piatok 11. júla 2014

Nenávist až za hrob (Jeaniene Frost)

Originálny názov - At Grave's End
Séria - Noční lovci
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Fantom print
Rok vydania - 2013
Väzba - hardcover
Počet strán - 240

Anotácia
Cat společně se svým upírským milencem Bonesem dál pomáhají zvláštnímu oddělení Národní bezpečnosti v lovu nebezpečných nemrtvých bytostí. Situaci komplikuje to, že Cat, napůl člověk a napůl upír, začíná být jako Zrzavá smrtka až příliš proslulá, a navíc s ní má stále ještě nevyřízené účty její biologický otec, sadistický upír Max.
K tomu všemu dostane Bones nečekanou nabídku, která se jen tak neodmítá. Jeho Velmistr, starý egyptský upír Mecheres, mu předá část své moci a navždy tak propojí jejich klany. Za všechno se ale musí platit a rovněž tato na první pohled skvělá šance v sobě skrývá nebezpečí, které může znamenat nejen odloučení, ale i smrt.

Obálka
Tak táto sa mi zatiaľ z tých dielov, ktoré som čítala páči najmenej. Nie je škaredá, ale vadí mi hlavne tá modelka s pretiahnutou hlavou a červená farba fontu, ktorá s pozadím toľko neladí.

***



Túto sériu mám moc rada, je to asi moja najobľúbenejšia upírska a na tento diel som sa tiež moc tešila. 

Viem, že som to už pár krát vravela, ale Cat je úplne úžasná hrdinka. Jedna z mojich najobľúbenejších. Milujem jej odvahu, ryšavé vlasy (ktoré si vkuse farbí), silu či odhodlanie. Perfektná bad-ass. 
Max bol neskutočný hajzel. Toto robiť svojej vlastnej dcére... Zapichla by som mu ten kôl do srdca, odsekla hlavu a nabodla ju na... počkať! Nebolo by upálenie lepší spôsob? Taký bolestivejší, dlhšie by trpel. Hmm.. to stojí za uváženie :D Bola som z neho znechutená. 
Tate je zlatý. Nikdy síce nemôže Bonesa prekonať, ale aj tak je skvelý. No a Bones... Ja mám proste rada jeho aj Cat. Spolu, oddelene... Akokoľvek.
Boli tu ďalšie nové postavy, ale najviac som si obľúbila Vlada. To, kým je nebolo prekvapivé ani náhodou... Ale naozaj sa mi páčil. V podstate všetky stránky jeho povahy. A autorka vraj napíše spin-offku o ňom, tak sa teším. 

,,Ach Cat, vzbuzuješ ve mně něco, co jsem ještě nikdy necítil." 
,,A to je co? Trocha pokory?"


Jeaniene je skvelá autorka, ktorej štýl písania si ma podmanil. Číta sa to dobre, sedí mi to, páči sa mi to. Napriek tomu mi však tento diel prišiel proste... slabší. Nebolo to zlé, ale proste slabšie ako predchádzajúce dva diely. Vôbec som si čítanie až tak neužívala, ani sa mi to nečítalo tak rýchlo. Nebolo to také, že by som sa od toho nevedela odlepiť. 
Príbeh mi trochu viazol, bolo tam viacero hluchých miest. Tak sto strán pred koncom bolo čosi, čo som absolútne nečakala. To čo sa stalo, respektíve to, čo si ostatní mysleli, že sa stalo... Hmm, vedela som, že proste musí prežiť, ale bolo to také, že som sa proste musela pozrieť na koniec, aby som sa uistila. Nezistila som tam nič, čo som neočakávala a hoci som prišla čiastočne o napätie, tak som sa aspoň cítila lepšie. 
Bolo to však miestami opäť moc vtipné, na jednom mieste som sa úplne rozrehotala a nevedela som prestať. 

Pokiaľ chcete nejakú upírsku sériu, ktorá nebude len taká béčková vec pre trinásťročné tínedžerky, pri ktorej sa pobavíte, je to akčné, s pár posteľovými scénami, nie násilne otravne romantické... tak toto je tá správna voľba pre vás. Podľa mňa by z toho mohol byť úžasný film, keby sa naozaj držali predlohy. Ten by som si pozrela. 
Ja sa zatiaľ moc teším, až si prečítam štvrtý diel, ktorý bude dúfam lepší.


Kam ďalej?

4 komentáre:

  1. Je to super série. Pohodová, odpočinková, ty pozdější díly už nejsou tak parádní jako ty první, ale pořád se držíme u takový 4 hvězdiček z 5 :). A další knihy ze světa Nočních lovců jsou parádní. Nejlepší je asi série Nočního prince a Vlad Tepeš v hlavní roli :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tú sériu s ním sa g
      teším. Aj na pokračovania tejto :)

      Odstrániť
  2. Já mám tuto sérii moc ráda. Bohužel se, ale nemůžu dokopat k tomu abych přečetla třetí díl. Tak snad ho někdy přečtu :) Skvělá recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zas zvedavá, kedy sa dostanem k tým ďalším :D
      Ďakujem :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.