nedeľa 17. augusta 2014

Závisť (J.R.Ward)

Originálny názov - Envy
Séria - Pád anjelov
Diel - 3/6
Vydavateľstvo - Ikar
Rok vydania - 2014
Väzba - hardcover
Počet strán - 464

Anotácia
Sedem smrteľných hriechov. Sedem duší, ktoré treba oslobodiť. Nastáva ďalší desivý zápas medzi démonom a Jimom Heronom, padlým anjelom so zatrpknutým srdcom. Neľútostný boj, v ktorom možno stratiť všetko.
Syn sériového vraha, detektív Thomas „Veck“ DelVecchio ml., vyrastal v tieni zla. Teraz, na vražednom ostrí medzi občianskou povinnosťou a slepou odvetou, musí odčiniť otcove hriechy – a bojovať s vlastnými démonmi. Dôstojníčku z oddelenia vnútorných záležitostí, Sophiu Reillyovú poveria monitorovaním Vecka. Jej záujem oňho však nie je len profesionálny, ale aj vzrušujúco osobný. Medzi Veckom a Sophiou existuje ešte jedno spojenie: Jim Heron, tajomný cudzinec, ktorý má priveľa odpovedí na tie najnebezpečnejšie otázky. Keď sa Veck a Sophia pustia do konečného boja medzi dobrom a zlom, ich záchranca, padlý anjel, je to jediné, čo ich delí od večného zatratenia.

Obálka
Mne sa zatiaľ páči zo série najmenej. 

***

Na túto knihu som sa veľmi tešila, séria je skvelá. A ja som sa už od prečítania dvojky tešila na pokračovanie. Je to jedna z mojich najobľúbenejších sérii. 
... Alebo bola

Jim mi bol vždy sympatický. Na jednej strane kladný hrdina, na druhej strane aj celkom bad-ass. Predsa len mi však k srdcu prirástli viac Eddie a Adrian. Je to perfektná dvojka. 
Asi by som mala neznášať Devinu. Predsa len je stelesnený diabol. Napriek tomu ju mám svojim spôsobom rada.
Čo sa však nedá povedať o "hrdinoch" tejto knihy. O duši, ktorá sa mala dostať na križovatku a jeho milenke. Bla bla. Pri Veckovi mi nesadla jeho povaha. V jednej chvíli fňukal, v druhej bol prehnane sebavedomý, v tretej (tiež prehnane) zamilovaný. Tiež mu nepomohlo to, že ma iritovalo, ako Reillyová vkuse vzdychala a opakovala, aký ho má veľký. Ehm. A jej tiež hrabalo. 
Neviem, celkovo ich vzťah napredoval akosi rýchlo a neprirodzene. 

Štýl písania je taký typicky ženský, ale prekvapivo mi sedí. Čo mi však nesadlo, bol ten nekonečný sex. Bol dosť často aj v predchádzajúcich častiach, čo je v pohode, ale tuto ho bolo až priveľa. Predtým to tam nebolo nejako násilne strčené, proste to nejako vyplynulo z deja. Tuto? Prvých tristo strán som mala pocit, akoby som čítala erotický román s trochou deja a nie naopak. Proste vkuse. A keď ho všetci nepraktizovali, tak naň všetci mysleli. A to bol pre mňa najväčší kameň úrazu na tejto knihe. Proste som toho mala už plné zuby a potom ich len zbežne prebehla očami.

Nebola to jediná vec, ktorá mi na tejto knihe vadila a vďaka čomu sa mi tá kniha nepáčila tak ako mala. Nedostala som nič nové, nebo tam nijaký wow moment. Dokonca aj záverečné... rozuzlenie (i keď si nie som istá, či je to to správne slovo) prišlo aj odišlo akosi rýchlo, že som si najprv ani neuvedomila, že už je vlastne po všetkom. Táto kniha bola len k tomu, aby autorka vybavila ďalšiu dušu, ale odflákla to. 
Za plus považujem to, že sa to čítalo neuveriteľne rýchlo. Malo to vyše 450 strán a prečítala som to za necelý deň. Sama netuším, ako je to možné. Proste sa to čítalo samo. Ostatné diely som nemala prečítané zďaleka tak rýchlo.

Nebolo to úplne zlé, ale oproti predchádzajúcim knihám sklamanie. 
Napriek tomu neplánujem na túto sériu zanevrieť. Ani náhodou. Netuším síce, čo mám na nej rada, ale úplne mi ju nepokazila ani táto časť, takže dúfam, že to bol len taký pokles a viac sa to opakovať nebude. Dúfam, že štvrtý diel bude opäť tak skvelý ako prvé dva. Už len preto, že na toho človeka, na tú ďalšiu dušu, som dosť zvedavá. 


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar
Môžete si ju kúpiť TU

Kam ďalej?

4 komentáre:

  1. Ani mne sa moc nepáči obálka Závisti, nie je najhoršia, no nie je ani pekná. :)
    Tretí diel si už veľmi nepamätám, ale je pamätám si na to, že v tomto dieli bolo vážne veľa sexu. Keďže ja som už na piatom diele, tak ťa uistím, že postupne to ubúda dosť. :)
    Eddie a Adrian sú asi najlepší :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prvé dva diely sa mi páčili, aj keď tie erotické scény nemusím.:D Uvidím, trebárs si trojku časom prečítam.:D Som zvedavá, čo sa bude hovoriť o ďalších dieloch.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite prečítaj :) Bola by škoda seknúť so sériou kvôli tomuto dielu...

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.