pondelok 14. júla 2014

30 Day Book Challenge + Wicked Wildfire | Read-A-Thon 2014


Na blogu Amazing world of books som našla túto challenge a povedala som si, že sa zapojím. Nebudem to však robiť tridsať dní, rozdelím to do dvoch článkov. Dnes prvých 15, nabudúce zvyšných 15.


1. Najlepšia kniha, ktorú som čítala minulý rok
Jed (Fiona Paul)
Toto možno nebola tá úplne najlepšia kniha, ktorú som minulý rok čítala, ale bolo to obrovské prekvapenie, v podstate som nič od nej nečakala a nakoniec som si ju absolútne zamilovala. Nie je to klasický štýl, aký čítam, ale bolo to úžasné a ja som si to hrozne užila. Túto knihu mám asi ako najväčší objav minulého roka. Dnes mi prišla dvojka, hrozne sa teším :3




2. Kniha, ktorú som čítala viac než tri krát
Džinsový denník 2 (Zuzka Šulajová)Celú túto sériu som čítala niekoľkokrát, mám ju moc rada. Druhý diel je však môj najobľúbenejší. Napriek tomu, že je to slovenská kniha, tak je napísaná úplne super a keby bola americká, tak je už bestsellerom. Ja ju mám hrozne rada, dala by som si (ďalší) re-reading, keby mám čas. Najlepší dievčenský román ever. Kam sa hrabe nejaký Polibek pro Annu.
Ale bol mnoho kníh, ktoré som prečítala viac, než tri krát.




3. Obľúbená séria
Harry Potter (J.K.Rowlingová)Celú túto sériu som čítala miliónkrát, absolútne ju milujem a bola to v podstate aj moja úplne prvá. A Harry je proste moja srdcovka, to všetci viete, zbožňujem ho. Už som to písala tisíckrát, nejdem sa opakovať.






4. Obľúbený diel mojej obľúbenej série
Harry Potter a dary smrti (J.K.Rowlingová)
Napriek tomu, že mi tu Rowlingová zabila hneď tri milované postavy + dve veľmi obľúbené je toto moja najobľúbenejšia kniha zo série. Proste výborné zakončenie geniálnej série. Ja ju mám hrozne moc rada.






5. Kniha, ktorá ťa robí šťastnou
Harry Potter a filmové čary Tak túto knihu by som nedala nikomu. Je úplne úžasná, prepracovaná a mám v nej list z Rokfortu. Keď mi prišla, tak som skákala dva metre nad zemou dobrú polhodinu. Bola som maximálne nadšená a robí ma šťastnou doteraz.






6. Kniha, ktorá ma robí smutnou
Mariotovi dediči 4 - Prekliatie (Marja Holecyová)
Túto knihu som čítala dvakrát. Dvakrát ma rozplakala. Dvakrát som kvôli nej upadla do depresie.







7. Kniha, ktorá ma rozosmeje 
Analfabetka, ktorá vedela počítať (Jonas Jonasson)
Pri tejto knihe som sa smiala vkuse. Je plná vtipných a absurdných situácií, pri ktorých to proste inak nejde. Okrem toho je vážne skvelá, odporúčam prečítať.







8. Najviac preceňovaná kniha
Zber kostí (Samantha Shannonová)
Áno, táto kniha má naozaj originálny nápad. A skvelú mužskú postavu. Ale to je tak celé. Nie je to zlé, ale podľa mňa si ani zďaleka nezaslúži taký humbuk. Je to podľa mňa priemerná kniha a sú tisícky lepších.
Inak ale aj napríklad taký Lov, Proroctví či Pád anjelov, ktoré sa mi absolútne, ale absolútne nepáčili.




9. Kniha, ktorá sa mi najskôr moc nepáčila, ale potom som si ju zamilovala 
Upírska akadémia (Richelle Mead)
Na začiatku som netušila, čo na nej každý vidí, ale potom si ma tak získala, že som ju nevedela pustiť z ruky, kým som ju nedočítala. A zrazu bol koniec a ja som mala mindráky, pretože som nemala poruke druhý diel.






10. Kniha, ktorá mi pripomenie domov
Toto sa dá chápať viacerými spôsobmi. Kniha, ktorá vždy keď ju vidím, tak ma napadne domov? Alebo kniha, v ktorej hlavná hrdinka býva niekde, čo mi pripomína náš domov? Alebo...
To je fuk, otázku vynechávam.

11. Kniha, ktorú nenávidím 
Proroctví (Josephine Angelini) 
Niežeby som ju nenávidela. Nenapadá ma kniha, ktorú by som nenávidela. Ale toot je neskutočná kravina, ktorú fakt nechápem, ako sa môže niekomu páčiť. Keby mám nejakú knihu obetovať, tak táto by bola momentálne prvá.






12. Kniha, ktorú milujem a zároveň nenávidím
Harry Potter a dary smrti (J.K.Rowlingová)
Ako som vravela, túto knihu milujem, ale Rowlingová zabila Freda, Dobbyho a Severusa a za to ju nenávidím. Taktiež Tonksovú a Lupina. Hneď po tom, ako sa im narodil syn. Takže preto túto knihu neznášam. Láme mi srdce.






13. Obľúbená autorka
J.K.Rowlingová
Milujem ju aj nenávidím. Bez Harryho by to však nebolo pravé detstvo, nebolo by to ono. A za to jej moc ďakujem.







14. Kniha podľa ktorej bol natočený film a úplne ho pokazili
Upírska akadémia
Okej, ten film som ešte stále nevidela. Ale nijaký iný ma nenapadol. A stačilo mi, že som videla trailery. Už to bolo ako nejaká béčková americká stredoškolská komédia, len s umelými zubmi. Niečo také si taká skvelá séria proste nezaslúži.
A ak natočia dvojku... Asi niekoho zabijem ak mi pokazia Adriana!




15. Obľúbená mužská postava
Adrian Ivashkov (Upírska akadémia) 
Ááááááá! Tak ten je perfektný, nemám čo viac dodať. Zbožňujem ho :3 Isto to chápete :D








***

Dnes sa to objavilo na viacerých blogoch. A ja som sa rozhodla, že sa tiež zapojím. Môj prvý maratón (aspoň takýto, na bežeckom by ste ma nikdy nenašli. Možno keby v cieli na mňa čakala TARDIS :D Alebo Tom Hiddleston, Ben Cumberbatch a tak ďalej...) Uvidíme ako mi to pôjde, ale budem sa snažiť prečítať za tých desať dní čo najviac. Mám dojem, že za ten čas som tri dni v Bratislave, ale aj tak budem čo najviac čítať. 
Nestanovím si nejaké ciele, nevyberiem knihy, ktoré v tom čase proste musím prečítať. Budem sa proste snažiť čítať čo najviac. Minulý týždeň som toho prečítala dosť, tak hádam aj tento. Držte mi palce. 

16 komentárov:

  1. Naprosto chápu proč tu postavu/herce zbožňuješ :))) a s Harrym ve všech kategoriích souhlasím :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toho herca ani nepoznám. Respektíve viem kto to je, ale nikdy som ho nikde nevidela a nemám k nemu nijaký vzťah. Ak by však hral Adriana, tak by mi to nevadilo :D

      Odstrániť
  2. Super výběr knih. U mě by se taky dost často objevoval HP, protože je to úžasná série, na které jsem vyrůstala a mám ji nesmírně ráda. Pár knih neznám, ale jako nejsmutnější bych dala Hvězdy nám nepřály - trochu klišé, ale je to prostě dokonale smutná kniha. :-) Už se těším na druhou část a tvé výběry tam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala problém, aby som Harryho nedala minimálne do každek druhej. Musela som sa poriadne krotiť :D
      Hviezdy som nečítala.
      Vôbec netuším, kedy pokračovanie bude :D

      Odstrániť
  3. Ja sa teraz knihám dosť vyhýbať...Smutné :( Vyriešila si mi to úžasne. Mňa tieto veci vždy odradia, lebo hrooozne dlho trvá, ale ty si mi dala inšpiráciu :) Asi si niečo podobné aj ja pohľadám, ale trošku okradnem teba :D
    (http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S 12kou súhlasím úplne najviac. to sa nedá viac milovať a zároveň neznášať nejakú knihu než len posledný diel HP. A keď zomrel lupin a tonksová tak som revala ako malé decko, ktorému vzali oblúbenú hračku. Lupin a tonksová boli moje oblúbené postavy :(( (a este sirius :()

    ani nepozeraj VA film. katastrofa. ale podla mna vzdy lepšie nez mesto kostí. :D proste keď chcu dosrat nejaky film podla knihy, ta PRECO práve podla tej knihy/série, ktorá je moja obľúbená???? :(((

    Kebyže mám dvojku džínsový ta ho čítam každý deň pred spaním ako bibliu :D dvojka je najlepšia zo série, pretože po 1. vela prekvapení, vela skvelý scén, viac ľukáša než v jednotke a po 2. sú stále takí mladí a hlúpučkí na strednej tam ešte. zlaté to je proste :D joj, prečo teraz nesom na ZŠ, kedy to je povinné čítanie -_- :(( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lupin a Tonksová sú super, ale ja som mala radšej Freda, Severusa a Dobbyho. A Siriusa, samozrejme. Keď umierajú tí, tak mi puká srdce vždy.
      Ja som Mesto kostí najprv videla a až potom čítala, takže sa mi to páčilo. Ale VA si asi pozriem... Raz. Nijako to neponáhla, to, že to bude katastrofa mi bolo jasné hneď po prvom trailery.
      Ja som Denník čítala miliónkrát a je úplne jedno, že už ma dievčenské romány nebavia, aj tak sa neviem dočkať štvorky. A dvojka je naj, zbožňujem Lukáša :3
      A na základnú by som sa už naozaj vrátiť nechcela :D

      Odstrániť
    2. mňa Fred nejako ani neuchvátil. ako jeho smrť myslím :D Dobby.... keď to bolo v knihe opísané si doteraz pamätám, že v knihe bolo napísané, že sa mu v očiach odrážali hviezdy, vtedy som neskutočne revala. a film? nejako som to neprežívala :D

      Mne sa na meste kostí nepáčili hlavne herecké výkony - lily a toten čo hral Magnusa totálna katastrofa :D

      totototo!!! džinsovy do skonania sveta by som dokázala čítať :D Keď som čítala džínsový ešte na ZŠ tak som si povedala, že môj vysnívaný chalan sa musí volať Lukáš :DDDDD (čiže všetci ostatní, čo o mňa zakopnú a budú sa volať inak tak smola:DD)
      no to ani ja vlastne...... :D

      Odstrániť
    3. Ja zbožňujem Weasleyovské dvojičky a keď zomrel Fred, tak mi srdce pukalo. Takisto pri Dobbym. Aj vo filme. Dobby bol zlatíčko.
      Ja som ten film videla raz, asi by som siho mala pozrieť znovu :D
      Ja som prvý krát čítala, keď som mala tak 10-11 rokov (to vyšlo už pred siedmymi rokmi? :O) a doteraz mám naňho obrovskú slabosť. Ale tak Lukáš je perfektný. To, ako sa dá s Paulou dokopy som čítala kopu krát aj samostatne :D Je to úžasné a krásne :3
      Nechápem, ako sa kamarátke môže viac páčiť Patrik -_-

      Odstrániť
  5. Palce ti držím.:D
    Inak ten Jed si musím prečítať.:) HP je fakt skvelý, aj keď mi to tiež láme srdce... aj koniec MD.:D A Adriaaan, to ani komentár nepotrebuje.:3 Film VA som videla a ehem nič moc.:D
    Inak Pád anjelov zrovna čítam, tak som zvedavá, čo si budem myslieť.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pád anjelov ma akurát znechutil :D Jed odporúčam a ďakujem :)

      Odstrániť
  6. Adrian! <3
    Pořád jsem se neodhodlala zhlédnout VA jako film - ty trailery totiž byly nic moc a spíš to vypadá na pořádně šílený film :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V pohode, ja tiež nie :D A skôr to vypadá na poriadnu filmovú katastrofu, ktorú si taká skvelá séria ako VA nezaslúži...

      Odstrániť
  7. Adrian♥ Já si teda oblíbila Nica Wheelera jako jeho herce :) Hraje ho v trailerech na Pokrevní Pouta :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak o ňom počujem prvý krát. Ale nijako extra ma neoslovil na fotkách. A trailery sa mi pozerať nechce :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.