štvrtok 22. augusta 2013

Črepiny duší (Mary Lindseyová)

Originálny názov - Shattered souls
Séria - Duše
Diel - prvý
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2012
Väzba - pevná
Počet strán - 304

Anotácia
Lenzi počuje hlasy a má vízie - vízie o náhrobných kameňoch, povodniach a chlapcovi s kovovo sivými očami. Zdá sa, že jej nikto nemôže pomôcť - dokonca ani jej priateľ Zak. Potom však stretne Aldena, chlapca zo svojich predstáv, ktorý jej prezradí, že ona je človekom schopným komunikovať s blúdiacimi dušami a pomôcť im. A že on bol po celé storočia jej ochrancom. Teraz Lenzi čaká ťažké rozhodnutie: Zak alebo Alden, život alebo smrť. Lenže čas sa kráti. Zlovoľná duša chce Lenzi zničiť a zabije ju, ak sa nerozhodne.

Obálka
Absolútne dokonalá. Milujem ju. Tie farby a tie lupene... šaty... áách! Rozhodne je to jedna z nejakrajších obálok, aké som kedy videla. Aj predok aj zadok. Som nesmierne šťastná, že CooBoo nechalo pôvodnú obálku. Len neviem, čo to má s dejom knihy. Ale v tomto prípade sa nesťažujem ;)

Postavy
Lenzi mi od začiatku liezla na nervy. Ale zas, nechcela by som byť v jej koži. A Alden ako vkuse trepal, že je to dar. Iste. Mňa by to absolútne nebavilo...
Každopádne to však bola desná hlavná hrdinka. 
Alden a Zak boli dvaja úplne rozdielni chalani. Alden bol také zlatíčko a Zak sexy muzikant. Len Alden mi vadil tým, ako vkuse zo seba robil jej sluhu, že musí robiť všetko, čo ona povie. Je to jeho práca, bla, bla... To ako nemá slobodnú vôlu?
Všetci sa správali tak akosi neprirodzene. Možno až na toho Zaka. Ten len občas. Ale nech som sa snažila akokoľvek, tak som si nevedela obľúbiť žiadnu postavu. Niežeby ich tu bolo nejako moc. Lenzi ani nemala nijaké kamarátky. A tak asi nemala na koho žiarliť, tak nezmyselne žiarlila na svoje minulé ja. Čo mi prišlo absolútne absurdné. Proste iba preto, že Alden si pamätá ich minulé životy a ona nie...

Môj názor
Malo to skvelý potenciál, super nápad po nadprirodzenej stránke, tak prečo sa dočerta, autorka venovala viac svojmu ľúbostnému životu? Koho zaujímali jej zaláskované problémy? Ako dobre, v menšom množstve fajn, ale toto kľudne môžu radiť k romantickej literatúre a nie k fantasy.


Odzačiatku mi to prišlo akési nereálne. Nie ten dej, ale chovanie postáv mi prišlo dosť... čudné. A vôbec, celá tá kniha bola čudná. Nehovoriac o tom, že som autorke absolútne nič neverila. Nápad príbehu bol fajn, ale spracovanie sa mi moc nepáčilo. Nevierohodné, nepremyslené... Síce sa to čítalo dobre a rýchlo, ale celé mi to bolo akési ľahostajné. Keby tam zrazu všetci poumierali, tak by som ani nemrkla. Šlo to absolútne mimo mňa. 
Celé to malo akýsi rýchly spád a všetko šlo Lenzi zázračne hneď. 
A viaceré veci boli totálne nezmyselné. Napríklad to pozývanie. Ani upírov netreba toľko pozývať ako Ochrancov.
Taktiež názov Črepiny duší je fakt super, ale to neznamená, že sa názov duša musí opakovať tisíc krát na jednej strane. 
A tiež som sa strácala. Akoby toho bolo kopu popreskakovaného. Napríklad niekto naštartoval auto, ale nikde nebolo, ako sa do toho auta dostal, alebo že tam vôbec smeroval. Akoby sa priamo z reštaurácie premiestnil do auta. 
Proste príbeh nebol zlý, len to mohlo byť lepšie. Možno to vyznieva z toho, čo som predtým napísala, že to bola totálna katastrofa, ale až také zlé to nebolo. Asi si prečítam aj dvojku, keď vyjde...



Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media
Môžete si ju zakúpiť TU.

2 komentáre:

  1. Tá obálka je krásna 8)
    Čítalo sa mi to dobre, ale tiež si myslím, že tomu niečo chýbalo. Nápad skvelý, koniec sa mi veľmi páčil.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já ji mám v plánu ulovit v knihovně, trošku nevím, co si o ní mám myslet. Radši v moc nedoufám, abych nebyla zklamaná :oD

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.