streda 31. mája 2017

Mesačná chvastačka - máj


Tento mesiac sa toho stalo dosť veľa - napríklad som som odišla zo školy. A pravdepodobne som spravila rekord v počte nových kníh za jeden mesiac. Pretože asi v živote som toho nenakúpila toľko ako teraz. Ale ani jedna nebola v plnej cene. Takže som vlastne veľa ušetrila, nie? 
Mimochodom, dnešná Chvastačka sa nesie v duchu Tak polovicu kníh som nepotrebovala, ALE...

Prečítané knihy

Attachments (Rainbow Rowell)
re-reading: Cinder & Ella (Kelly Oram)
A court of wings and ruin (Sarah J. Maas)
Wings and embers (Sarah J. Maas)
Dievča vo vlaku (Paula Hawkins)
Say car for me (Kelly Oram)
Triumf (Peter Sasín)
Cantervillské strašidlo, Obraz Doriana Graya (Oscar Wilde)
The Upside of unrequited (Becky Albertalli)
Happily ever after (Kelly Oram)
re-reading: V is for virgin (Kelly Oram)
A is for abstinence (Kelly Oram)
Temná hmota (Blake Crouch)

Kúpené knihy


Inak známe ako môj nákup č. 1. Spomínala som už, ako milujem obchod Better world books? Za všetkých týchto 5 kníh som dala 17,5 eur. A to sú to všetko hardcovery, Nemesis bola vtedy skoro čerstvá novinka a Pride and prejudice je jedna z najkrajších kníh, čo mám. 


Druhý nákup vznikol tesne po tom prvom. Totižto som zistila, že som predtým prehliadla Dreams of Gods and monsters a keďže tam bola v ponuke po dlhej dobe (aspoň čo som si všimla) a za nejaké tri eurá, musela som to kúpiť. A to som ešte netušila, že mi príde podpísaná! S venovaním pre niekoho iného, ale who cares, mám podpis Laini Taylor :3 A aby som mala zľavu, tak som k tomu prihodila aj Written in the stars. Tie ma spolu vyšli nejakých 6 eur. 
Zvyšné štyri sú nákup číslo tri, lebo tam tuším že ku dňu matiek bola akcia, že 4 použité knihy s 30% zľavou, takže som tomu nemohla odolať, chápete. Life and death som potrebovala do zbierky, The Potion diaries zneli super, Sonnets som chcela kvôli obálke, ale je zalaminovaná, takže to rovno dávam preč a A Christmas carol je z mojej obľúbenej edície Chalk puffin edition, kde ešte potrebujem tri knihy :D Tieto štyri ma vyšli dokopy 11,5 eur.


Ilustrovanú edíciu Tajomnej komnaty som potrebovala odkedy vyšla, ale nejako som na ňu nemala peniaze. A teraz som sa konečne dočkala a bola na Buxe za polovicu. A na rozdiel od toho skvelého boxu Shakespearových kníh, za ktorým doteraz plačem... tentokrát som si to všimla v ten správny deň.
ACOWAR bola jedna zo všeobecne najočakávanejších kníh tohoto roka a keďže som minulý mesiac čítala ACOMAF a maximálne si to zamilovala, toto som potrebovala okamžite. Takže som spravila veľmi chytrý ťah a objednala si to z Martinusu. Tá kniha vyšla druhého a ja som ju mala štvrtého doma! (Navyše som mala ešte z Bibliotéky 7 eurový kupón a tak ma vyšla kniha aj s poštovným 4 eurá.)
Shakespearea mám moc rada, hoci som od neho ešte nečítala až toľko diel, takže som to musela napraviť a momentálne ich zháňam. Tieto štyri som zohnala od dvoch predávajúcich, dokopy za 11 eur.


Toto sú knihy z kategórie, že som ich vôbec, ale vôbec nepotrebovala. Vlastne som ani o jednej nikdy predtým nepočula. No ale mala som doma z tejto krásnej edície ešte štyri ďalšie a toto som našla na bazári dokopy za 2 eurá, takže som tomu neodolala. (Ja a krásne, lacné edície nie sú dobrá kombinácia).

Vyhrané knihy

Darované knihy


Povedala by som si, že Dievča vo vlaku som si skôr adoptovala, ale whatever. Mimochodom, tú som aj hneď prečítala a bola fantastická. 
A teraz sa pekne vráťme k predošlej fotke. Totižto tá milá pani, čo mi predala 4 knihy za 2 eurá dokopy k ním pribalila ešte darček. Nesťažujem sa :D

Vymenené knihy


Hneď začiatkom mesiaca som dostala chuť si prečítať niečo odohrávajúce sa v Holandsku a Smäd po živote bol medzi tipmi od vás. Navyše van Gogh je môj najobľúbenejší maliar, takže na toto sa fakt teším.
Taktiež som si už dlhšie chcela prečítať niečo od Poea, lebo zatiaľ som čítala len Vraždy na ulici Morgue.

Recenzné výtlačky


Ešte nejako začiatkom mesiaca ma oslovila autorka Mirka Novysedláková, či jej nechcem zrecenzovať knižku. Väčšinu takýchto ponúk odmietam, ale táto má v anotácií spomínanú Jane Austenovú. Dokonca každá kapitola začína nejakým citátom z jej kníh. Tak snáď to bude dobré, lebo momentálne som celkom navnadená. Určite sa k nej dostanem čoskoro. A mám ju ešte pekne s podpisom a venovaním :3
The Upside of unrequited bola jednou z mojich najočakávanejších kníh tohoto roka, takže som sa do nej pustila okamžite ako prišla. Mala som nejaké výhrady, ale inak sa mi kniha páčila. Recenzia je už na blogu a veľmi pekne za ňu ďakujem kníhkupectvu Megabooks. (A vlastne je podpísaná tiež, lebo som mala ešte jednu podpísanú bookplate.)
Na Temnú hmotu som sa tešila už dosť dlho, ale nie som z nej taká nadšená, ako som si myslela. Recenzia bude v najbližších dňoch. Ďakujem za ňu vydavateľstvu Zelený kocúr.

Všetky pokope


******************************************************************************************************************


A nazbierali sa mi aj nejaké knižné veci. Tá úžasná taška prišla dnes z vydavateľstva Slovart a je úplne dokonalá. 
Tento mesiac som robila rozhovor s autorkou knihy Netvor je zver Peternelle van Arsdale a tá bola tak zlatá, že mi poslala aj podpísanú bookplate a záložku s venovaním.
No a posledná vec je úplne dokonalá záložka s Rhysandom, ktorú som si kúpila na Etsy u veľmi talentovanej Book coyote.

10 komentárov:

  1. Krásne kusky. Si sa tento mesiac rozšupla,ta cena za lustrovaného Harryho bola fakt skvelá lenže ako naschvál som v tom období mala finančne suchoty ale poukážka do Panthy to isti :D Dovoľ mi všetko si chcem prečítať aj keď z prvej knihy od autorky som nebola až táka vedľa. Závidím ti tu krásnu tašku zo Slovartu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som úplne happy, že som to stihla :3
      Tú prvú som nečítala.
      Je krásna <3

      Odstrániť
  2. Doufám, že ti spadnou na hlavu a budeš mít bouli. :*
    Kdo se chlubí, smrdí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ťa ľúbim a prajem ti len to najlepšie :D :D

      Odstrániť
  3. Jak to děláš, že toho vždycky přečteš tolik? :D Já jsem za květen zvládla tři přečíst a jednu nedočíst. Jmenovitě Kdo jinému jámu kopá (3*), Propast času (ona nedočtená), Koruna (4*) a Poušť v plamenech (5*).
    Byl Svět knihy, takže nákupy byly vydatné. Asi nebudu jmenovat všechny, ale tak namátkou třeba Půlnoční koruna, Bez srdce, Poušť v plamenech, Projekt Kronos, Mé jméno je Nikdo. Pak jsem k mému velkému překvapení vyhrála Vegetariánku a Všechny ptáky na nebi. :) Plus Láska & Gelato jako plod nové spolupráce... :)
    Jinak super taška a záložky, gratuluji k uloveným Monsters and Gods :)

    Na závěr mám jeden dotaz: dělám si seznam knížek, kterými začnu číst anglicky. Doporučila bys mi Twilight? Nebo klidně i něco dalšího :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som doma teraz, tak to sa nejako nazbieralo :D A rýchlo čítam :D

      Twilight som po anglicky zatiaľ nečítala, ale ak si to čítala párkrát v češtine, tak to určite zvládneš, aj keby trištvrte slovíčkam nerozumela :D Inak určite odporúčam knihy od Kelly Oram, predovšetkým Cinder & Ella, ďalej Aristotle and Dante či The Duff :D

      Odstrániť
    2. Já jsem taky doma, a přečtu toho míň, jak když jsem chodila do školy :D (přiznávám, je to jen tím, že celé dny proflákám na facebooku)

      Zatím dvakrát, a minimálně jednou jsem viděla film, takže by to mohlo jít. :)

      Odstrániť
    3. Facebook je strašný požierač času :D

      Odstrániť
  4. Už dávno som tak neochkala pri nejakej chvastačke!!!:) Naozaj perfektný výber kníh a asi tak 90% by som ti hneď ukradla. :D
    A tie 4 nádherné klasiky za 2€? Prosím?! Mega závisť!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neskromne poviem, že ja som už tiež dlho nevidela u niekoho tak dobrú chvastačku, som z nej mega nadšená :D
      Päť, pribalila mi k ním zdarma Vanity fair :D Treba sledovať bazár :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.