nedeľa 10. augusta 2014

Filmové tipy 3


Moje meme
Informácie sú z CSFD.

Only lovers left alive (Prežijú len milenci)
Drama / Horor / Romantický
Nemecko / USA / Veľká Británia / Francúzsko / Cyprus, 2013, 123 min

Hrajú: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt, Anton Yelchin, Jeffrey Wright

Adam - talentovaný hudebník ve stylu 60. let, žije v ponurém Detroitu. Zoufalý z toho, kam ten svět spěje, čím dál častěji přemýšlí o sebevraždě. V teplém Tangeru žije jeho tajemná, stylová přítelkyně Eva, co miluje poezii a ráda večeří s Christopherem Marlowem. Adamu i Evě je více než tisíc let. Před několika staletími, se dohodli, že kvůli čerstvé krvi nebudou zabíjet lidi a dobývat krev budou v nemocnici. Není to tak dávno, co se rozhodli žít odděleně. Moc dlouho jim to ale nevydrželo a Eva už vystupuje z letadla v Detroitu. Oba cítí, že se má stát něco nebezpečného. Brzy přijíždí do města i mladší sestra Evy - nekontrolovatelný šílený upír, který neumí ovládat své emoce. Ve městě začínají podivná úmrtí a tak musí Adam i Eva uprchnout do Alžírska. Problémy teprve začaly a vypadá to, že konec světa přeci jenom nastane a smrt není daleko... Smrt? Není příliš brzy?

Prečo by ste si to mali pozrieť? V prvom rade je to naozaj krásny film. Nie je to nejaká tínedžerská verzia upírov. V druhom rade (a to je ten najdôležitejší argument) hrá tam TOM HIDDLESTON, čo bude hlavne lákadlo pre baby. Obzvlášť, ak si to pozriete v originály. Je to písané aj ako umelecký film a nie je to veľmi akčné, ale aj tak je to super. Proste naozaj odporúčam :) 


Christopher and his kind (Sbohem Berlíne)
Drama
Veľká Británia, 2011, 90 min
Hrajú:
Matt Smith, Imogen Poots, Lindsay Duncan, Toby Jones, Pip Carter, Will Kemp, Douglas Booth, Alexander Dreymon

Christopher Isherwood, dávno předtím než se stal světoznámým spisovatelem (předloha ke Kabaretu, adaptace románu Single Man), odjel z anglického venkovského sídla a od panovačné matky do Berlína 30. let. Zde už sice vyvěšují červené prapory s hákovými kříži, ale nočnímu životu zatím vládnou večírky, kabaretní hudba a podmanivá svobodomyslnost. Mladý Christopher potkává svou múzu, objevuje inspiraci a mezi krasavci, kvůli kterým do Berlína především jel, i křehkou skutečnou lásku. Temnota nacismu však neodvratně padá na jejich slunečné dny. V hlavní roli vycházející britská hvězda Matt Smith

Prečo by ste si to mali pozrieť? Taktiež je to naozaj krásny a silný príbeh a navyše je to skutočný autorov príbeh. Obrovským plusom je tiež Matt Smith, vďaka ktorému som si to vlastne aj pozrela. Ale nebolo to len ním, že sa mi film tak páčil. Má proste svoje osobné čaro. Viac argumentov k pozretiu tohoto filmu nájdete v tomto článku.


A keďže som sľúbila, že sa budem snažiť vyberať čo najrozdielnejšie filmy...

Karcoolka (Hoodwinked)
Animovaný / Komedie / Krimi / Rodinný
USA, 2005, 78 min


Bláznivý animovaný příběh ve stylu SHREKa. Vše začíná od konce, který všichni známe... Vlk sežere Červenou Karkulku a potom... Přichází žabák - detektiv, který si předvolá všechny podezřelé a pozorně vyslechne jejich verze, aby se dopátral pravdy. Není to vůbec jednoduché a vynořují se stále nové a nové otázky: Co měla Karcoolka ve svém košíčku? Proč se vlk vloupal do babiččina domku? Proč se tam objevil jódlující dřevorubec? Je sarkastický vlk opravdu ten zloduch? Kdo má zálusk na výborné babiččiny koláčky a proč? Čemu se věnuje akční babička ve svém volném čase? Proč zazní nakonec písnička Červená je modrá? Detektiv to nemá opravdu lehké a výsledek jeho pátrání je skutečně překvapivý!

Prečo by ste si to mali pozrieť? Táto rozprávka patrí odjakživa k mojím najobľúbenejším. Je veľmi vtipná, milá, rieši sa tam prípad, babička miluje extrémne športy, vlk je novinár... A celé to má fantastickú atmosféru. Hanbím sa, že som ešte stále nevidela dvojku... 


13 komentárov:

  1. Only lovers left alive je úžasný film, videla som ho pred rokom na Cinematiku a bol to nakoniec pre mňa najlepší festivalový film. Tá atmosféra a rôzne vtipné narážky. Tak má vyzerať poriadny film o upíroch. Christopher and his kind nepoznám, ale vyzerá to dosť dobre, díky za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež si myslím, bolo to prevedené fantasticky. Ja som sa na ten film tešila už dávno kvôli Tomovi, ale nejako som sa k tomu dostala až asi dva mesiace dozadu :D
      Christopher je super :)

      Odstrániť
  2. Karcoolku znám a je to boží pohádka :D Zbylé dva neznám, ale ten druhý vypadá hodně zajímavě, tak si ho asi stáhnu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. První a třetí filmy jsem viděla. :) Only Lovers Left Alive je pro mě nejúžasnější romantický film vůbec, viděla jsem ho asi milionkrát a ještě to nebylo dost. :3 (Navíc je tam Tom! :D)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Znám teda jen Karcoolku, a to je boží šílená pohádka a ten první a druhý... to vypadá velmi zajímavě, konečně budu mít asi večer na co koukat. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak nemáš na čo pozerať, tak mi napíš, mala by som kopu nápadov :D

      Odstrániť
  5. Na Lovers se snad jednou konečně podívám (v překladu, konečně přesvědčím kamarádku, abysme se na to podívaly, protože když se podívám první sama, zemřu krutou a bolestivou smrtí), Hiddles je tam prostě k sežrání. =D Christopher je moje láska, jo... A Karcoolka je prostě cool. =D Naučila jsem na ni svoji malou sestřenku... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V preklade? :O Ty? Necháš si ujsť jeho hlas? :D By som to riskla, veď čakať tak dlho... :D

      Odstrániť
  6. Tyhle filmy vůbec neznám a to jsem si myslela, kdo ví jaký nejsem filmový maniak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Poznám asi len Karkoolku, asi sa pozriem aj po tých druhých. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.