nedeľa 30. decembra 2012

Najhoršie knihy tohto roka :/

Žiadnu z týchto kníh som nedokázala dočítať do konca :/ A nie sú to ani všetky. Možno si poviete, že keď som z niektorých kníh prečítala tak jednu- dve kapitoly (niekedy ani to nie), že ako viem, že ma tá kniha nebaví? Nuž, mňa musí zaujať aj štýl písania. Keď mi vadí ten, ako sa mi môže páčiť celá kniha? Zbytočne by som nimi strácala čas...

Artemis Fowl 7 - Atlantidsky syndróm (Eoin Colfer)
Anotácia
Artemis vložil celý majetok do projektu na záchranu planéty a jej obyvateľov. Môže to byť pravda? Skutočne sa najväčší kriminálny génius dal na dobré chodníčky?
Kam som sa až dostala? Po asi dvoch týždňoch som to vzdala asi pri 150-tej strane...
Prečo? Bol to ten najnudnejší Artemis zo všetkých. Ostatné ešte boli čitateľné, ale toto... Každopádne, trojka bola super, prečítala som to na jeden šup.


Kúzla (Aprilynne Pikeová)
Anotácia
Hoci Laurel prijala fakt, že je víla, odmieta sa otocit chrbtom k svojmu životu vo svete ludí, a najmä k svojej prvej láske Davidovi. Pocas pobytu v Avalone však zistuje, že ani jej city k uhrancivému víliemu strážcovi Tamanimu nie sú celkom zanedbatelné. Je len otázkou casu, kedy Laurel bude musiet spravit rozhodnutie, ktoré zlomí jej srdce. 
Ako si Laurel poradí s pretrvávajúcou trolou hrozbou a ako sa vyrovná so svojimi rozporuplnými citmi, sa docítate v pokracovaní vílej fantasy série z pera mladej americkej autorky Aprilynne Pikeovej.

Kam som sa dostala? Po prvú kapitolu.
Prečo? Pretože prvá kniha sa mi veľmi páčila, ale na tejto sa mi nepáčila ani anotácia a niečo kde sa naučí byť vílou? To bolo divné. 


Les kostí (Carrie Ryan)
Anotácia
Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku. 
Kam som sa dostala? Taktiež tak k prvej-druhej kapitole.
Prečo? Anotácia vyzerala zaujímavo, ale štýl písania ma absolútne nezaujal, kniha ma vôbec neohúrila.
Posledný hit (Michal Hvorecký)
Anotácia
Svetoznámy hudobník a dídžej Alfred Raff vstúpi do chlapčenskej skupiny, no hviezdna kariéra sa mu vymkne z rúk. Spoznáva hystériu popových fanúšikov, tajomstvá brakovej kultúry aj niečo také staromódne ako láska. Stane sa obeťou únosu teroristov, ktorí namiesto bômb používajú podvratné reklamné kampane. Jeho veľkomestský život sa zmení na bizarné putovanie z Reykjavíku cez USA až do Dubaja. V ironicky zobrazenom svete sa ocitne na úteku a na pódiu čaká na okamih, keď sa naplno rozoznie jeho Posledný hit. 
Kam som sa dostala? Asi k tretej kapitole.
Prečo? Otázka je skôr Prečo som to začala čítať? Bolo to tým, že boli prázdniny, v knižnici nič nebolo a toto vypadalo ako-tak zaujímavo. Ehm... len vypadalo. 
Súboj lásky (Dominika Spodniaková)
Anotácia
Debora má zvláštny dar. Dokáže vnímať ľudské myšlienky a ich emócie. Je to pre ňu trápenie, ale zároveň aj zvyk. Všetko sa zmení, keď sa so svojou tetou Billy presťahuje do iného mesta, aby tak prekonala nečakanú stratu rodičov. Čoskoro spoznáva Willa, ktorého myšlienky sú však pre ňu od určitej chvíle absolútne neprístupné. Je tajomný a nosí so sebou desivý tieň. Ako je možné, že mu nedokáže čítať myšlienky? Po prvýkrát v živote je naozaj vystrašená, ale strach sa v nej ešte prehĺbi po tom, čo zisťuje, že Will má niečo spoločné so záhadnými zmiznutiami a úmrtiami v meste. A možno aj so smrťou jej rodičov... 
Kam som sa dostala? Nie ďalej ako k pár stranám.
Prečo? Anotácia vypadala celkom zaujímavo a napriek názvu to nevypadalo len na romantický román, ale že keď vie čítať myšlienky, tak to bude aj využívať. Nie, mýlila som sa. Bolo to len romantické a svoj dar odmietala využívať.
Udolie - Katastrofa (Krystina Kuhn)
Anotácia
Skupina študentov elitnej školy Grace pred rokmi bez stopy zmizla na vysokohorskom končiari Prízrak. Julia s kamarátmi sa vyberú na miesto opradené strašidelnými legendami. Veci sa im vymknú z rúk hneď na začiatku výstupu. Čo má za lubom záhadný Paul Forster, ktorý sa k nim na poslednú chvíľu pridá? Čo znamená desivý nález v starej horskej chatrči? Kde je ich vodkyňa, Indiánka Ana? A navyše nikto z nich netuší, že sa schyľuje k nebezpečnej snehovej víchrici... 
Kam som sa dostala? Tiež len také dve-tri kapitoly som prečítala
Prečo? Pretože prvý diel sa mi páčil a toto bolo divné... Naozaj to bola katastrofa! :/


Upír s tvárou anjela (Anne Rice)
Anotácia
Hl. hrdina, upír Armando, známy už z klasic. príbehu Interview s upírom sa vydáva na cestu storočiami. Po ceste nadväzuje vzťah s veľkým upírom Máriom, kt. ho obdarí darom. Z 19 stor. sa Armando prenáša do dnešného Orleansu do bojov o uctievania diabla.
Kam som sa dostala? Nedočítala som ani prvú kapitolu.
Prečo? Asi znova radšej napíšem, prečo som to išla čítať. Okrem toho, že mi spolužiačky vraveli, aké je to dobré, milujem film Interview s upírom. Má zmysel hovoriť, že ma to sklamalo?
Škaredí (Scott Westerfeld)
Anotácia
Každý môže byť oslnivo krásny. Veď čo je na tom zlé? Tally bude mať čoskoro šestnásť a už sa nemôže dočkať, kedy bude krásna. V jej svete znamenajú šestnáste narodeniny operáciu, ktorá človeka zmení z odpudivo škaredého na dych vyrážajúco krásnu bytosť a katapultuje ho do raja špičkových technológií, kde je jeho jedinou prácou nikdy nekončiaca zábava. Ešte niekoľko týždňov a... Lenže Tallyina kamarátka Shay si nie je celkom istá, či chce byť krásna. Keď utečie na utajené miesto zvané Dym, Tally spozná odvrátenú stránku sveta krásnych. Úrady ju postavia pred najhoršiu voľbu, akú si dokáže predstaviť: buď kamarátku nájde a privedie ju späť, alebo nikdy nebude krásna. Rozhodnutie, ktoré urobí, jej navždy zmení život.
Kam som sa dostala? Asi najďalej - do polovičky. Akosi som si myslela, že sa to zlepší.
Prečo? Toto bolo asi to najväčšie sklamanie.
Recenzia tu

Kronika Cartera Kana - Červená pyramída (Rick Riordan)
Anotácia


Myslíte si, že je to zábava nechodiť do školy, večne lietať po celom svete, voziť si so sebou iba to, čo sa zmestí do jedného kufríka, a nemať žiadny poriadny domov? Vyvediem vás z omylu!
Volám sa Carter Kane a mám 14 rokov. Už šesť rokov cestujem z miesta na miesto so svojím otcom, známym egyptológom. Poriadne nepoznám ani svoju vlastnú sestru Sadie, ktorá žije so starými rodičmi v Londýne. Vídavame sa len dvakrát do roka a tentoraz pre nás otec ešte navyše vymyslel extra nudnú prehliadku Britského múzea! Práve tu sa však začínajú naše najneobvyklejšie Vianoce, aké sme kedy so Sadie zažili. Zisťujeme desivú pravdu o našej rodine a spoznávame tajomných egyptských bohov oveľa lepšie než z otcových rozprávaní či exponátov v múzeu...
Objavte staroveký Egypt zblízka, jeho mágiu, dobro i zlo a pripojte sa k dobrodružnej výprave súrodencov Kanovcov.
Kam som sa dostala - Tak do tretiny?
Prečo? Myslela som si, že to bude rovnako skvelé ako Percy. Mýlila som sa.



Život v mínuse (Avis Cardella)
Anotácia
Spoveď ženy chorobne závislej od nakupovania. 
Hlavná hrdinka autobiografického príbehu je shopaholička. Nedokáže si pomôcť, no stále cíti nutkanie vojsť do najbližšieho obchodu a míňať peniaze na veci, ktoré nikdy nepoužije. Má plné skrine drahých kostýmov a kabeliek, plné škatule topánok a na účte stále mínus. Nemá z čoho platiť nájomné ani stravu, no vo chvíli, keď vo výklade zbadá nový model nohavíc vychytenej značky, musí ho mať! Je to len rozmar ženy, ktorá nemá vážnejšie starosti ako utrácať peniaze? Alebo volanie o pomoc? 

Kam som sa dostala? Trvalo mi to asi dva týždne, ale tak do polky.
Prečo? Myslela som, že to bude podobné ako Závislá od nákupov. Toto však bola kravina.





Týmto nechcem nikoho uraziť, je to len môj názor.

8 komentárov:

  1. Hodnotit knížku, u které jsi ani nepřečetla celou jednu kapitolu mi přijde trochu povrchní. Plno knížek má slabší začátek...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je to, co som pisala na zaciatku. lenze uz len styl pisania mi na tych knihach vadil, nedokazala by som to docitat...

      Odstrániť
  2. Hovorila som ti, že Škaredí nie sú najlepšie dielo 8D
    Napriek tomu, ja som to dočítala, malo to nejaké zaujímavé prvky a nápad je skvelý, len ten autorov štýl mi nejako nesadol.
    No určite by som knihu nikdy neodložila po 2-3 kapitolách, koľkokrát sa mi zdalo, že po polovici knihy sa to obrátilo o 180 stupňov 8) asi len 2 knihy som nedočítala a to boli filozofické žvásty, ktoré vôbec nemusím 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nevadi, kebyze ich nemam od teba, zohnala by som si ich tak ci tak, minimalne z kniznice, lebo vypadali zaujimavo.

      Odstrániť
  3. Katastrofa ? Mne sa veľmi páčila :)
    Škaredí - mňa tiež sklamalo 8-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O Artemisovi de nedá pochybovat. Taky sjem ho nedočetla. Původní díly miluju, ale tohle.. O bože, co to sakra bylo?!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netusim. Ostatne som docitala, obcas mozno s mensimi tazkostami, ale toto?

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.