sobota 25. apríla 2015

Jablečný koláč nadejě (Sarah Moore Fitzgerald)

Originálny názov - The Apple tart of hope
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2015
Väzba - pevná
Počet strán - 192

Anotácia
Oskar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat.
Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

***

Táto knižka ma spočiatku veľmi nelákala, ale krátko pred vydaním z ničoho nič začala. Čakala som, že aké hodnotenia to bude mať, čo na to povedia iní... A potom som tomu konečne dala šancu. 
Spravila som naozaj dobre.


Oscar sa mi hneď zapáčil. Je to veľmi sympatická postava. Bol síce trochu naivný, ale strašne zlatý a skromný. Celkovo si myslím, že ako kamarát musí byť úžasný. Nehovoriac o jeho jablčných koláčoch. Ja síce ovocné koláče nemám rada, ale henten bol popísaný tak úžasne, že by som neodolala. Koniec-koncov... je to koláč nádeje. 
Meg bola fajn. Zato Palomu som neznášala. Čím ďalej, tým viac. Mala som jej vytrhať tie jej blonďavé vlasy, dolámať nechty a doškriabať jej tú anjelskú tváričku. Zabiť ju čo najbolestivejším spôsobom. Myslím, že máte istú predstavu. 


Zaujalo ma to v podstate od začiatku, bolo to také milé. Bol to veľmi krásny príbeh s krásnymi myšlienkami napísaný dosť realisticky. Podarilo sa mu vyvolať vo mne emócie a fakt je, že to sa veľakrát nepodarí (ak nerátame pri niektorých knihách zúrivosť či zúfalstvo, prečo vôbec čítam takú kravinu). V jednom momente kniha kvôli jednej scéne skoro letela z okna... alebo aspoň na druhú stranu miestnosti. Taktiež ma to rýchlo vtiahlo do príbehu a nemohla nechcela som sa od toho odtrhnúť.
Knižka je to tenučká, nemá ani 200 strán, takže vám veľa času nezaberie a číta sa naozaj rýchlo. Navyše rozhodne stojí za prečítanie. Bolo to veľmi príjemné. A mám dojem, že knihy o priateľstve (ako Ari či toto) sú oveľa lepšie, než zaláskované veci. Také úprimnejšie, reálnejšie. A nie sú na jedno kopyto. 
Navyše má kniha naozaj krásnu obálku a ilustrácie. 
Pri hodnotení som naozaj váhať nemusela, táto kniha si ani menšie ako plné nezaslúži. A to som vedela od začiatku. Rozhodne každému odporúčam! 


Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media.
Vy si ju môžete objednať TU.

6 komentárov:

  1. Túto knihu máme dokonca v práci, aj keď sme kníhkupectvo zamerané na úplne iný druh literatúry. Od začiatku ma obálka pútala a do budúcna si knihu rozhodne plánujem prečítať. Budem rada ak sa pozrieš na môj blog, práve na ňom prebieha súťaž http://the-book-lady1.blogspot.sk/2015/04/vyhlasenie-historicky-prvej-sutaze-na.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne za to prečítanie stojí :)
      Pozriem sa naň :)

      Odstrániť
  2. Na tuto knihu jsem četla spousty kladně laděných recenzí :) Pořád se říkám, že bych se do této knihy také měla vrhnout, ale teď toho mám opravdu moc :) Rozhodně ale děkuji za tvůj názor a krásnou recenzi :)

    Pokud posíláš ráda pohledy a chceš se seznámit s lidmi,kteří mají stejný koníček, zapoj se do nového projektu! http://milujemekihy.blogspot.cz/2015/04/zapoj-se-poznej-nove-pratele.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňa kniha nelákala doteraz, ale keď som si konečne prečítala anotáciu a tvoju recenziu... začala.:D Predsa len, priateľstvo mám v knihách rada a ešte je to krátke, hmm. Snáď sa k nej dakedy dostanem.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ma to až po čase začalo lákať a som preto veľmi rada :3

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.