nedeľa 3. augusta 2014

Chystá sa... august

Ani tento mesiac by som vás neobrala o novinky. Vzchádza veľa zaujímavých knižiek :) Tak si vravím, že všetky vydavateľstvá by mali aspoň na polroka zastaviť svoju činnosť, nech človek stíha aj čítať :D

Príbeh dvoch storočí (Rachel Harrisová)
CooBoo, 4.8.
Ďalšie kúzlo v stane záhadnej cigánky spôsobí, že sa Alessandra ocitne v rušných uliciach Beverly Hills o päť storočí neskôr. Prekvapená mätúcimi situáciami, hrozivou dopravou a trúfalo oblečenými tínedžermi začína objavovať svoje nové ja. Akoby toho nebolo dosť, do cesty sa jej pripletie tvrdohlavý, zato však príťažlivý Austin, ktorý odrazu mení všetko, v čo Less doposiaľ verila a odkrýva jej svet plný možností...

Tak na túto knihu sa teším. Jednotka bola fajn.


Manželovo tajomstvo (Liane Moriartyová)
IKAR, 5.8
Cecilia Fitzpatricková, matka troch detí, objaví v podkroví starú obálku. Je sivá, zaprášená a rukopis na nej pozná ako vlastný. Patrí manželovi. Modrým perom tam stojí: Otvoriť iba v prípade mojej smrti. Je to vari žart? Jej muž nezomrel, Cecilia preto dlho váha, no napokon obálku otvorí. A čas akoby zastal.
John-Paul sa v liste priznáva k osudovej chybe, ktorá by mohla viesť k rozpadu rodiny. List napísal tesne po narodení ich dcérky, kým boli obe v pôrodnici. Cecilia chce urobiť, čo je správne, ale pre koho by to bolo správne? Ak bude mlčať a chrániť svoju rodinu, pravda jej rozožerie srdce ako červ. Ale ak odhalí manželovo tajomstvo, ublíži tým, ktorých má najradšej...


Šaty pro nevěstu (Meg Cabot)
BB Art, 6.8.
Heather Wellsové budou zanedlouho vyzvánět svatební zvony. Do svatby s jejím vyvoleným, soukromým detektivem Cooperem Cartwrightem, už zbývá jen měsíc, ale svatební přípravy jsou skoro to poslední, na co má Heather momentálně čas. Na „Koleji smrti“, kde pracuje, právě probíhá orientační týden pro nastávající studenty prvních ročníků a hned jak skončí, vypukne naplno nový školní rok. A do toho je na Heatheřině koleji ubytován i nový VIP student, princ z jedné bohaté, i když ne zrovna demokratické arabské země, jehož otec věnoval univerzitě závratnou sumu peněz. Princi Rašídovi však někdo vyhrožuje smrtí, a tak je v souvislosti s jeho osobou nutno zavést přísná bezpečnostní opatření. Za takových okolností je jasné, že potíže jsou na spadnutí. 
Problémy se zařizováním svatby, honička v práci, napjaté vztahy s rodinou budoucího manžela, návrat ztracené matky, starosti s princem a jeho bodyguardy, přehnaně úzkostliví rodiče studentů prvních ročníků, to je jen zlomek toho, co Heather musí řešit. A přitom ze všeho nejvíc touží po poklidném životě. A taky by si moc přála, aby alespoň letos na „její“ koleji žádný ze studentů tragicky nezahynul. Jenomže lidé jako Heather by některá svá přání snad ani neměli vyslovovat nahlas, aby něco nepřivolali…

No dobre, ešte som nečítala ani prvý diel a to ho mám doma neviem ako dlho. Ale nevypadá táto séria zle.

Napojení (Douglas E. Richards)
Host, 8.8
Jak vysokou cenu jsme ochotni zaplatit za neomezenou inteligenci?
Kira Millerová je vynikající molekulární bioložka, která objeví způsob, jak ve všech oblastech myšlení a tvůrčí činnosti dočasně získat schopnosti génia. Ale co když je tato nadpřirozená úroveň inteligence spojena s bezcitným velikášstvím?
Elitní voják David Desh odešel z armády poté, co byl v Íránu brutálně povražděn jeho tým. Nyní však byl povolán na svou poslední misi: má najít Kiru Millerovou, tajemnou nadanou vědkyni, která údajně stojí za bioteroristickým spiknutím ohrožujícím životy milionů lidí. Útočný komplot je však pouze špičkou ledovce. Při pátrání po Kiře Millerové se Desh ocitne ve spletitém bludišti intrik a stane se klíčovým hráčem ve smrtící hře, v níž musí zvítězit, aby zachránil lidskou civilizaci.

Na túto knihy som narazila prvý krát dnes, ale vypadá naozaj dosť dobre :) 

Škola dobra a zla (Soman Chainani)
CooBoo, 11.8
Sophie čakala celý život na to, kým ju unesú do Školy dobra, kde sa z nej stane princezná, nájde si toho pravého princa a budú spolu naveky šťastní. Teda aspoň taký bol plán. Sophie a jej kamarátka Agatha totiž pochádzajú z Gavaldonu, mestečka, kde sa každé štyri roky stratia dve deti. Nikto však netuší, kam sa vlastne podejú. V Škole dobra a zla sa z nich potom podľa predurčenia stanú kladné alebo záporné rozprávkové postavy.

Táto kniha ma zaujala strašne. A potom ma na ňu navnadila ešte jedna recenzia. Proste to vypadá tak rozprávkovo a ja mám rozprávky moc rada. O túto knihu môžete hrať aj v mojom HOPe

Zloděj příběhů (Andrew Pyper)
Jota, 13.8
Napínavý román s detektivní zápletkou a překvapujícím rozuzlením. 
Patrick Rush, novinář ze známého celostátního deníku National Star, chová od dětství ambice stát se spisovatelem. Běžné životní starosti mu nedovolují, aby se této své touze věnoval naplno. Poté, co ovdoví, zůstává sám s malým milovaným synem, který pro něj znamená všechno.
Jednoho dne náhodou narazí na inzerát propagující kroužek tvůrčího psaní a rozhodne se, že to zkusí. Pokusy jeho kolegů v kroužku se nesou vesměs v horrorovém ladění. Jenže literární žánr se brzy začíná mísit se skutečností. Dochází k vraždám, které se podobají tomu, co v kroužku ze své práce předčítala jedna z účastnic. Navíc Patrickovi někdo unese synka.
Autor ke svému záměru využívá přechodů mezi světem snů, světem literatury a světem reálným. Čtenáře vede tam, kam potřebuje, aby celek vyzněl dokonale dramaticky. Poskytuje řadu stop, jejichž počet se ale až do konečného vyvrcholení nezužuje...

Čierna schránka (Nina Protušová)
YOLI, 19.8.
Marise Francisovej nebolo predurčené, aby zažila pokojný koniec školského roka. Poverčiví rodičia ju bez vysvetlenia vyhodia z domu a odrazu je zatiahnutá do sveta, o ktorom dovtedy ani netušila. Patrí k šťastlivcom, ktorí si môžu život prispôsobovať ako v lucídnom sne. Prináša to mnohé výhody, ale aj skryté riziká, ktoré si mnohí neuvedomujú. Veď kto by už len hľadal problémy v dokonalom svete? 
Zatiaľ čo sa Marisa oboznamuje so svojimi novými schopnosťami, rozpúta sa okolo nej zradná hra. Stane sa stredobodom záujmu muža, ktorý ukrýva viac tajomstiev než ktorákoľvek čierna schránka. Ako zistí, či sú jeho city skutočné? A čo je predmetom dohody, ktorá za osem rokov premenila starých priateľov na úhlavných nepriateľov?

Hľadá sa Elizabeth (Emma Healeyová)
IKAR, 19.8
Čo spravíte, ak máte vyše osemdesiat rokov a vaša najlepšia priateľka Elizabeth odrazu nereaguje na volanie ani neotvára dvere, keď naliehavo klopete. Spozorujete nákladné auto naložené jej majetkom a nepríjemného syna vašej priateľky, ktorého váš záujem otravuje a hnevá. Nejasne tušíte, že starej priateľke sa stalo niečo zlé. Upozorníte na to svoju chápavú dcéru, políciu, hocikoho, kto je ochotný vás vypočuť, ale to je všetko. Nikto vám neverí, zaregistrujete blahosklonné pohľady, ľútosť, poučovanie, dobre mienené rady aj výčitky. Nachádzate sa totiž v etape svojho života, keď vás vek oberá o fyzickú silu, pamäť, nie však o odvahu a zmysel pre dobro. A tak vám neostáva nič iné, len sa pustiť do pátrania na vlastnú päsť... ale ako, keď už sama presne neviete, čo je realita a čo ilúzia, a musíte si pomáhať lístočkami a poznámkami?
Hlavná hrdinka Maud sa napriek tomu nedá odradiť. Ide predsa o záchranu človeka, odhalenie starých tajomstiev a nájdenie pravdy. Zároveň však aj o hľadanie pochopenia, o zachovanie toho, čo všetci potrebujeme práve vtedy, keď sme najslabší – ľudskej dôstojnosti a lásky.

Milujem ťa viac (Lisa Gardnerová)
IKAR, 19.8.
KOHO MILUJEŠ?
Brian Darby leží mŕtvy na dlážke v kuchyni. Jeho manželka, príslušníčka štátnej polície Tessa Leoniová, ho údajne zastrelila v sebaobrane. Jej verziu udalostí podporujú početné zranenia. S takým prípadom by si mala skúsená detektívka D. D. Warrenová poradiť raz-dva, ale kam zmizla šesťročná Tessina dcéra?
A ČOHO VŠETKÉHO SI SCHOPNÁ…
Vyšetrovanie Darbyho smrti rýchlo prerastie do celoštátneho pátrania po stratenom dievčatku. D. D. Warrenová musí spojiť sily s bývalým milencom, detektívom Bobbym Dodgeom, aby prerazila modrý múr solidarity medzi príslušníkmi štátnej polície. Počas odhaľovania starých rodinných tajomstiev sa usiluje vcítiť do situácie Tessy Leoniovej, hliadkarky, ktorá zastrelila svojho manžela. Naozaj ho zabila v sebaobrane? A bola by schopná ublížiť vlastnému dieťaťu?
… ABY SI JU ZACHRÁNILA? 
Tessu Leoniovú to najhoršie ešte len čaká. pohybuje sa na tenkom ľade, nemá sa koho obrátiť a nemôže nikomu veriť. Má len jeden jediný cieľ a musí naň vynaložiť všetky zostávajúce sily. Nezastaví sa pred ničím, obetuje všetko a beda tým, čo jej stoja v ceste.

Šťastná sedmička (Holly Goldbergová Sloanová)
YOLI, 19.8
Willow Chanceová je dvanásťročný génius. Je posadnutá rastlinami a medicínou, obzvlášť chorobami. Jej záľubou je počítať po siedmich. Sedmička má v jej živote zvláštny význam, a tak ju považuje za dokonalé číslo. 
Sympatická Willow si cestu k ľuďom hľadá len ťažko. Bodaj by nie, s takým mudrlantom sa nevychádza ľahko. Aj pre učiteľov je tvrdým orieškom, k výchovnému poradcovi chodí ako na klavír. Nemá takmer žiadnych priateľov, okrem dvoch vietnamských súrodencov. Rozpráva sa s nimi, ako inak, po vietnamsky. 
Život tohto neobyčajného dievčaťa sa však nečakane zvrtne, keď jej milovaní adoptívni rodičia tragicky zahynú. Hlboký smútok prekonáva Willow vďaka nezlomnej energii, túžbe po poznaní, ale najmä vďaka priateľom. Bohužiaľ hrozí, že čochvíľa stratí aj ich. 

Táto kniha ma zaujala natoľko, že som si ju tento mesiac rovno aj vypýtala. Tak sa na ňu teším :)

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (Helen Fieldingová)
XYZ, 20.8.
Bridget se nedaří udržet si harmonický vztah s Markem Darcym a to nejen proto, že se kolem něj až příliš často motá dlouhonohá mrcha Rebecca. I díky řadě nedorozumění a trapných situací, na něž má Bridget talent, dojde k jejich nekolikaměsíčnímu odloučení. Bridget si brzy uvědomí, že utápět smutek v ranních cappuccinech a hledat pomoc v příručkách typu Co chtějí muži? nebo Emoční sebedůvěra asi nebude to pravé ořechové. Se svou kamarádkou Shazz se proto vydá na exotickou cestu po thajských plážích, kterou si prodlouží o dobrodružný pobyt v místním vězení. Jen jediný člověk ji z takové situace dokáže dostat…

Prvý diel by som si rada raz prečítala, snáď sa mi to podarí... A potom aj tento diel, samozrejme. Filmy boli fajn :)

Som rozohnená (Tahereh Mafi)
CooBoo, 20.8Juliette přežila a její příběh pokračuje… Nic už ale není jako dřív. Juliette čeká velká zkouška, musí ovládnout svou sílu a přestat být tou malou zlomenou dívkou.
Osud Bodu Omega je nejasný a každý, na kom Juliette kdy záleželo, se ocitl v nebezpečí. Válka je na dosah ruky a Juliette ví, že jediná cesta, jak se udržet naživu, je svrhnout nový systém. Její smrtící dotek přestává být prokletím a stává se velkou výhodou. Ale i tak to sama nedokáže – pomoct jí může jen někdo, o kom byla vždy přesvědčená, že mu za žádných okolností nemůže důvěřovat: Warner.
(slovenskú anotáciu som nenašla) 

Na túto knihu sa neskutočne teším :3 Je to jedna z najočakávanejších za tento rok. Lebo... Warner <3

Kde hvězdy stále září (Trish Dollerová)
CooBoo, 20.8
Co si Callie pamatuje, je na útěku se svou matkou, která ji jako dítě unesla od otce. Callie nikdy nežila normální život – nikdy neměla opravdový domov, nechodí do školy a nejčastěji se živí jídlem z automatů. Po zatčení matky se vrací ke svému otci a všechno je pro ni nové. Uvěří, že láska opravdu existuje a ona může být milována? Neuvěřitelně poutavý a drsný příběh o tom, jak se vyrovnat se ztrátou, zradou i láskou.


Zlomená (Shy Keenan)
Alpress, 20.8
Co všechno se musí stát, aby si někdo všiml čtyřleté holčičky, zneužívané otčímem a jeho přáteli, často zbité s nelidskou krutostí do bezvědomí, týrané vlastní matkou, až malá částečně ohluchla a oslepla. Je neuvěřitelné, jak lhostejné může být okolí včetně úřadů, a když zmučené děvčátko najde odvahu někomu povědět, co se děje, nikdo jí nevěří.




Sochar smrti (Chris Carter)
BBArt, 20.8
Detektivové Robert Hunter a Carlos Garcia stojí před dalším temným případem. Tentokrát jim chorá mysl sériového vraha předkládá s každou obětí hádanku: Jaký vzkaz se skrývá v obludném uměleckém díle, zanechaném na místě činu? Proč vložil pachatel tolik práce a fantazie do zprávy, kterou mohl sdělit mnohem snazším způsobem? A chce vůbec něco sdělit, nebo jen mate policii falešnou nápovědí, aby ji připravil o čas a svedl ze stopy? Jaká událost z dávné minulosti spustila jeho řádění – a proč až teď?
Chris Carter, mistr svého oboru, nezklame ani tentokrát: řešení je opět šokující a překvapivé, a přesto má čtenář šanci dospět k němu současně s vyšetřovateli, neboť mu autor nic nezamlčuje.

Baby z Brooklynu: Pia (Gemma Burgess)
Slovart, 25.5
Celý život majú pred sebou! Ale čo s ním? Pia - sexy dvadsiatka s panickým strachom z nových vzťahov je nezamestnaná, bezradná, s fotkou hore bez na facebooku. Nie, Pia Kellerová nežije svoj sen. Na facebook totiž niekto zavesil, ako tancuje na stole hore bez. Videli to jej rodičia, aj jej nový šéf. A tak prišla o svoj prvý džob. Býva v Brooklyne so svojimi štyrmi naj kamoškami, čo majú celý život pred sebou. Odvážne nápady a nový jedálenský karavan s prudko zdravou stravou, zlomené srdce, žúry i známosti na jednu noc, život plný problémov, z ktorých sa snaží vyhrabať, no namiesto toho sa dostáva ešte do väčších. Nič nejde ako po masle, všetko sa stále viac a viac komplikuje...
Kto mohol tušiť, že dospelosť je len začiatkom dospievania?

Ani neviem, čím presne má táto kniha zaujala. Ale chcem si ju prečítať :)

Temný ako moja duša (Antti Tuomainen)
Slovart, 27.8
Hrdinom je Aleksi Kivi, ktorý prišiel o matku v októbri roku 1993. O dvadsať rokov neskôr si je istý, že vie, kto je za jej smrť zodpovedný, a rozhodne sa pátrať na vlastnú päsť. Všetky stopy vedú k milionárovi Henrikovi Saarinenovi, a tak sa uňho Aleksi zamestná ako domovník. Počas práce na statku sa usiluje nájsť dôkazy o vzťahu Saarinena a svojej matky a všetky náznaky akoby potvrdzovali jeho podozrenie, že jej vrahom bol práve jeho súčasný zamestnávateľ. Kiviho vyšetrovanie však skomplikuje nepríjemný fakt, že v minulosti došlo k ďalším dvom vraždám žien s veľmi podobnými indíciami.

Labyrint: Útěk (James Dashner)
YOLI, 28.8
Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění. Ale další den se objeví dívka - vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů... ať je to kdekoli. Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začně připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi - kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.

Priznám sa, že na túto knihu ma navnadili hlavne filmové trailery. Takže musím pekne prečítať knihu, aby som si mohla pozrieť film :)

Lístky ve větru (Virginia C. Andrewsová)
MOBA, 30.8
Rodinná sága sleduje spletité osudy dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. Po čtyřech letech nelidského věznění se Chrisovi, Cathy a Carii podaří utéct. Definitivně za sebou zanechávají své dětství, ale také mrtvého bratra a nejpřirozenější lidský cit- lásku k matce, kterou kdysi tak velice milovali, ale která je svou neodpustitelnou zradou hruboce zranila. Zejména Cathy zachvátí hořká nenávist a touha po pomstě. Co čeká sourozence ve světě, před kterým byli tak dlouho skryti? Dokážou uskutečnit svá předsevzetí a dosáhnou cílů, o nichž snili v prachu, tmě a špíně půdy?

18 komentárov:

  1. Vychází dost dobrých knížek, ale já si budu pořizovat asi jenom dvě a to Manželovo tajemství a Labyrint. To si chci hlavně přečíst kvůli filmu, ne který se dost těším.:) Ale je tam dost dalších zajímavých knížek a každý si v tom najde to svoje. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No práve, z toho dôvodu chcem Labyrint tiež. Film vypadá skvelo :)

      Odstrániť
  2. Na Príbeh dvoch storočí, Škola dobra a zla a Som rozohnená sa teším a chcem ich 8) Labyrint si chcem hlavne kuknúť a potom uvidím, lebo téma znie naozaj dobre 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie krásky si chcem z Albatrosu vypýtať tiež :) Veľmi sa na ne teším :)

      Odstrániť
  3. Kniha Napojení vyzerá naozaj dobre! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na ňu narazila úplnou náhodou, ale vypadá skvelo :)

      Odstrániť
  4. Na Čiernu schránku sa teším asi najviac. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Libi se mi Manzelovo tajemstvi a Sochar smrti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No to je dilema. Úplně souhlasím s tebou, že by asi měli na půlroku stopnout vydávání nových knížek. Nicméně se asi nejvíce těším na Labyrint, Jsem rozohněná, Kde hvězdy stále září, Manželovo tajemství, Zloděj příběhů, Šťastná sedmička, Zlomená a Baby z Brooklynu.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. černá schránka vypadá fakticky zajímavě!:) Určitě někde najdu-ať už v knihovně nebo v knihkupectví.... Jestli ji najdu,tak je na 100% moje:3....

    Manželovo tajemství musí být skvělé:) Taky najdu,čapnu,koupim,čtu!!:3

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ach jaj, toľko dobrých kníh, zase nebudem vedieť, do čoho sa mám skôr pustiť :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.