streda 12. decembra 2012

Temné vízie - Zvláštna sila (L.J.Smith)

Originálny názov - Dark visions
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2011
Väzba - viazaná
Počet strán - 264

Anotácia
Študentku strednej školy Kaitlyn pre jej nezvyčajné oči a jasnovidecké schopnosti považujú za čarodejnicu. Keďže ľudia sa jej boja, nemá nijakých priateľov. A tak prijme pozvanie do Zetesovho inštitútu, aby začala nový život a študovala s rovesníkmi s podobným neobvyklým nadaním. Kaitlyn tu spozná dvoch príťažlivých spolužiakov - sympatického Roba, ktorý svojou liečivou silou rozdáva len dobro, a tajomného a nebezpečného Gabriela s telepatickými schopnosťami. Študenti postupne odhaľujú, prečo ich do inštitútu priviedli.
A Kaitlyn sa musí rozhodnúť, komu veriť... a koho milovať.

Postavy
Kaitlyn mi bola celkom sympatická a páčilo sa mi jej nadanie. Možno bola plná protikladov, ale to mi nejak extra nevadilo. Rob bol taký ten klasický sladký chalan :) Nevinný a dobrý. No a Gabriel bol moja obľúbená postava. Tajomný, celkom zlatý v mojom ponímaní. No čo už :D. Ale Jodie som určite neodhadla. A Lewis bol tam v podstate zbytočný, bol tam len do počtu.

Môj názor
Ku knihe som sa žiaľ dostala až teraz, lebo ju v našej knižnici nemajú, ale bola som zvedavá. Na knihu som bola predovšetkým zvedavá preto, lebo Upírske denníky sú úžasné a Stefanove denníky sú fajn tiež. Kniha bola celkom ľahko písaná. Bolo to zaujímavé, páčilo sa mi, že každí bol iní. Dej bol zaujímavý a koniec prekvapivý. Kniha ma nesklamala a určite som zvedavá na pokračovania.


Kam ďalej?

6 komentárov:

  1. No, prekvapila ma. :) Vôbec som netušila že bude taká. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je zvláštní číst tak staré recenze :D
    Jaký jsi tým? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne. Hlavne také, ktoré si už ani nepamätám, že som ich písala.
      A ledva si pamätám, že som niečo také čítala :D
      Podľa recenzie na trojku team Gabriel :D

      Odstrániť
    2. Já jsem to dočetla asi před hodinou? :D takže jsem nechtěla číst recenzi dřív ;) S teamem absolutně Souhlasím... Pitomec vs. Pan dokonalý? KDO by si nevybral Gabriela :D

      Odstrániť
    3. Asi s tebou súhlasím, ale ani jedného si už nepamätám, takže... O:)
      Ale snáď sa páčilo :)

      Odstrániť
    4. Oproti mému očekávání se líbilo <3 Tím, že jsem to měla z LK, jsem nevěděla co to bude (tady tak trochu vysvětluju svůj postoj k LK. Kup knihu-doma přečti popis :D ), proto mě to mile překvapilo :)
      Ani se Ti s pamětí nedivím :D Já taky motám postavy knih. Někdy i po pár týdnech, pokud se ty "nepodstatné" postavy např. ještě jmenují stejně :D A navíc už mě to na poličce neděsí, že už to konečně musím přečíst ;)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.