štvrtok 3. júla 2014

Môj autor roku 2013


Tento projekt vytvorila Syki, ktorá až včera vlastne pridala článok a mňa napadlo, že by som sa mohla zapojiť tiež. A tu je výsledok.

Minulý rok som spoznala kopu skvelých autorov. Napadá ma napríklad Tahereh Mafi, ktorá napísala jednu z mojich najobľúbenejších sérií. Ďalej napríklad Kevin Hearne, Marissa Meyer, Fiona Paul či Cassandra Clare (tú som síce poznala už predtým, ale nič som od nej nečítala). Mojím autorom, respektíve autorkou je niekto úplne iný.



Katka Heřmanová

Katku poznáte pravdepodobne skôr pod prezývkou Arvari. V blogovom svete sa pohybuje už pár rokov a na jej blogu Arvari píše nájdete predovšetkým poviedky s LGBT tématikou. Najznámejšia bude určite Patrik a Lukáš, čo bola vlastne poviedka na pokračovanie v šiestich etapách. Tých dvoch si proste nejde nezamilovať. Čitatelia hlasovali za tému poviedky a ona na ňu napísala ďalšiu kapitolu. Niektoré témy boli vážne dosť zlé, mňa by na to nikdy nič nenapadlo a Katka napísala niečo úžasné. Asi nikdy nezabudnem na kapitolu Maslo :D

Katka je česká autorka, ktorá zatiaľ vydala len jednu knižku - Radka, aj to vlastným nákladom. Je to naozaj mini knižôčka, taká hodinková jednorazovka, ale získala si ma okamžite a dokázala by som ju čítať stále. Je to úžasné, vtipné, krásne, milé a jedna z mojich najobľúbenejších knižiek vôbec. Nikomu by som ju nedala ;)
Nie je to však jediná knižka, ktorú napísala. Ja som mala tú česť si prečítať tri ďalšie. Dva diely Buzeranta a jednu knihu o upíroch. Vôbec nebudem preháňať, keď poviem, že je to najlepšia upírska knižka, ktorú som čítala. Mne proste jej štýl strašne sedí a vždy sa teším na všetko, k čomu sa dostanem. Vždy sa pri jej veciach škľabím ako idiot, to už mám vlastný, špeciálny úsmev na to. Keď ono to inak nejde, vážne.

Katka má proste úžasný potenciál a proste verím, že raz si ju niekto nájde a ona naozaj prerazí aspoň v Čechách a na Slovensku, pretože si to proste zaslúži.
Občas mám pocit, že nerobím nič iné, len jej lichotím, ale ono je to opodstatnené. Všetci viete, že nemám problém knihu celú opindať, skritizovať všetko čo sa dá, ale od Katky som toho prečítala fakt dosť a nikdy som nemala čo skritizovať. To, čo píše je pre mňa proste dokonalé a som schopná prečítať od nej všetko. Aj keby napísala ja neviem... manuál na postavanie skrine, tak je to skvelé a vtipné a ja by som si to čítanie užila :D

Katka je proste môj objav minulého roku a ja som za to naozaj moc rada. Pretože... Veď viete. Už som to písala vyššie. Okrem toho si s ňou píšem už fakt dlho a je to fakt zlatá baba, ktorá navyše miluje Doctora a Lokiho. A naučila som ju aj na Sherlocka :D Moja spriaznená duša očividne :P 

2 komentáre:

  1. Taky mám někdy pocit, že neděláš nic jinýho, než že mi lichotíš. =D Ne, že bych za to nebyla ráda, občas si nafouknout ego je důležitý. Ehm... =D Ne, ale fakt, díky moc, hodně to pro mě znamená... =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako bez toho prežiješ tie dva týždne? Myslím bezo mňa, samozrejme :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.