nedeľa 14. júla 2013

Ukradnuté sny (Bettina Belitz)

Originálny názov - Splitterherz
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2012
Väzba - pevná
Počet strán - 464

Anotácia
Sedemnásťročná Elisabeth Sturmová je naštvaná snáď na celý svet. Kvôli rodičom sa musela presťahovať, prišla o všetky kamarátky, a navyše tu na vidieku nie je takmer žiadna príležitosť na zábavu. Všetko však zmení stretnutie s Colinom. Prečo ju tento odmeraný a chladný chalan od začiatku priam neuveriteľne priťahuje, to si sama nedokáže vysvetliť. Je pre ňu jednou obrovskou hádanku.
Aké je jeho tajomstvo? Čo skrýva? Svojím pátraním odhalí Elisabeth pravdu nielen o Colinovi, ale aj o vlastnej rodine a zistí, že im všetkým hrozí obrovské nebezpečenstvo.
Môže milovať nočný prízrak a zostať nažive?



Obálka

Páčia sa mi nejaké samostatné prvky na obálke, ale ako celok veľmi nie. Ani ten font písma. Hoci stále je lepšia, ako kniha samotná...

Postavy
No ufff... Elizabeth bola otravná a hoci nepatrila k hrdinkám, ktoré by mi liezli na nervy úplne najviac, ale taktiež mi ani neprirástla k srdcu. Ale bola strašne hlúpa. Kto normálny ide do lesa na prechádzku v sandálikoch na podpätkoch?
Ako jediný mi bol sympatický Colin. Také zlatko.




Môj názor
Anotácia vypadá zaujímavo, ale mne čítalo sa to pomaly, autorkyn štýl mi absolútne nesadol a ja som sa pri tom strašne nudila. Celý čas mala Elizabeth dojem, že ju niekto pozoruje, takže bola strašne paranoidná.
Skoro ma porazilo keď som zistila, že kniha má ešte ďalšie dva diely. Mne toto úplne stačilo a fakt neviem, čo by ešte mohlo byť v dvojke. Aspoň ale sedel názov, pretože kniha mi naozaj ukradla všetky sny o tom, že bude dobrá. A to nechcem byť hnusná. Len koniec bol smutný.Nehovorím, že kniha sa nemôže páčiť vám, nedajte sa znechutiť týmto, proste mi to nesadlo.



Za knihu ďakujem vydavateľstvu Fragment
Môžete si ju objednať TU.

3 komentáre:

  1. mne sa páčila a stala sa mojou obľúbenou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fíha.:D No knihu som nečítala, ale ani ma nikdy nezaujala, takže sa to zrejme nezmení.:D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.