štvrtok 23. januára 2014

Kúzelná knihovníčka 3


Projekt od Abyss.

Celkom mi trvalo, kým som sa k tomuto projektu dostala. Totižto... malo to byť bližšie k Novému roku. Čo už. Posledná bola pred pol rokom a odvtedy sa máličko... ehm, rozrástla. A zmenila. Skoro samé kopčeky, pretože knihy už nemám kam pchať. Veď uvidíte sami. A ešte jedna vec. Na fotke chýbajú oba diely Markutskeho kráľovstva, Divergencie a Zasvätená. 

Jedinečná šanca pokochať sa mojou knihovníčkou. Teda časťou. Ale pravdepodobne obsahuje najväčší počet kníh a nejakých tých mojich plyšákov :D 
Ale teraz pekne postupne po poličkách. 


Môj prvý komínček obsahuje CooBoo knihy. Nie sú to všetky, ktoré mám, ale väčšina áno. Mám tu neprečítané dva diely Padlých anjelov a Rudú jako rubín, na ktorú sa chystám už fakt moc dlho, skvelú knižku Svůdne zlo a výbornú sériu Nadpozemská a tiež knihy, ktoré sa mi moc páčili ako Moje sladké šestnáste storočie, Rebelové věčnosti a Chvíle před koncem. 
Druhý komínček nie je usporiadaný nijako špeciálne, sú tam v podstate knihy jednej veľkosti, väčšinou od Slovartu. Neprečítaný Mechanický anjel a Jazdci časom, výborných Bohov Olympu a moje obľúbené série Dedička a Nástroje smrteľníkov (no dobre, no. Jedny z mojich obľúbených sérií...)
Tretí komínček je zas podľa veľkosti. Séria Nočný tieň, ktorú mám moc rada, Storočný starček, perfektná kniha Jed, ďalej Chamtivosť a prvé dva diely sérií Dokonalý pár a Dcéra dymu a kostí. Z oboch som čítala len prvý diel a obe sa mi veľmi páčili. 


Druhá polička obsahuje trošku menej kníh. Mám tu hlavne ukončené série. Lháře, Vampýrskou akademií, Twilight vrátane novelky Krátky druhý život Bree Tannerovej, mojich milovaných Padlých anjelov, tiež aj s novelkou a Harry Potter a filmové časy (bez prebalu). No a Hostiteľa. To je jediná nečítaná kniha na tejto poličke. Minimálne z tých, ktoré sú moje. Hore sú totiž ešte štyri knihy, ktoré mám požičané (už od septembra, vážne by som sa k nim už mala dostať, je najvyšší čas). Tretí diel Akadémie temna a tri diely Nočných lovcov. 


A sme zas pri komínkoch. Prvý sú slovenské autorky. Dominika Ponechalová a jej Punková princezná, Zuzka Šulajová a všetky štyri diely Džinsového denníka a Dievča z minulosti, a taktiež Marja Holecyová a ďalšia z mojich milovaných sérií Mariotovi dediči. Hore to malé ružové nič je kniha Bola to len láska, ktorá raz bola ako darček v Emme. 
Na druhej kôpke sú tiež knihy od nejakých slovenských autoriek, ktoré sa mi hentam nezmestili. Všetky štyri knihy od Naty Sabovej, ďalej Gwind nezabiješ, Arnarove deti a Zaslepená láska. Tiež sa tu nachádzajú dva diely Ľavej ruky Boha, Tom Gates a dve knihy z edície Zločin. To ako tie dve, ktoré sa mi z tých štyroch páčili. 
A potom dystópie. Reset je tam vmačknutý stojato, ostatné ležia. Dole patrí tá spomínaná Divergencia, ďalej tu mám dva diely Roztrieštenej a Pod vražednou oblohou (k tej sérii som sa tiež akosi ešte nedostala), kompletné Hry o život, ktoré mám moc rada, Inkarceron a Zrodení pre smrť. 


Toto je druhá časť poličky. Trochu pomimo, ktorú som musela zariadiť po tom, čo mi už došlo miesto na hentej. Keď nad tým tak rozmýšľam, tak táto skrinka obsahuje veľa neprečítaných kníh, čo ma už irituje. Musím ich buď premiestniť, alebo čítať. Hmm...


Na tejto poličke mám knihy, ktoré by asi chlapov moc nezaujali :D Rozum a cit od Jane Austenovej, ktorej Pýcha a predsudok sa mi veľmi páčila a päť kníh od sestier Bronteových, ktoré mám ešte stále na pomyselnom zozname Ešte-len-musím-čítať. Potom tu mám tri vyhraté, neprečítané knihy - Zoufalé vévodkyně, čo by mala byť nejaká historická romanca, Jestli zůstanu a Než nám bude šestnáct. Zvyšné knižky som už čítala. Sériu Päťdesiat odtieňov sivej, Cicuškine zápisky a Krásnu katastofu. Ďalšie ružové nič s názvom Lexikón pôvabu a ten som kedysi len zbežne prebehla (veď ja ho nepotrebujem :D)


Ako som spomínala, tu mám veľa neprečítaných kníh. Odstíny života, druhú Demonatu, Soul screamers (ale to je v angličtine, takže k tomu sa tak skoro ani nedostanem), Záhrobnú knihu, Vykúp moje srdce a Jmenuju se Nikki od Meg Cabotovej, Bezchybnú, Mezi nebem a zemí a Meno hviezdy. Zoznam prečítaných kníh je žial o čosi kratší. Prvá Demonata, oba diely Mesačnej kroniky a Anny krví oděnej a Polibku pro Annu. A Búrka. 


Ďalšia polička uvoľnená tak, že som musela presunúť pôvodne veci, aby som mala miesto na knihy. Tu sú tie menšie. 


Drakova přísaha a Upírova kliatba, inak tu mám zbierku kníh od L. J. Smith, ktorá pozostáva z desiatich dielov Upírskych denníkov a Temných vízií...


... A troch dielov Ríše temnoty. Tiež tu mám krásne knižky Tri kroky do pekla, Motýlik, Je to inak, mami a môjho milovaného Radečka. Ďalšie knihy sú neprečítané - dve knihy od Meg Cabotovej, Charlieho malé tajomstvá, Ja ti to vrátim, dve knihy od Terryho Pratchetta, z čoho jedno je Zeměplocha (i keď v tomto prípade desná slovenská Plochozem). Veľmi pekné knižky Čistá nuda a Prokletí ohně, vtipní Piráti a príšerný Lokaj. 


A toto je už úplne najnovšia polička, ktorú som musela kvôli knihám vypratať. Vznikla k Novému roku a ešte zaplnená nie je. Mám tu vianočné darčeky 13x sci-fi a Dokonalé manželstvo, skvelé Easy? a knižky Zlodejka duší, Očarená nocou a Teen idol, ktorý čítam už pekne dlho. Ale je to v angličtine, takže ospravedlnenie by sa aj našlo :D 

A aby som nezabudla, naša rodinná polička vypadá v podstate rovnako. Harry Potter (+ Metlobal v priebehu vekov a Fantastické zvery a ich výskyt), Percy Jackson, Artemis Fowl, Anna zo zeleného domu. Ale pribudli Kroniky železného druida a Rozprávky Barda Beedla. Len to sa mi nechcelo fotiť (úplne som na to zabudla).

To je všetko. Som zvedavá, v akom stave bude knižnica za ďalšieho pol roka. Už vážne neviem, kam tie knihy začnem pchať. Asi na spodnú poličku v šatníku alebo čo :D 

30 komentárov:

  1. Máš úžasnou knihovničku. Mnoho knížek ti závidím. =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A ak mám byť úprimná, mnohé si aj ja závidím :D

      Odstrániť
  2. Absolútne skvelá knihovníčka! :) mať toľko kníh, tak si pískam :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ja nadávam, že nestíham čítať... :D :D :D
      Ale ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Ja ti závidím hlavne ten priestor. :D Ja sa už pučím na 4 poličkách. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si už musela vypratávať poličky aj mimo knižnice :D

      Odstrániť
  4. Ty se máš... :))) Taky chci mít tolik úžasných knih :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty knížky .. a tolik! :D Hezká knihovnička :)

    PS: Kdyby si náhodou nevěděla co s nimi, tak já se pro tebe obětuji a vezmu si je k sobě :DD
    Já vím, jsem velice obětavá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Toľko knižiek :) Ja veľmi nekupujem knižky, len sem-tam. Pekné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Wow. Fakt toho máš veľa :) Vidím, že ja som na tom dosť biedne s mojimi siedmými knihami :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Máš skvělou knihovnu. :) Jeden kousek lepší než druhý. :) Doufám, že se ti bude stále rozrůstat a rozrůstat. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Ja skôr dúfam, že budem čítať viac než kupovať :D Už dnes mi ďalšie dve pribudli :D

      Odstrániť
  9. Jé, Radeček má docela hodně místa, co? To jsi mi udělala radost... =D Mimochodem, proč jen mám pocit, že některý poličky se tak trochu prohýbají? =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ešte mám na tej poličke miesto, tak prečo mu nevenovať dočasne viac miesta? :D
      To nebude pocit :D

      Odstrániť
  10. To je kouzelný pohled :D Můj sen mít takovouhle knihovnu! :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale no, musíš mať vyššie ciele :D
      Ale ďakujem :D

      Odstrániť
  11. Jéé, ty Nástroje smrti mají hrozně krásný hřbet! A celkově máš velice pěknou a bohatou knihovničku! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zase viac páči to vaše české nové vydanie :D A ďakujem :)

      Odstrániť
  12. No páni! Knihovnička krásná, tak ať se pěkně rozrůstá i nadále! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ja by som ich vedela rozdeliť len na dva komíniky. Prvý:knihy, čo som už čítala. Druhý: Všetky čo chcéééém :D Máš to riadne preplnené. Ale tak, to je obeť, keď je človek knihomol :D Ja mám vystavených iba pár (najobľúbenejšie a najkrajšie), ostatné sú schované...
    http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ich ani nemám kam schovať :)
      Inak, moc pekný blog, rada spoznávam blogy, ktoré som predtým nepoznala :) Ale veľmi sa mi páči, krásny design :)

      Odstrániť
  14. Prehýbajúce sa poličky - tak isto to vyzerá aj u mňa. Teraz síce nemám knihovničku pri sebe, ale keď som mala, tak som sa normálne bála zaspať, veď čo keď sa to všetko v noci na mňa zrúti? :D
    Nech sa ti knihovnička naďalej tak pekne rozrastá, nech to poličky zvládajú a nech máš na ne dosť priestroru :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja je pri posteli, ale nemá sa ako zrútiť na mňa, chvalabohu :D
      Ďakujem, ale obávam sa, že ten posledný bod tak akosi nevýjde :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.