utorok 16. júla 2013

Slzy anjela (Franziska Gehm)

Edícia - Zločin
Originálny názov - Tränen engel
Vydavateľstvo - Fragment
Rok vydania - 2013
Väzba - brožovaná
Počet strán - 200

Anotácia
Existuje iba deň.
Minulá noc neexistuje.
Na drevenom ostrovčeku pre plavcov uprostred jazera našli dobodané dievča. Nikto netuší, kto mohol šestnásťročnej Flore tak ublížiť. Polícia objaví kopu stôp, no žiadna z nich nevedie k páchateľovi. Naozaj si Flora z noci, keď bola napadnutá, nič nepamätá? Alebo azda mlčí úmyselne?

Obálka
Z celej edície sa mi páči najviac. Je prekrásna. Kľudná, tajomná, depresívna, desivá. Tá voda je už sama o sebe akoby predzvesťou niečoho zlého. Na obrázku vypadá tak do modra, ale naživo je ladená do šeda, čo vypadá lepšie. A ten názov je dokonalý.

Postavy

Na Flore mi od začiatku čosi vadilo. Nielen že to, čo od začiatku hovorila nedávalo logiku. Správala sa tak nad vecou, tak No čo už, čo bolo, bolo. S tým sa už nič nedá robiť. Nechápala som ju. 
Často sa stáva, že vedlajšie hrdinky bývajú oveľa sympatickejšie, ako tie hlavné. Nuž, inak to nebolo ani tu. Trixi, Florina kamarátka, bola fajn.
Taktiež mi bol sympatický aj Patrick, milý chalan. Zato Andro bol totálny idiot, odzačiatku som ho nemala rada.

Môj názor
Kniha ma zaujala od začiatku. Bavilo ma to. Nepatrí k tým, kde už odzačiatku tušíte, kto je páchateľ. Bolo to také otvorené, možnosti bolo mnoho a zároveň žiadna. 
Keď si už v hlave konečne dáte dokopy, kto asi by to tak mohol byť, tak vás autorka načisto zmiatne a vy ste zase stratení. Do úplného konca som netušila, kto za tým je. Tentokrát žiadne (dobré) tipy. A keď nakonci zistíte, kto za tým bol, tak verte mi, že je to totálny šok! Že ste to vôbec nečakali. A to bolo skvelé.
Kniha ma udržovala v napätí do konca, bolo to rozhodne veľmi dobre napísané. Som bola zvedavá, čo si autorka ešte pripraví, aké prekvapenie. Taktiež sa v knihe často vyskytovali výpovede svedkov, bolo to také "oživenie".
Bol to rozhodne najlepší diel a oveľa lepší ako Ľadové oči. Som rada, že som sa rozhodla dať edícii ešte šancu :)


Za knihu ďakujem vydavateľstvu Fragment. Knihu si môžete objednať TU.


Kam ďalej?

1 komentár:

  1. Stále sa nemôžem donútiť túto edíciu prečítať 8D možno raz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.