nedeľa 12. júna 2016

Rozhovor s Anne Blankman

Konečne po dlhej dobe prinášam nový rozhovor a v priebehu nasledujúcich mesiacoch ešte nejaké ďalšie plánujem. Je zábava spovedať autorov. 
Anne Blankman môžete poznať vďaka jej prvotrine, ktorú tento rok vydalo vydavateľstvo CooBoo - Vězeň noci a mlhy. Ak ste knižku už čítali, určite mi dajte vedieť, čo si o nej myslíte, pretože som sa k nej ešte nedostala a som na ňu moc zvedavá :)

1. Čo vás inšpirovalo k napísaniu vašich kníh? 
Najväčšou inšpiráciou je vždy skutočný život. Nápad na Vězňa noci a mlhy prišiel, keď som sa dozvedela o Geli Raubal, Hitlerovej neteri, ktorá s ním žila v Mníchove, keď kandidoval za prezidenta. Nemohla som ju dostať z hlavy. Aký bol jej život, keď žila s jedným z najhorších ľudí v histórii? Naučila sa niekedy samostatne myslieť? Vedela som, že musím napísať knihu o dievčati v jej situácii a tak sa zrodila Gretchen Müller.

2. Kedy ste začali s písaním? 
Píšem, odkedy si pamätám. Mama má stále odloženú moju prvú "knihu", ktorú som napísala a ilustrovala, keď som mala asi štyri roky.

3. Kto sú vaši obľúbení autori? 
Je ťažké vybrať len pár. Milujem Lois Lowry, L.M. Montgomery, Nancy Farmer, Richarda Pecka, Charlesa Dickensa, Lea Tolstoya, Tamoru Pierce, Philipa Pullmana, Dianu Wynne Jones, Maud Hart Lovelace, Karen Hesse… a tak ďalej. 

4. Chceli by ste vidieť svoje knihy sfilmované? Máte svoje vysnené herecké obsadenie? 
Ak by bol Vězeň sfilmovaný, ako Adolfa Hitlera by som chcela vidieť Kevina Spaceyho. Je neuveriteľne talentovaný a zahral by ho fantasticky. 

5. Kto je vašou obľúbenou postavou z vašich kníh? A máte nejakú, ktorú nemáte rada? 
Tak samozrejme, neznášam Hitlera. Písať jeho postavu bola jedna z najväčších výziev, akým som kedy čelila. Medzi ostatnými postavami sa snažím nemať obľúbencov. Je jednoduché obľúbiť si ich, ale potom nechcete, aby robili chyby a správali sa šialené. Tiež nechcete, aby sa im stalo niečo strašné. 

6. Píšete teraz niečo? 
Moja tretia kniha Traitor angels vyšla v Amerike pred mesiacom. Je to historický, dobrodružný román o mladom dievčati žijúcom v roku 1666 v Anglicku, ktoré odhalí tajomstvo skryté v Miltonom Stratenom raji, ktoré môže ohroziť a zničiť celý svet. 

7. Ako by popísali svoje knihy, aby ste prilákali viac čitateľov? 
Vězeň noci a mlhy a jeho pokračovanie Conspiracy of blood and smoke sú romantické historické thrillery. Moja posledná kniha Traitor angels je popísaná ako YA Da Vicinho kód. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.