pondelok 8. augusta 2016

Dôkaz toho, že niektorí autori by sa nemali deliť | Sladké nič

Autor - Jamie McGuire & Teresa Mummert
Originálny názov - Sweet nothing
Vydavateľstvo - Fortuna libri
Rok vydania - 2016
Väzba - hardcover
Počet strán - 336
Hodnotenie na Goodreads - 3,93/ 3 921

Anotácia
Keď si myslíte, že viete, čo sa deje, ste iba na polceste k pravde
Čosi také by zlomilo azda každého muža: sledoval som, ako mi pomedzi prsty prekĺzava to, čo sa mohlo stať mojou budúcnosťou – navyše skôr, ako som to pevne uchopil. Nikdy by mi nenapadlo, že môžem prísť o ženu, ktorú ľúbim, ešte predtým, než si ju naozaj získam. Navštevujem ju denne a čakám – na nemožné, na znamenie, na to, že sa na mňa pozrie...
Stačil mi naňho jediný pohľad. Vo vedľajšom jazdnom pruhu pred semaforom sedel v aute muž, do ktorého som sa zaľúbila a za ktorého som sa vydala. Ľudia rozprávajú o láske, ktorá vyžaduje čas – človek sa musí postupne zaľúbiť. My sme sa však do seba buchli okamžite, a keď sa naše životy preplietli, už som nebola taká ako predtým. Bol to muž, ktorého som chcela prechovávať v srdci po celý zvyšok života a ktorého deti som túžila priviesť na svet. V zlomku sekundy sa začal náš spoločný život – a v rovnako krátkom čase sa skončil.

***

Túto knihu som vo svojom živote nutne potrebovala. Minimálne som si to myslela. Predtým. Lebo milujem new adultky od Jamie McGuire. Umieram pri čakaní na druhý diel Maddoxovcov, ale už len do konca augusta! 

Rovno poviem, že sa mi to nepáčilo. Nudila som sa. Pri Jamie som zvyknutá na trochu inú kvalitu. Nebolo to ani zďaleka také dobré ako jej iné knihy. Táto kniha vo mne nevyvolala absolútne žiadne pocity. Nevedela som si to poriadne užiť, nevedela som sa ani začítať. Na to, že som jej ostatné knihy prečítala tak za deň-dva a túto som mala rozčítanú tri týždne... (okej, medzitým som prečítala dve iné knihy. Ale to je ďalší dôkaz, no nie?) 
Taktiež som mala obrovský problém si vytvoriť k postavám nejaký vzťah. Niekedy uprostred čítania sa mi začali síce obaja celkom páčiť, ale neskôr mi zas boli akosi úplne ľahostajní. A doktora Rose...niečo som neznášala. Idiot.
Ani nemocničné prostredie ma veľmi nenadchýnalo. Sestrička a záchranár. Možno to malo byť romantické, ale fúj, nemocnice. Takže ani to u mňa nefungovalo. 

,,Ty čítaš?" Prekvapene zdvihla obočie a podozrievavo sa na mňa zadívala. 
,,Za akú nekultúrnu sviňu ma to považuješ?" 

Podľa reakcií na Goodreads som očakávala aspoň fakt megaúžasný koniec, ktorý mi vyrazí dych a budem preklínať autorky, že nie je pokračovanie. Žiaľ, nestalo sa ani to.
Celý dej napredoval neprirodzene rýchlo, bolo to až divné. Vďaka tomu ma ten koniec absolútne neprekvapil. V knihe boli skryté odkazy, ktoré som si všimla (aj keď som nad nimi nejako extra neuvažovala) a napadalo ma niečo v tomto duchu, hoci nie presne to, čo sa stalo. Z toho dôvodu mi ten záver prišiel celkom logický a nijako ma nešokoval. 
Nehovorím, že je kniha úplne zlá alebo čo, lebo mi je jasné, že som knihu iba skritizovala. Boli tam aj nejaké milé svetlé momenty, nad ktorými som sa pousmiala. Každopádne, mne kniha vôbec nesadla. Čakala som oveľa viac, než som skutočne dostala a nakoniec keby po knihe nesiahnem, o nič by som neprišla. Tú druhú autorku nepoznám, neviem, na koľko sa navzájom ovplyvňovali. Možno, keby to Jamie napísala sama, bolo by to lepšie. Netuším. Odhovárať vás od nej určite nebudem, určite ma nejaké kvality, ktoré mne unikli. 


Za knihu ďakujem internetovému kníhkupectvu Pre školy.
Vy si ju môžete objednať TU.


Kam ďalej? 

6 komentárov:

  1. Ja som ju dočítala včera a mám opačný názor :) Mne padla veľmi vhod, bolo pre mňa osviežujúce na chvíľu nečítať o žiadnych nadprirodzených schopnostiach atď. Ale možno to bude vekom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sto ľudí, sto chutí. Ja milujem iné knihy od Jamie, ale táto proste nope :D

      Odstrániť
  2. Tohle jediná kniha, kterou ještě od Jamie nemám a je to práve z důvodu, že to nepsala sama. Já miluju jjeí knihy je to správná oddechovka. Nicméně si hci pořídit u tuhle knihu, protože bych ráda měla komplet :)
    Katy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež, píše úžasne. Ale toto bolo iné a divné.

      Odstrániť
  3. Keď sa môžem spytať.. ta autorka napisala veľa knih.. ale mňa by zaujimalo či sladke zabudnutie a sledke vykupenie ma pokračovanie ale nie? Lebo niekde som čutala že ma aj 3 časť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj štvrtú a piatu. Vydavateľstvo by si s nimi mohlo švihnúť :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.