utorok 8. novembra 2016

Knižné zhrnutie za október

V októbri som síce neprečítala veľa, tak ako som dúfala - len šesť kníh - ale boli to všetko dobré kúsky, takže sa vlastne nesťažujem :) 

Furthermore (Tahereh Mafi) 
Séria Shatter me od Tahereh sa veľmi páčila, takže som musela mať aj túto. Je to síce middle grade, takže už nie som cieľová skupina, ale stále to bol originálny a pekný príbeh. Miestami som sa síce nudila, ale celkom mi to vynahrádzalo to, ako krásne to bolo napísané. 
4/5*





Škola dobra a zla: Posledný a naveky (Soman Chainani) 
Prvé dva diely boli úžasné, sériu som si moc zamilovala. Žiaľ, táto kniha bola pre mňa sklamaním. Prišlo mi to zbytočne zdĺhavé, stále sa tam riešilo to isté dookola a čítala som dva mesiace, čo sa mi do toho nikdy nechcelo pustiť. Ani neviem, či budem čítať štvrtý diel, ktorý je podľa mňa zbytočný, pretože to bolo ukončené. Ale pravdepodobne budem.
3/5*


Confess (Colleen Hoover) 
Tento rok som si naozaj zamilovala Colleen a Confess je už tretia kniha, ktorú som tento rok od nej čítala. Nemala som také veľké očakávania, veľa ľudí tvrdí, že je slabšia ako jej ďalšie knihy. Mne sa však veľmi páčila a úžasne tam bolo zakomponované umenie. Navyše som si obľúbila obe hlavné postavy. 
4/5*





Sladké vykúpenie (Jamie McGuire)
Zbožňujem všetky knihy o bratoch Maddoxovcoch, takže som potrebovala samozrejme aj túto. Thomas bol úžasný, ako inak. Tiež sa mi veľmi páčilo prostredie FBI, s tým som sa ešte v new adultkách nestretla (niežeby som ich čítala zas tak veľa).
5/5*




The Deal (Elle Kennedy) 
Do tejto série som sa plánovala pustiť už strašne dlho a konečne som sa dostala k prvému dielu. Nebolo to nejako výnimočné skvelé, ale bola to taká milá a vtipná oddychovka, takže sa určite pustím aj do ďalších dielov. 
4/5*






History is all you left me (Adam Silvera)
Moja kniha mesiaca. Mala som to šťastie prečítať si ju ešte pred vydaním (vychádza v januári). Je to úplná dokonalosť a všetci by ste si to mali prečítať. 
5/5*

6 komentárov:

  1. Škola Dobra a zle na mňa tiež čaká (s tým rozdielom, že ja som sa ešte nejak nedostala ani cez prvý diel :D ) Sakra, musím sa začať viac snažiť :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa prvé dva diely veľmi páčili, ale tento tretí mi prišiel slabší. Škoda :/

      Odstrániť
  2. Z týchto kníh som čítala iba Confess, čo bola prvá kniha od Colleen ktorú som čítala a zaujala m na toľko aby som sa pustila aj do jej ostatných kníh. Ale keď sa na to pozerám spätne, spočiatku ma nezaujala až tak, ako jej ostatné diela. Colleen má však latku nastavenú vysoko, takže to neznamená, že Confess je zlá kniha.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa veľmi páčila :) Nie úplne najviac, ale áno, má skvelé knihy :)

      Odstrániť
  3. Práve teraz čítam Školu dobra a zla 2. A musím povedat, že aj napriek tomu ako ten príbeh zbožňujem, sa mi zdá roztahany. A to som len v polovici 2. knihy. Je to krásne, magické, ma to všetko čo ma mať, ale príde mi to ze sa opakujú rovnaké problémy a čím dalej, tým dlhšie tú knihu čítam :/
    Jednotka bola na jednotku, dvojku čítam dlho a neviem ako to bude s trojkou...
    Ale ty si tu písala že bude aj 4? Nie je to trilogia?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa dvojka ešte veľmi páčila, až tu som mala ten pocit. No, mala to byť trilógia, ale autor pred pár mesiacmi oznámil, že bude ešte štvrtý diel.

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.