utorok 24. marca 2015

Špaček (Fiona Paul)

Originálny názov - Starling
Séria - Temné vody
Diel - 3/3
Vydavateľstvo - Egmont
Rok vydania - 2015
Väzba - hardcover
Počet strán - 256

Anotácia

Cass a Luca jsou na útěku před zákonem a Řádem věčné růže. Když se rozdělí, aby získali jediný důkaz, který je může zachránit, jejich životy – a láska – jsou rozervány na kusy nenávistnými přáteli a vražednými nepřáteli.
Když se Cass ocitne v osidlech zvrhlého plánu Řádu, znovu příchází Falco jako její jediná naděje na svobodu. Ukáže se však, že Luca má svůj vlastní šokující plán.
V napínavém závěru trilogie Temné vody se Cass musí postavit Řádu a jednou provždy rozhodnout o svém osudu. Kdo poletí vedle ní, až konečně najde křídla?


Asi sa zhodneme na tom, že obálka je fakt hnus. Obrovské prsty cez polku obálky, blé! Byť na mieste vydavateľstva, tak grafikov okamžite vyhodím. Lebo táto séria si zaslúži omnoho lepšie.
Ale koho to trápi, že. Hlavne, že to mám.
***

Nie je žiadnym tajomstvom, že Temné vody patria k mojim najobľúbenejším sériam ever. Ani neviete ako brutálne som sa na túto knihu tešila, hoci mi je ľúto, že je koniec. Začala som to čítať okamžite ako mi to prišlo, nedalo sa inak.

,,Pravda je falešný bůh, který se zjevuje jen těm, kteří v něj věří."

Cass sa vyčleňuje z veľkého množstva YA hrdiniek, ktoré sú napísané
cez jednu šablonu. Predovšetkým preto, lebo nie je taká tupá, naivná a vie používať svoj mozog. Čo je v tomto type literatúry dosť zriedkavé, že. Je sympatická a odvážna. Hoci niekedy robí dosť hlúpe rozhodnutia. Ale kto nie, že.
Na Falca som sa tešila. Žiaľ, objavil sa až okolo strany 90 a autorka šetrila scénami s ním. Je to škoda, je to skvelá postava.
Aj Luca je fajn, je zlatý a pre Cass by urobil čokoľvek. Ale to aj Falco. Takže som v jeho teame. Luca je vhodnejší len na kamaráta, na ktorého pleci sa môže vyplakať...

,,Život zanechává šrámy na těle i na duši."

Kniha a celkovo séria, má skvelý nápad a jeho spracovanie nijako nezaostáva. Autorka sa s postavami ani príbehom nemazná. Vymyslela perfektný, premyslený príbeh, úplne iný, než čokoľvek, čo som doteraz čítala. Píše veľmi pútavo a núti čitateľa nedočkavo prevracať stránky. Udrží ho v napätí až do konca. Teda okrem času, keď som ju tvrdohlavo nechávala zavretú, lebo som nechcela, aby bol už koniec. A keď som už pri tom konci, tak to je jediná časť, ktorá nevyšla podľa mojich predstáv. Bolo to síce skvelé aj tak, ale predstavovala som si skôr iný koniec, ktorý by sa mi páčil viac.
Veľkým plusom je tiež absolútne perfektné celkové grafické prevedenie (teda keď nerátam tú obálku, že. A názov. To mala byť romantická prezývka... Príde vám na slove špaček niečo milé, zlaté, romantické? Roztápali by ste sa od dojatia, keby vám tak niekto povie?!)
Odporúčam túto sériu všetkými dvadsiatimi. Len mi bude chýbať, veľmi. Úprimne dúfam, že autorka napíše ešte aj niečo ďalšie.


Za knihu veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu Knihcentrum.
Vy si ju môžete objednať TU.

Kam ďalej?

2 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super recenze, jdu knihu sehnat, protože jsem četla i předchozí díly =)
      http://ggeek.blog.cz/

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.