kapra a poté konečně večeříme (jak já se vždycky nemůžu dočkat toho bramborového salátu!). Po celou dobu večeře vždycky upozorňujeme bráchu, aby seděl a nevstával od stolu. Nejraději by si totiž šel hned rozbalit dárky, a ne čekat na to, až my dojíme. :D Po večeři rozkrojíme jablko (hvězdičku) a následně se všichni přemístíme do pokoje ke stromečku. :) Rozbalujeme dárky a všechno se to snažíme zdokumentovat v podobě fotek. Někdy se třeba sejdeme u babičky i večer po rozbalování. :) Každopádně se vždy potom díváme na televizi nebo se, v mém případě, začteme do nové knížky. Ve všech případěech jsme pohromadě. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Michato, pokorna-michaela@email.cz
    Mischell Humble , Michaela Pokorná
    ČR
    Tak nějak normálně, řekla bych. Uklízíme, jdeme na hřbitov, koukáme na pohádky večeříme Štědrovečerní večeři a rozbalujeme dárečky. Jo a s mamkou chodím na půlnoční :)

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Ev. evkamatyasova@email.cz
    ČR
    GFC - Evelyn M.
    Nic moc poušíme si pohádky a koledy., Uvaříme jídlo, navečeříme se a rozbalujeme dárky.

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Jeanne, jmadlova92@gmail.com
    Jeanne, Janďa Mádlová
    ČR
    Den před Štědrým dnem zdobíme stromeček. Ráno o Štědrém dni vstanu a jdu hledat oznam - to je nějaký malý dárek, který mi rodiče schovají někde v domě. Když ho najdu, tak musím nejdřív říct básničku (Stromečku vstávej, ovoce dávej, umyj se, usměj se, je Štědrý den) a pak si ho můžu vzít a rozbalit. :) Tuhle tradici mám hrozně ráda, sice jsem na to možná už stará, ale pořád mě to baví. Po poledni jedeme vyzvednout babičku a objíždíme hřbitovy, dáme tam vánoční výzdobu, očistíme od sněhu, listí apod. a jedeme domu. Začneme chystat večeři, já si beru na starost dekoraci stolu a potom se díváme chvíli na pohádky. Kolem šesté se jde večeřet, všechno nachystáme na stůl, protože se nesmí vstávat od stolu a až dojí poslední člen rodiny, jde se ke stromečku. Zazvoníme na zvonek, zapálíme prskavky na stromku, já mám v ruce láhev s vodou, kdyby stromek chytnul a potom se jdou rozdávat dárky. Rozdávám já jakožto nejmladší člen rodiny :D Po rozbalení jdeme s mamkou děkovat Ježíškovi (vlezeme na balkon s prskavkama, máváme s nima a řekneme "Děkujeme Ježíšku" :D ) a ještě si přidáme bramborový salát, protože toho není nikdy dost. Potom se už zbytek večera koukáme na pohádky a cpeme se dobrotama :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To s tým oznamom môže byť zaujímavé :D
      Problém je, že ja som miesto "vlezeme na balkon s prskavkama" prečítala "vlezeme na balkon s plavkama" :D Hneď sa mi to nezdalo :D

      Odstrániť
    2. :D Otužovací tradice, proč ne :D

      Odstrániť
  29. Timi, ipearwebsite@yahoo.com
    Timi, Timea Nagy
    SR
    U nás to nie je nič extra. Darčeky mi do večera nechcú dať, tak s bratom ich vždy hľadáme, lebo sa nevieme dočkať. Na druhý deň moja babka zavolá na večeru vždy celú rodinu. Tak je nás potom neskutočne veľa, ale vždy je veselo. Ale ja si to užívam, lebo príde aj moje dve malé sesternice, ktoré vidím len cez Vianoce a leto, lebo jedna býva v Grécku, druhá v Turecku :D Ja mám všade rodinu, ale to je potom dobré, lebo vždy mám kam ísť na dovolenku :D

    OdpovedaťOdstrániť
  30. zlata.dedkova@seznam.cz
    Amy Morango, FB: AEM Books
    ČR
    Slavíme jak nejvíc to jde :D Já si potrpím hlavně na hodně jídla, především na bramborový salát. Poslední dobou mě hodně lákají Vánoce v cizí zemi, ale doma jsou všichni proti. Takže je to pořád stejná klasika u stromečku :D

    OdpovedaťOdstrániť
  31. Slávka pluto11@post.sk
    Slávka..FB:Slávka Kodadová, stránka Knihy
    SR
    Na Vianoce sme spolu ja brat a rodičia. Zataľ sa našťastie nestalo, že by na Vianoce jeden z rodičov musel robiť. Celé doobedie je nekonečne dlhé, pretože už sa neviem dočať večera. Neviem či presne jedenia alebo otvárania darčekov :D :D. Tak buď pozerám telku, idem von alebo len čumím do plafóna a čakám a čakám.. Stromček väčšinou už máme postavený aj vyzdobený pár dní pred 24.
    Na večeru mávame polievku ( aj keby ma na škripec dajú si ani za svet nespomeniem akú..) niekedy keď som bola malá mamina robila rybaciu ale tú som vyplúvala tak začala inú, ďalej máme fylé a rybie prsty plus zemiakový šalát. Bez šalátu by to pre mňa neboli pravé Vianoce, ten zjem aj na kilá..ešteže mi z toho nebýva zle. zo zvykov dodržiavame krájanie jablka a dávame si oplátku s medom cesnako a orechami. Pred tým jak začneme jesť ocino ešte prečíta z biblie narodenie Ježiša.
    No a keď sme už úplne napchatý tak ideme do obyvačky po darčeky. V celej obyvacke je zhasnuté svetlo len stromček svieti a sú pustené tak potichšie koledy. Keď už nemáme nič rozbalovať, tak zapneme telku - vždy tam zatiaľ vtedy išla Popoluška..Potom ideme na polnočnú omšu (minulý rok som nebola, lebo pri rozbalovaní som si udrela koleno do gauča a nevedela som s ním hýbať-"šikovnosť") A keď sa vrátime tak už len lahnúť a spať. :)
    http://singularity12.blogspot.sk/2013/12/sutaz-u-mati.html

    OdpovedaťOdstrániť
  32. 1. mima nováková, upjs.student21@gmail.com
    2. fb: Miriama Dž, gfc: mima nováková
    3. SR
    4. Vianoce? no u nás to je o strese a nervozite asi. Ale tak prebiehajú tak tredične. Už od rána mama beha po byte a nerváči, lebo príde k nám rodina na večeru. Chce aby bolo všetko tip-top. Samozrejme na poslednú chviľu si však všetko nechala a teraz na rýchlo pečieme koláče, varíme kapustnicu, rybu, šalat, ..... Samozrejme niektorí členovia rodiny, ešte len doobedú majú v pláne nákupy darčekov a tak doma nepomáhu z čoho ma mama znovu nervy. Niektorí naopak to majú v paži a pozerajú tie isté rozprávky už tisícikrát . Napokon za ten štedrovečerný stôl predsa len sadneme, najeme sa až nam je zle a dame si darčeky. Niektoré sa páčia niekotré sa veľmi nehodia. Nevadí. Po večeri ma každý svoj program. Tak asi tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  33. 1. Mária Marry
    2. GFC;FB -- Mária Marry Mikušková
    3. SR
    4. U nás sú každé Vianoce rovnaké. Ráno sa človek zobudí do krásneho rána (väčšinou) a potom už len horí nedočkavosťou. Medzitým mama pobehuje hore dole a stresuje, že nestihne uvariť (každý rok a vždy stíha) a sestra sa neodtrhne od facebooku (nechápem, že to aspoň cez sviatky nevypne). Ja si celí deň len tak sedím, pozerám rozprávky, ktoré sa dajú pozerať stále dookola a ak nie som taká nedočkavá a dokážem sa na niečo aj sústrediť čítam si nejakú fajn knihu (na tie sviatky sa snažím vyvarovať takých tých nadprirodzených, zabíjačiek a podobne - predsa len sú tie sviatky tak ich väčšinou trávim pri románoch). No a keď konečne dôjde k tej slávnostnej večery (hríbová polievka --pre mňa šošovicová-- zemiakový šalát s lososom a kopa ovocia) už sa len snažím všetko zjesť čo najrýchlejšie. Darčeky predsa čakajú. Niektoré naozaj veľmi potešia - hlavne keď sa nájde aspoň jedna kniha a iné, no, aj keď nepotešia tak sa tak tvárim :D. Po večery vždy chodievame k babke. Už sme si na to zvykli, pretože keď sme boli so sestrou ešte malé deti boli sme také nedočkavé, že sme museli chodiť k babke pre darčeky hneď na štedrý deň. Potom sa jej vychvaľujeme, a zasa jeme a pozeráme rozprávky - celkovo krásna atmosféra.

    OdpovedaťOdstrániť
  34. Súťaž som zdielala tu: https://www.facebook.com/pages/Marys-world-Im-Loving-Books/526620557404042

    OdpovedaťOdstrániť
  35. 1. Zet - zea.zuzu@gmail.com
    2. Zuzka Zuzu Ľudviková
    3. SR
    4. U nás sú tiež každé Vianoce rovnaké, len počet osôb sa niekedy mení s návštevami :D celý štedrý deň samozrejme pozerám rozprávky (vždy Mrázik, Popoluška či Soľ nad zlatom), nudím sa a užieram mamu kedy už pôjdeme večerať :D Večeru celú zhrabnem za pár sekúnd a čakám na darčeky a teším sa :3

    OdpovedaťOdstrániť
  36. •Káťa H.
    katarinka.1999@seznam.cz
    •GFC - Káťa H.
    FB - Káťa Homutová
    •ČR
    •Na první advent už začínáme péct cukroví. Na začátku prosince také začíná velký uklízecí maraton. 2-3 dny před Vánoci (podle toho, na kdy Vánoce připadají) zdobíme stromeček.
    24.12 - Ráno vyndáme k snídani poprvé vánoční cukroví. Od rána vaříme a doděláváme poslední drobnosti. Hraje televize s vánočními pohádkami / rádio s koledami. Okolo 6 hodiny máme večeři - bramborová kaše a bramborový salát, kuřecí, vepřové řízky, vinné klobásy, kapr. Po večeři, když všichni dojedí, jdeme ven vyhlížet Ježíška (mám mladší sestru, která ještě věří). Většinou zapalujeme prskavky. Nebo jdeme popřát hezké vánoce dobytku :D . Mamka s námi nejde, protože dává pod stromeček mezitím dárky. Otevře okno, ují cukroví a upije mléka, co jsme Ježíškovi připravili. Vrátíme se domů. Jdeme si rozbalit dárky. Okolo 8 hodiny jdeme přes dvůr k babičce a dědečkovi, kde na nás čekají také dárky a kde se potkáme s rodinou tátovi sestry. Vrátíme se domů, poklidíme a jdeme spát. Na první svátek vánoční jdeme k sestrám a bratrovi mojí mamky. Také ještě objedeme další příbuzenstvo.

    OdpovedaťOdstrániť
  37. Jass
    lev.maja@gmail.com
    fb Marie Levínská
    Popravdě ani nevím, co gfc je, když mě poučíte budu ráda, ale prostě to nevím, ani nemám, takže nic... i když mi to třeba neuznáš stejně sem ten komentář napíšu :D
    ČR
    U nás jsou Vánoce každý rok maličko jiné, je to v podstatě den jako každý jiný, občas jdeme dopoledne k babičce pro dárky, ale jindy je to úplně jiný den. K snídani bývá vánočka, pokud jsme jí nesnědli už předtím, zlaté prasátko nevyhlížíme, takže jíme úplně normálně, jen je většinou oběd trošku skromější než normálně, aby se do nás vešla večeře, což je vždycky ryba, vetšinou je to kapr, ale jeden rok to byl i pstruh, u stolu sedíme, dokud nezazvoní zvoneček, pak zpíváme u stromečku a pak rozbalujeme dárky, potom je to různé, buď provozujeme nejrůznější staročeské tradice, hrajeme hry, nebo se podíváme na pohádku, to je asi tak nějak všechno :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. GFC je to Followers - Pripojiť sa k tejto lokalite, čo je na boku blogu :)

      Odstrániť
  38. TerraDV, terezavrskova@seznam.cz
    GFC - TerraDV
    fb - Tereza Vrskova
    Můj Štědrý den: až se vykopu z postele, dám si snídani (domácí vánočku), pak jdu jako obvykle na návštěvu k tetě, kde si popřeje vše nejlepší, popijeme, pojíme, ten den neobědvám, snažím se držet půst a jdu k příteli si vyměnit dárečky, po domluvě ještě navštěvuju nejlepší kamarádku, k večeru koukám na pohádky, nejradši mám polární expres a mamka kolem 6 hodiny začne připravovat slavnostní večeri (bram.salát a rybu), kolem 7 zasedneme ke stolu celá rodinka + naše drzá kočička a poté rozbalujeme dárečky, tedy já rozbaluju a předávam ostatním, večer pak se díváme na pohádky nebo si čtu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  39. Pavla Z, PavlaAudrey@seznam.cz
    Pavla Zimanová, Pavla Královna Zimanová
    ČR
    (už to píšu po 3, protože se mi to nepodařilo odeslat, tak to skrátím, protože jsme naštvaná :D) U nás doma nijak moc speciálně Vánoce neslavíme. Já ráno, co se vzbudím, ustrojím stromeček. Mámě se pak vždycky nelíbí, tak ho ještě dozdobí, což se zase nelíbí mě. Pak ji pomáhám dělat bramborový salát, protože ten na Vánocích miluji nejvíc. Potom se jen tak všichni poflakujeme, jíme gulášovou polévku a já ujídám salát. Posloucháme koledy a rozmražujeme file. Potom kolem 17. hod se vykoupeme postupně, nastrojíme a jdeme večeřet. Jíme konečně salát, file a pijeme kolu. Jako vždy si po jídle děláme srandu, že nemusíme chodit ke stromečku, protože jsme nic nedostali ale nakonec jdeme všichni do obýváku a rozbalujeme. Já s bráchou pijeme víno a mamka a jejím přítelem odchází na půlnoční :) ..

    OdpovedaťOdstrániť
  40. - Ellie, ellie.bookverse@gmail.com
    - Ellie Smith
    - SR
    - Väčšinou slávime každý rok podobne, ráno varíme a zdobíme a keď je všetko hotové, pozeráme rozprávky, ktoré milujeme :) potom sa vždy slávnostne oblečieme, dáme darčeky pod stromček a ideme večerať (každý rok o pol hodinu skôr, lebo sme vyhladovaní :D ) ... a potom rozbaľujeme, sadáme k telke, ideme na polnočnú, a stále sa vytešujeme z darčekov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  41. Kika
    kristydrazovska@gmail.com
    FB : Kristy Drážovská

    Nóóó snažím sa vydržať nejesť aby som videla zlaté prasiatko :D no keď vidím tie koláčiky vzdám to :D.. Celý deň kukám rozprávky a nenechám si ujsť Perinbabu + Popolušku... Cez deň chodievame na cintorín.. Táák podvečer ideme večerať (obľúbená časť dňa :D ) a večer po rozprávkach sa ideme prejsť... PS po večeri sa pod stromčekom záhadne objavia darčeky :D... Krásny deň tie Vianoce :3..

    OdpovedaťOdstrániť
  42. Aki
    FB- Barbora Valentova
    GFC- Caramella15
    Caramella15@seznam.cz
    ČR :)
    koukame na pohadky, večer sníme večeři, jdeme se projít k řece (to je tradice) a pak rozbalujeme dárky... a pak po 9 hodině večer jdu ven s kamarády a předáme si dárky a vypijem flašku nějakého alkoholu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  43. sdílela jsem na https://twitter.com/BarboraVale/status/410872118994145280
    přeji veselé vánoce a štastný nový rok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  44. Suzanne, suzannee@centrum.cz
    GFC Suzanne White, FB: Zuzana Řeháková
    ČR
    U nás to obvykle vypadá tak, že se ségrou připlachtíme 23. v noci a 24. spíme až do oběda. Máma pokaždé nadává, že Štědrý den prospíme - a kdyby nám nevyhrožovala hladem, tak to asi i uděláme. Takhle vylezeme z pelechu, odpoledne ozdobíme stromeček, já zabalím dárky za polovinu rodiny a k obědu si dáme kapra, protože večer při svitu svíček odmítáme lovit kosti:) Večer je klasický: slušně se oblečeme, jdeme popřát sousedům, dáme si večeři a pak rozbalujeme dárky, koukáme na pohádky, koštujeme nějaký tekutý dárek, který vždycky někdo dostane - a hlavně si povídáme, protože se takhle všichni sejdeme jen párkrát do roka. Já o to obvykle zakončím tím, že si zalezu do postele s nějakou novou knihou a čtu si až do ranních hodin:))

    OdpovedaťOdstrániť
  45. Zuzzi, my-kingdom-of-books@seznam.cz
    GFC: Zuzzi, FB: Zuzka Zuzanka Malá
    ČR

    U nás se slaví docela obvykle. Večer 23. všichni společně ozdobíme stromek. Ráno se probudíme a první, co uděláme je, že se jdeme koukat na pohádky. K obědu máme zásadně jen čočku. K večeru začneme pouštět lodičky, lít olovo a rozkrajovat jablka. K večeři máme kapra a bramborový salát. Potom zajdeme na krátkou procházku a když se vrátíme, převlékneme se do nějakého slavnostnějšího oblečení a jdeme rozbalovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  46. Ohana, ohanamon@gmail.com
    GFC: ohanamon, FB: Lenka Kotalikova
    ČR
    Vánoce trávíme většinou u televize sledováním pohádek a pojídáním cukroví, v poledne nás mamka donutí sníst rybí polévku a kolem páté večeříme vynikající bramborový salát, potom rozbalit dárky a zpátky k televizi a cukroví dokud nejsme tak přejedení, že jdeme radši spát.

    OdpovedaťOdstrániť
  47. majka22212, majka22212@azet.sk
    FB: Mária Baluchová
    SR
    Vianoce trávime spolu celá rodina, presne to je na nich krásne. Najprv máme štedrovečernú atmosféru celý deň, napokon aj tú štedrú večeru, darčeky (tešia sa hlavne deti) a potom pozeráme ako obvykle Popolušku (vždy o takej siedmej večer). Potom sa do polnoci len tak rozprávame alebo pozeráme televízor a potom ideme spolu na polnočnú omšu. Tú čím som staršia mám na celom večeri najradšej. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  48. damonikalarue@gmail.com
    fb: Moni Gubová
    SR
    Pol dňa staviam spolu s bratom stromček - nepreháňam - je niečo neskutočné koľko zaberie rozmotávanie tých strieborných, zelených, červených, zlatých a neviem ešte akých somariniek, čo na ten stromček vešiame :D :D :D a potom čumakujeme pred telkou a počúvame ocina ako nadáva, že tam nič nejde :D no a potom klasika - o šiestej večera s kaprom a darčeky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  49. nel-ly@seznam.cz
    FB nel-ly.blog.cz
    ČR
    Jíme... jíme, jíme, jíme, a pak... no, jíme :D

    OdpovedaťOdstrániť
  50. 1) Wer. (veronika.kubecova@seznam.cz)
    2) GFC: Wer. FB: Veronika Kubecová
    3) ČR
    4) Celý den je většinou poklidný. Nikdo nikam nemusí, nikdo nikam nespěchá. Ráno většinou zdobíme stromeček. Během dne ujídáme cukroví, pak chystáme večeři, děláme vánoční zvyky... potom se navečeříme a jde se na dárky! :-) Po rozbalení dárků sledujeme pohádky v televizi. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  51. Veronika
    GFC - Veronika FB Veronika Pavlíková
    SR
    Všetci sme spolu, v kruhu rodiny. Sledujeme rozprávky, prejedáme sa :( chodíme do kostola. Štedrý deň je doobeda zhon , pretože pripravujeme vianočnú večeru. Ale vo všeobecnosti vianoce pre nás znamenajú sviatky pokoja radosti, kedy sa rodina stretne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  52. Meghan K.; marketa.kubalova@email.cz; ČR
    GFC Meghan K.; FB Markéta Kubalová
    Většinou jsme všichni celý den doma a chystáme se na večer, já zdobím stromeček a byt, taťka s mamkou vaří rybí polévku, chystají salát a kapra. Do toho stíháme sledovat pohádky a pravidelně doplňovat záhadně mizející cukroví :) K večeru pak nachystáme slavnostní večeři, dárečky pod stromeček, pustíme si písničky a v klidu se najíme. Dárečky je potřeba rozbalit před tím, než začne večer pohádka, většinou se díváme na novou pohádku, kterou dávají na ČT, takže už nikdo nesmí šustit. Pak už je to o cukroví, vínku a radosti z dárků. Do kostela nechodíme, taťka dělá celou zimu na směny, takže jsme rádi, že můžeme být v klidu spolu (pokud nemusí na noční :D). Já se pak většinou ponořím do nějaké nové nebo zrovna rozečtené knížky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  53. Patty Nightdream , patricia527@azet.sk
    patty nightdream
    SR
    Asi okolo tretej hodiny ideme zobrať starkú, navečeriame sa, rozdáme darčeky a pozeráme rozprávky, občas zájdeme na polnočnú omšu. :DD

    OdpovedaťOdstrániť
  54. Aj zdieľam → https://twitter.com/xeniaPatt/status/414748907009110016

    OdpovedaťOdstrániť
  55. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.