sobota 16. januára 2016

Kúzelná knihovníčka 7


Už polroka ubehlo od posledného nahliadnutia na moje poličky. Teraz som sa na to chystala už od začiatku januára... Takže je fakt úspech, že som sa k tomu dostala už v polke mesiaca. 
Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek. Môj foťák sa zrazu rozhodol, že zaostrovanie fotiek je nadbytočná funkcia a musela som fotiť s bleskom. 




Na prvej poličke mám taký mix kníh. Moju obľúbenú Twilight ságu, úžasnú Analfabetku, ktorá vedela počítať, Čo keby?, Gwind, nezabiješ? som už čítala. K Marťanovi, Neviditeľnému strážcovi, Záhrobnej knihe, Poslovi a Zlodejke kníh sa musím ešte dostať.


Z mojej milovanej Harry Potter poličky sú zrazu dve. Na jednu by som už všetko nevopchala. Mám tu celú sériu v slovenčine aj angličtine, ilustrované vydanie, Tvory a netvory, Filmové čary, Fantastické zvery a ich výskyt, Metlobal v priebehu vekov, Rozprávky Barda Beedla a Čarovné svety Harryho Pottera. Potom tu mám také doplnkové knihy ako Neoficiálny sprievodca Harrym Potterom, biografiu J.K.Rowling a Lexikón Harryho Pottera, ktoré zrejme nikdy neprečítam, ale potrebovala som ich do zbierky. 
A už tu mám len prútik a Slizolinský zápisník, ktorý normálne v tejto polohe nebýva. Len zvyčajne zakrýva ostatné knihy.


Na tejto poličke sa momentálne nachádza Sedem minút do pekla, Šerochodec, Drvič, Nie som taká, Problém na každé riešenie, Prvý hrob napravo, Diablova slza, Carrie, Snehuliak, Headhunters: Lovci mozgov a série Lhář a moja milovaná Anna zo zeleného domu. Prečítaná je len (skoro) celá Anna, Lháři a Carrie.

 A teraz polička, ktorú som venovala klasikám. Smutné je, že prečítané mám zatiaľ len Pýchu a predsudok a Opátstvo Northanger. Sú to však všetko nadčasové knihy a mám na ne celý život. 
Takže, nachádza sa tu ešte Rozum a cit, Láska Anny Elliotovej, Mansfieldský park a Emmu od Austenovej, Tajomná pani Grahamová, Jana Eyrová, Búrlivé výšiny, Vilette a Shirley od sestier Bronteových, tri príbehy od Jacka Londona, Ľudia z lesa, Ďaleko od hlučného davu a Tess D´Ubberville od Thomasa Hardyho, Pani Bovaryová, Vtáky v tŕni, Zimnú rozprávku, Annu Kareninu, Tisíc a jedna noc, Tráva spieva, 22 fantastických príbehov, Pozvanie na popravu, Chemické prípady Sherlocka Holmesa a Hockleberryho Finna.
Huckleberryho Finna, Tráva spieva, Volanie divočiny a Ďaleko od hlučného davu potrebujem na príjmačky, takže minimálne k nim sa tento rok určite dostanem.


 Tu je opäť mix rôznych kníh. Mám tu Sherlocka, Kódex tieňolovca, Utorky s Morriem, Dokonalý pár, Sabriel, Morantologiu, (miesto na Jak stvořit dívku :D), Aljašku, Zakázanú lásku, Dám ti aj slnko, Pascu a celého Artemisa Fowla.
Čaká ma už len Sabriel a Zakázaná láska, tú si chcem prečítať aj v slovenčine.


Asi jediná polička, na ktorej mám všetko prečítané. Je tu celý Percy Jackson, Bohovia Olympu a Kroniky železného druida. Akurát na fotke chýba prvý diel Druida.


Tu si našli svoje miesto série. Mám tu kompletné Markutské království, Divergenciu a Hry o život, nedokončené Mesačné kroniky (už aby vyšla Winter!) a Trnového princa a po jednom diely z Metalurga, Hodvábnika a Havranieho bratstva. Nečítala som len Bratstvo a Hodvábnika.



Na tejto poličke má svoje miesto Kráľovná Tearlingu (a už aj očakávaná dvojka), Věk X, dva diely Proroctva sestier, Kečupové oblaky, Měsiční píseň, Magie mrtvych, Povstaní kolosu rhodského, Odpusť mi, Leonard Peacock, celé Mara Dyer, Alex Craft (aspoň to, čo vyšlo v preklade), Pád a Temné vody. 
Prečítané sú celé Temné vody, Pád, Maru Dyer, Věk X a Kečupové oblaky.


Tu mám tri druhy kníh. CooBoo krásky, slovenské knihy a požičané. 
Požičaných je najmenej: celá séria Splintered a Everything everything.
Z CooBoo tu mám celé Drahokamy, V šedých tónech, Svůdne zlo, Etiketu a špionáž a Školu dobra a zla. 
Zo slovenských celých Mariotovych dedičov, Džinsový denník (aj keď sú dva diely požičané), Dievča z minulosti, Punkovú princeznú, Adaptáciu a Len to nikomu nepovedz.


A teraz moja najobľúbenejšia časť knižnice (okrem Harryho)
Anglické knihy!


Mám tu Dead of Eve, Malého princa (no dobre, nie je anglický, ale je to dvojjazyčné francúzsko-české vydanie), Boy meets boy, Struck by lightning, prvý diel Land of stories, Unspeakable (lebo naša obálka sa mi fakt nepáči), Witches of the East, Frostfire, Illuminae, štyri mini knižočky Doctora a Hollow Earth.
Prečítaný je len Malý princ a jeden Doctor.


A tu je zvyšok milovaných anglických kníh. Mám tu The Miseducation of Cameron post, Aristotle and Dante discover the secrets of the universe, všetky knihy od Rainbow Rowell, The Duff, Simon vs. The Homo sapiens agenda, Will Grayson will grayson, Red queen a komplet Throne of glass
Nečítala som ešte Cameron, Attachments, Landline, Assassin´s blade, Heir of fire a Queen of shadows.



A teraz moja LGBT polička! Mám tu Řekni vlkům, že jsem doma, Rozepnutú, Ružový trojuholník, celých Nočných bežcov, Líbali jsme se, Línie krásy, Milenky a trilógiu od Tamary Tainovej. 
Ešte som nečítala Trojuholník, Línie a Milenky.


Z tejto poličky som tuším veľa popredávala, pretože tu mám celkom dosť miesta. 
Mám tu len sériu Luxus, V tvojí kůží, Moře klidu, Tweetni mi, Baby z Brooklynu, Tatkinov nočník, Chodiacu katastrofu, Sladké zabudnutie a Vymyslela som si ťa.  
Prečítané mám len prvé Baby, Zabudnutie a Katastrofu.


A posledné miesto na knihy je jedna úzka polička na malé knihy.


Tu mám Bodaj bi, Upírovu kliatbu, Seduktora, prvých desať dielov Upírskych denníkov, knižky z Nového času (aj keď tie slovenské diela sú všetky okrem Báčika požičané. Nech prečítam pred maturitou. Snáď.), Destrukční deník, The Pointless book, The Christmas book, Pride and prejudice a Anne of green gables. 
Ešte som sa nedostala ku Kliatbe, druhému Sedukorovi, The Christmas book a knižkám z Nového času. Annu a Pýchu som čítala len v slovenčine.


A ako posledné tu mám Otca Goriota, Motýlika, Srdcovú dámu, Tri kroky do pekla, päť dielov Zeměplochy, Koberčanov, tri diely série Parasol protectorate (hoci mi chýba prvý diel), Malé ženy, Pirátov a Radečka
Čítala som len Motýlika, Dámu, Kroky, Barvu kouzel, Pirátov a Radečka.

8 komentárov:

  1. Krásné kousky. A anglické knihy trošku závidím. Já se nikdy neodhodlám k jejich čtení. Raději si počkám na české. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neboj sa ich :) Aj ja som sa ich obávala, ale vôbec to nie je tak náročné ako sa zdá :)

      Odstrániť
  2. Odkial mas Tess D´Ubberville??? ja ju neviem nikde zohnat, mam ju v anglictine ale nie je to prave jednoduche citanie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celého Hardyho (a vlastne väčšinu tých kníh, ktoré mám na tej poličke) sú od babky :)

      Odstrániť
  3. Hromada skvelých kníh :D HP poličky sú super! :D V slovenčine mám aj ja celú sériu, v angličitine zatiaľ iba 1, 6 a 7, takže plánujem doplniť postupne :D Inak sériu Kate Daniels od Ilony Andrews mám tiež, tu mám tuším prvé tri diely :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak toto je úplne najlepšia knihovnička akú som kedy videla. Fantastické knihy. Mám otázku. Kde si zohnala Filmové čary, prosím ťa? Veľmi by som ich chcela ale všade sú už vypredané.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ooo, ďakujem! :)
      Filmové čary mám doma už tak tri roky, takže neviem, kde ich môžeš teraz zohnať. Asi musíš sledovať bazáre :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.