utorok 18. decembra 2012

Akadémia temna - Nebezpečné putá (Gabriella Poole)

Originálny názov - Darke academy 2 - Blood ties
Séria - Akadémia temna
Diel - druhý
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2012
Väzba - viazaná
Počet strán - 272

Anotácia
Tento semester sa tajuplná Darkova akadémia sťahuje do New Yorku a Casie Bellová už nie je nevinný nováčik. Je silná, odhodlaná a skrýva svoje vlastné tajomstvá. Cassie bola totiž uvedená do sveta Vyvolených a musí sa vyrovnať so svojimi ohromujúcimi schopnosťami, nebezpečným milostným vzťahom a zlovoľným duchom vo svojom vnútri, ktorý si žiada potravu.


Postavy
Nechápem, prečo vo väčšine kníh majú hlavné hrdinky problém zabiť, vysať alebo čokoľvek urobiť ľuďom - napr. Bella, Elena alebo teraz Cassie, ktoré majú akýsi vnútorný blok a nikomu nič neurobia, napriek tomu, že by bola silnejšie a nehladovali by. No ale vysvetlite im také čosi, keď sú tak tvrdohlavé! :)
Okrem toho bola Cassie nedobrovoľná schyzofrenička (okej, uznávam, toto znie blbo. Kto by bol dobrovoľným schyzofrenikom?), hoci Estelle som mala o čosi radšej. Cassie, keď už bola tá Vyvolená, si mala viac užívať privilégia čo jej prináležali a odviazať sa. A napriek Isabellinej ochote hladovala, anorektička jedna!
Jessicu som mala rada, nedalo sa ju neznášať a Jakea taktiéž. Tých som mala rada aj v prvom diele.
S Randžitom som však už mala väčší problém. Z nejakého dôvodu (ktorý neviem vysvetliť) mi tam veľmi vadil (ale tak, čo sa dá čakať od niekoho s takým menom?!). A taktiež som si ho nevedela predstaviť ako pekného inda.

Môj názor
Kniha sa mi sama osebe páčila viacej ako prvý diel. Bolo tam viac akcie, napätia. Hoci takých prvých 100 strán cca. bolo trocha nudných, ďalej sa to dobehlo.
A som zvedavá na pokračovanie. Ale len tak uvažujem, v akom nebezpečentve/čo sa tam stane Isabelle? Akosi prichádza na rad...

Moje hodnotenie je (možno trochu prekvapivo)


Kam ďalej?  

10 komentárov:

  1. 8D Pekná recenzia.
    Ja sa ešte len chystám na 1. diel, ale myslím, že námet je super 8)
    Podľa sú divne ľudské také postavy, čo nechcú ubližovať ľuďom, však to je nerealistické! 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak nějak, všichni ostatní jsou s "zabiť, vysať alebo čokoľvek urobiť ľuďom" v pohodě, jenom hlavní hrdinka PROSTĚ ne! Z toho šílím. Jinak jsem 100% pro Richarda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyjádřím se společně k celé sérii: už obálka mě pobízí, abych si ji koupila, ale nevím. bojím se, že by mi to nějaké pokračování zase zkazilo. nebo, že kniha bude jen takovou "zahřívačkou" pro pokračování..
    btw. docela by mě zajímalo, jestli je to nějak podobné Vampýrské akademii, protože mám docela ráda středoškolské/vysokoškolské prostředí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zatiaľ som za VA citala len prvy diel, takze neviem ;)

      Odstrániť
  4. Mě se druhý díl líbil o něco míň než první :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. citala som vsetky tri ale ten koniec bol velmi divny cakam ci to este bude pokracovat,dalo sa to citat ale nic extra...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. práve sa na to chystám , som zvedavá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa zas už niekoľko mesiacov chystám na trojku a akosi nie je čas :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.