sobota 29. decembra 2012

Padlí anjeli - Pád (Lauren Kate)

Originálny názov - Fallen
Diel - prvý
Vydavateľstvo - IKAR
Rok vydania - 2011
Väzba - pevná
Počet strán - 303

Anotácia
Na Danielovi Grigorim je čosi bolestne známe. Tajomný, uzavretý chlapec pritiahne pozornosť sedemnásťročnej Luce Priceovej hneď v jej prvý deň na internátnej škole Meč a kríž pri meste Savannah. Je jediným svetlým bodom na mieste, kde nie sú dovolené mobilné telefóny, ostatní študenti sú vyšinutí a bezpečnostné kamery ich sledujú na každom kroku. Daniel však nechce mať s Luce nič spoločné – a dáva jej to jasne najavo. No ona sa nevzdáva. Mládenec ju priťahuje ako svetlo nočného motýľa a Luce musí zistiť, čo pred ňou tak zúfalo skrýva... aj keby ju to malo stáť život.

Postavy

Čo si myslím o Luce? Úprimne, ani sama neviem. Nikdy som sa nad ňou nejak výrazne nepozastavovala. Proste som ju brala ako hlavnú hrdinku, ktorá tam musí byť a hotovo. A nevadí mi tam.

A mala aj určité svetlé momenty, ktoré ma veľmi pobavili. Napríklad, keď sa sama seba pýtala, či jej Daniel niekedy venoval nejakú myšlienku, či na ňu myslel aspoň sekundu svojho života. Jasné, nebola to jej vina, nemohla to vedieť. Ale aj tak :D
Daniel je už niečo iné :) Zo začiatku, keď Luce ignoruje a správa sa k nej hnusne mi vadil. Proste som sa rýchlo stala team Cam. Ten je skvelý od prvej strany, na ktorej sa objavil. No späť k Danielovi - zo začiatku mi tak trocha pripomínal Edwarda v Súmraku - jedne deň Luce ignoroval, druhý deň sa k nej správal hnusne a tretí deň ju bral na prechádzky na "ich" miesto. Časom (v preklade, keď sa dali dokopy) mi prestal vadiť a celkom som si ho obľúbila, hoci nie tak ako Cama.
Mám však dojem, ako by mi to tie autorky robili naschvál, že tých, ktorých si obľúbim, just nie sú s hlavnou hrdinkou. Damon, Jacob, teraz Cam... Dobre, ani Daniel nie je na zahodenie, ale keď môže mať Cama? Jasné, majú spoločnú minulosť, sú spriaznené duše, bla, bla... 
No a Arianne a Rolanda som mala rada.
 
Môj názor
Ja moc nezvyknem čítať veľmi romantické knihy, no táto séria si ma podmanila hneď prvý krát čo som ju čítala. (Nuž áno, teraz ju čítam druhý krát, aby som si prečítala naraz celú sériu, keď som na Vianoce dostala to Vykúpenie <3). Keby som túto recenziu písala, keď som knihu čítala prvý krát, asi by vyzerala inak. Ale čo už. Vzhľadom k tomu, že som knihu čítala pred vyše rokom, už som si vôbec nepamätala, že tam bola akási Penn, čo sa stalo a ako sa stalo. Len čo-to z konca, takže miestami som sa aj tak cítila akoby som to čítala prvý krát.
V každom prípade - Padlí anjeli sú tá najlepšia romantická kniha/séria akú som čítala a milujem ju :)
Kniha je písaná celkom pútavo, hoci by som povedala, že práve v tejto jednotke je najmenej akcie - predsa len, Daniel a Luce sa musia aj v tomto živote "oťukať". Akcia je na konci a oplatí sa na to si počkať.


Kam ďalej?

26 komentárov:

  1. Moja obľúbená kniha :) Tiež som mala nedávno re-reading :) a čoskoro sa chystám na Vykúpenie a už sa neviem dočkať, ako to skončí. Fíha a nevedela som, že film je už na ceste. Teším =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiez sa na vykupenie strasne tesim :) a taktuez na film

      Odstrániť
  2. Fallen je dobrá kniha, ale že bych z ni byla extra nadšená to zas ne. :D
    O filmu nic nevím a ten trailer nevypadá jako oficiální, protože je tam docela dost ukázek z jiných filmů - Číslo 4 (nebo tak nějak), The Vampire Diaries a jiné... :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa velmi paci :) hej, tiez som spoznala ten zaciatok z vd, ale dala som, co som nasla

      Odstrániť
  3. Knihu jsem četla a můj názor po přečtení knihy byl: supeer :)
    Pěkná recenze. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. možno si najskôr pozriem film a potom prečítam knihu ako to bolo aj pri prvých 2 dieloch Twilightu a Harryho Pottera :D nevadí mi že je film ochudobnený ale aspoň zistím či ma to bude aspon trochu baviť ... a keď prečítam knihu nadávam, nie na to že som ten film videla prvý, ale na to že všetky sfilmované knihy sú nahovno :D lepšie si je aj tak prečítať knihu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som čítala zatiaľ len Pád, hoci mám doma už aj Súženie, presne preto, že si ani ja už nepamätám to čo som čítala, si chcem kúpiť celú sériu a potom to naraz zhltnúť....presne alex ako daniel...toto nechcem vidieť...ja si radšej počkám pár rokov keď aj zabudnem kto ako v knihe vyzeral a čo sa tam dialo a potom možno po dlhom čase si to pozriem zo zvedavosti, ale už teraz viem, že na knihu to nebude mať

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To nie je officiálny trailer , Lauren nechce žiadne detaily ohľadom filmu vypustiť. A ešte Kaya nebude hrať Luce pretože nemá hnedé oči a herečka by mala mať kratšie vlasy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vieš, mohla som sem dať len to, čo som našla, odhliadnuc od toho, že toho veľa nebolo

      Odstrániť
  7. Neviete kedy presne vide film ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľa som o nej počula, no nečítala som ju pretože ma odradili zlé recenzie na iných stránkach :) Ako vidím, musím to napraviť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. O tejto knihe som už dlhšie počúvala, ale nikdy ma nejak extra neťahalo si ju prečítať. Minule som bola v knižnici a pozerám, že tam leží v poličke, že čo tak si ju požičiať :D Doma som sa do nej pustila, a čítala sa naozaj veľmi dobre, síce bolo pár takých miest, že som musela zavrieť knihu a otvorila som ju až o pár hodín, ale okrem toho som nemala žiadne iné výhrady :) Príbeh Luce bol naozaj veĺmi zaujímavý, rovnako ako aj to, že o ňu súperili Daniel a Cam :D Nepochopím ako si mohla vybrať Daniela, keď Cam bol podľa mňa 100% lepší a zábavnejší :D Ale väčšinou to tak vždy býva, že hl. hrdinka si vyberie toho dobrého :D Akurát predvčerom som bola v knižnici a už mám požičanú aj 2ku, tak sa čoskoro do nej určite pustím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To není oficiální thriler! Je složený ze scén z jiných filmů!! Třeba z Jsem číslo 4 a Legion!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je tam predsa napísané, že je oficiálny...

      Odstrániť
  11. Já s tebou sohlasím takhle nevipadá Luce ale ani Daniel !!!!!! Já miluji ty knížky ale ani nevím jestli se chci podívat na tento film !! Cama bych také nepoznala ten je přeci úplně jiný !! Moc se mi nelíbí upoutání možná že se na to kouknu jenom ze zvědavosti ale byla bych mnohem radši kdyby tyto knihy nebyli natočené ovšem je to jenom můj názor třeba se mi to nakonec bude líbit ale sině o tam pochybuji !!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. tak toto by už malo byť oficiálne :) http://www.imdb.com/title/tt1564777/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to už oficiálne je. Ale páči sa m asi len Cam :D

      Odstrániť
  13. Knihy sú brutálne. Úplne naajviac ma dostali. Tak ako aj HP a Twilight saga. ;) Neskutočne sa teším na film! :3 xx
    len pre zaujímavosť: http://laurenkatebooks.net/fallen-movie-officially-cast/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pekny pribeh :)) od 1. casti az po poslednuu :)))

      Odstrániť
  14. pekne napísané :) a ako si ty predstavuješ Daniela ? alebo ako si ho VY predstavujete? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Po tom, čo som videla oficiálneho herca sa mi o moc viac páči Alex :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.