pondelok 7. júla 2014

Filmové tipy 1


Sľúbila som ešte jednu novú rubriku, takže tu je. Netýka sa kníh, ale to nevadí. Veď kto nemá rád aj filmy, všakže? Navyše takto v lete, keď sa hodí nájsť niečo, s čím sa bude zabíjať čas. Bude to nepravidelná rubrika. V každom príspevku vám ukážem tri filmy, ktoré sa mi páčili a ktoré vám odporúčam. Vždy sa budem snažiť, aby boli žánrovo iné, nech si môže každý vybrať :)
Informácie z CSFD.


Lekcie neslušného správania (Easy Virtue)
Komédia / Romantický
Veľká Británia / Kanada, 2008, 93 min
Hrajú: Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth, Kimberley Nixon, Katherine Parkinson, Kris Marshall, Christian Brassington, Charlotte Riley

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient).

Prečo by ste si to mali pozrieť? Je to úžasný film prešpikovaný britským humorom a perfektným hereckým obsadením. A hrá tam Colin Firth. Ten chlap dokáže zahrať akúkoľvek rolu úplne dokonalo. A napriek tomu, že je to písané ako romantický film, tak je tam tá romantická línia nenásilná a ja ju ani veľmi nevnímam. Pre mňa je to proste neskutočne vtipný, skvelý film, ktorý by som mohla pozerať stále. 



Transformers: Zánik (Transformers: Age of Extinction)
Akčný / Dobrodružný / Sci-Fi
USA / Čína, 2014, 165 min
Hrajú: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Sophia Myles,Bingbing Li, T.J. Miller, Peter Cullen, Titus Welliver, Victoria Summer, Heather Danner, Cleo King,Michael Wong, Ray Lui, Ken Watanabe, Thomas Lennon, John Goodman, John DiMaggio, Frank Welker, Richard Riehle, Reno Wilson, Mark Ryan, Robert Foxworth, Byron Li, Teresa Daley,Candice Zhao

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku.

Prečo by ste si to mali pozrieť? Na tomto filme som bola vo štvrtok. Pôvodne ma to ani veľmi nelákalo, ale povedala som si, že čo ostanem sama doma. Predchádzajúce filmy som si už moc nepamätala, ale rýchlo som zistila, že toto je úplne nový príbeh, s ktorým sa tvorcovia pohrali a mňa to bavilo od začiatku. Posledná hodina bola úplne epická, záverečná bitka dokonalá, Mark Wahlberg tam bol úžasný a ja som odchádzala z kina nadšená. Pre mňa je to jednoznačne najlepší diel a pokiaľ máte príležitosť, určite naň choďte ešte do kina, stojí za to. A nemusíte mať predtým napozerané ani prvé tri diely. 



Ľadové kráľovstvo (Frozen)
Animovaný / Muzikál / Fantasy / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
USA, 2013, 102 min
Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě.

Prečo by ste si to mali pozrieť? Táto rozprávka patrí k úplne najobľúbenejším. A ja to chápem. Je to veľmi milá, vtipná a úžasná rozprávka. Má krásny príbeh, skvelé postavy a predovšetkým Olafa (to je ten snehuliak, keby ste nevedeli). Je to moja najobľúbenejšia postava a je veľmi vtipný. Jediné negatívum tejto rozprávky (no, ako pre koho) je to, že sa tam fakt veľa spieva. Mne to síce neprekáža (aj keď uznávam, že keby tam bolo pesničiek tak o polovicu menej, tak by to mohlo byť ešte lepšie), ale niektorým áno. Napriek tomu by ste si ju proste nemali nechať újsť, je to perfektná rozprávka. Momentálne moja najobľúbenejšia.


17 komentárov:

  1. Ledové království je krásná pohádka. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ľadové kráľostvo je krásna a super rozprávka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Frozen zbožňujem a idem si ju znova pozrieť teraz niekedy... s ruským dabingom a titulkami, ehem, idem si zlepšovať ruštinu.:D Zvyšné dva filmy vyzerajú dobre.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Frozen pozerám vždy len v slovenčine, máme príjemný dabing na to. Pri rozprávkach väčšinou slovenský dabing uvítam. Ale pozerať to v ruštine? Pfff! :D

      Odstrániť
  4. na transformers sa moc teším , ale si už to pozriem asi len potom ak výjde na dvd , do kina sa mi moc nechce a ani neviem či ešte u nás dávajú ... prvé tri som videl a bolo to super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Transformers se také chystám, i když nijak super hodnocení nemá.
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tie som proste nemohla vynechať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ledový království je moc hezká pohádka. Takový roztomilá a rychle u ní ubíhá čas. Na transformatory chci jít, ale ještě nevím kdy a první film neznám, ale vypadá to fajn.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Frozen je nej, a ty songy mi všechno, jen ne vadí... =D Je to prostě Disney, u Disneyho jsem na písničky zvyklá už odmalinka, kdy jsem byla skoro závislá na Pocahontas... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pocahontas som videla asi raz a nepáčila sa mi :D

      Odstrániť
  9. Transformers nie je film pre mňa, ale Lekcie neslušného správania ma zaujalo, to si niekedy pozriem, tiež mám rada Colina Firtha. A Ľadové kráľovstvo je pekná rozprávka ako takmer všetky od Disneyho :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa snažila sem dať knihy rôznych žánrov, aby si mohlo viacero ľudí niečo nájsť :) Lekcie sú super, tie by sa ti mohli páčiť ;) Colin je skvelý :3

      Odstrániť
  10. Easy Virtue som rada že som videla, Jessica Biel je úžasná všade 8)
    Frozen je epické, moc sa mi lúbi, videla som asi že min. 10krát 8D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.