pondelok 4. júla 2016

Hitparáda kníh - jún



Najlepšia kniha
Pocit konca (Julian Barnes)
Toto je kniha, po ktorej by som dobrovoľne nikdy nesiahla, ale mala som ju čítať na príjmačky a bola som veľmi prekvapená, že bola naozaj výborná. Krásny príbeh, skvelé spracovanie a celkovo to bolo úžasné. Bolo to pre mňa naozaj veľkým prekvapením.
Recenzia TU.




Najhoršia kniha 
After: Tajomstvo (Anna Todd)
Okej, toto bolo naozaj strašné. Prvé dva diely ma to ešte bavilo, ale keď čítate 2000 rovnakých strán, človeka to raz prestane baviť.
Recenzia TU.






Najväčšie prekvapenie 
Kráľovná Tearlingu (Erika Johansen)
Do tejto kategórie sa mi hodili dve knihy - Pocit konca a Kráľovná Tearlingu. Túto knihu som mala doma už dosť dlho, potom som si vypýtala na recenziu dvojku, že to dám naraz a nakoniec sa mi do toho absolútne nechcelo púšťať. Dokonca som sa na začiatku tak neskutočne nudila, že keby nemusím čítať dvojku, vzdala by som to. Ale po nejakých 70 stranách to bola fakt pecka a túto sériu som si nečakane naozaj zamilovala. Neviem sa dočkať dvojky.
Recenzia TU.


Najväčšie sklamanie
Nezabíjajte vtáčika (Harper Lee)
Nemyslím, že by som minulý mesiac čítala knihu, ktorá by ma vyslovene sklamala. A Vtáčik nebol zlý. Len som sa naňho dlho tešila a nakoniec ma vlastne ani vôbec neoslovil. Na druhú stranu si myslím, že som ho nečítala v tú správnu dobu a rada by som mu dala niekedy ešte šancu, pretože sa mi môže ešte páčiť. 
Recenzia TU.



Najoriginálnejšia kniha
Insomnia (Vladimíra Šebová)
Naozaj som nikdy nečítala nič podobné. A také sa mi často nestáva. Je to zaujímavý, neopozeraný nápad. Kniha mala síce nejaké chyby a preklepy, ale po dejovej stránke to bolo naozaj dobré a ja sa teším na dvojku :)
Recenzia TU,





Najnapínavejšia kniha
Invázia z Tearlingu (Erika Johansen)A vlastne oba diely tejto série. Keď som sa do nich konečne začítala, nemohla som ich už pustiť z ruky, tak som tŕpla, čo bude ďalej. Dajte mi niekto trojku! 
Recenzia TU.






Najnudnejšia kniha
Ďaleko od hlučného davu (Thomas Hardy)Toto bola ďalšia kniha, ktorú som mala čítať na príjmačky, ale žiaľ nebola zďaleka taká dobrá ako Pocit konca. Bolo to riadne nudné a nakoniec som stratila nervy a v podstate som čítala len priamu reč, takže som dala celú knihu za dve hodiny. Žiaľ, toľko mal aj film, ktorý som si potom pre istotu pustila a nebol o nič zábavnejší ako kniha. 




Najromantickejšia kniha
Splintered (A.G.Howard)Dopekla, však ja som nečítala minulý mesiac žiadnu romantickú knihu! (Na After už totiž nebolo romantické absolútne nič.) Ale aspoň v Splintered som shippovala Alyssu s Morpheom, tí dvaja majú úžasnú chémiu. 

Najkrajšia obálka
K tomu hádam netreba nič dodávať. 


Najškaredšia obálka
Insomnia (Vladimíra Šebová)Mňa tá obálka totiž vážne desí. 








Najlepšia hrdinka 
Kelsea Glynnová - Kráľovná Tearlingu
Hoci sa na začiatku knihy správa trochu hlúpo, iracionálne a liezla mi na nervy, postupne sa z nej stáva naozaj skvelá hrdinka a pravá kráľovná.







Najlepší hrdina 
Morpheus - Splintered
Hoci som bola miestami na vážkach a nevedela, čo si o ňom myslieť, v konečnom dôsledku som si ho naozaj obľúbila. 

Najlepší pár
Alyssa + Morpheus - Splintered
Aj keď nie sú pár, jednoznačne ich shippujem. Ako som spomínala už vyššie, tí dvaja majú medzi sebou úžasnú chémiu a chcem ich mať spolu. (A aj preto, že nemám rada Jeba :D)

8 komentárov:

  1. Šepotání si musím pořídit! Super článek :-)
    Blog: http://knizninebe22.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Královna Tearlingu mě také překvapila, bohužel v tom horším slova smyslu. Čekala jsem mnohem víc a asi něco trošku jiného.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ju zamilovala, bola úžasná. Len mi trvalo, kým som sa začítala :D

      Odstrániť
  3. S Ako zabiť vtáčika to mám úplne rovnako... Nie je to zlé, ale je tam to ale :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.