nedeľa 7. mája 2017

Súťaž


Dlho tu nebola žiadna súťaž, všakže? Popravde, nejako som neplánovala ani túto (pôvodne som dostala túto knihu na recenziu, ale zvládla asi 40 strán, že ja si Selekciu nepokazím.), ale tak... je to tu. A pribalím vám k nej aj nejaké doplnkové veci ku knihe Warren Trinásty (podpísanú záložku, nálepky a tak.) Za knihu ďakujem spoločnosti Albatros media a za zvyšok autorke Warrena.

Rozhodla som sa ju ale spraviť trochu inak ako obvykle. Prečo? Lebo súčasne prebieha tu aj na INSTAGRAME a vy sa môžete zapojiť buď tu, tam, alebo do oboch, za čo získate dva vstupy. A ja za toho všetkého vylosujem jedného výhercu.
Jedinou podmienkou je mať slovenskú doručovaciu adresu
Napíšte mi do komentára váš email a odpoveď na súťažnú otázku: Aká je najlepšia kniha/knihy, ktorú ste tento rok čítali?
Veľa šťastia!

33 komentárov:

  1. 422viki@gmail.com
    Tento rok som čítala len dobre knihy tak najlepšie asi Mesto nebeského ohňa,Dievča vo vlaku a Všetky skvelé miesta

    OdpovedaťOdstrániť
  2. emilia.skokanova@gmail.com
    Zatiaľ najlepšia kniha akú som tento rok čítala bola Dám ti aj slnko :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dominikamurnikova@gmail.com

    Stratená :)

    (inak aj na robim sutaz ale na fb, ak chces zapoj sa, ide o fotenie   https://www.facebook.com/dominikamurnikovaphotography/photos/a.805670306257012.1073741828.805649789592397/813109528846423)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vivi7102000@azet.sk

    Tento rok ma zatiaľ potešilo veľa kníh, no o jednej rozmýšľam ešte doteraz a myslím si, že by si to žiadalo rereading- Mŕtve dievča neklame. Nedokázala som ju pustiť z ruky a zrazu som o druhej v noci zistila, že som na poslednej strane. Je to fakt silná kniha, ktorá vo mne vzbudila až príliš veľa emócií a myšlienok. Rozhodne ju odporúčam každému človeku na tejto zemi.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. terezamodey@gmail.com

    Ahoj Maťa, mojou (zatiaľ) najobľúbenejšou knihou roku 2017 je Niečo viac od Patricka Nessa. Je to moja prvá prečítaná kniha od neho, no určite nie posledná (keďže som sa do jeho štýlu písania zamilovala :)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sedem minút po polnoci je ešte lepšia! Len napísaná trošku inak :)

      Odstrániť
  6. frcka17@gmail.com

    Ťažká otázka :D Ale keď sa veľmi zamyslím... asi to bude Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko :3 skvelá kniha, ktorá ma po prečítaní ešte dlho "prenasledovala" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Asi Kráľovna Tearlinga. Som z nej doteraz nadšená.
    tina808@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ellie.bookverse@gmail.com

    A neviem sa rozhodnúť medzi Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko a Ve stínu černých ptáků, kedže sú tak rozdielne. Snáď nebudem diskvalifikovaná. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebudeš. Ja sa tento rok tiež neviem rozhodnúť medzi dvoma :D Tiež by som napísala obe :D

      Odstrániť
  9. pollydonska@gmail.com
    Jeeej, tak o túto knihu sa musím zapojiť.
    No tak veľmi vyrovnané sú veľmi vyrovnané Smrť Panien od Eugenidesa (dočítaná včera o polnoci) a Anno Dracula od Kima Newmana. No možno som len plná čerstvých dojmov a nakoniec to bude ten Newman, pretože si stále myslím, že je to najlepšia upírčina z viktoriánskeho obdobia akú som kedy čítala! na insta už asi píšem iba Anno Dracula :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ninylovesbooks@gmail.com
    Určite Dám ti aj slnko a Mŕtve dievča neklame. Zhltla som ich za jeden deň a chytili ma za srdce. Som pevne rozhodnutá donútiť spolužiakov, aby si ich prečítali :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. denisadirerova@centrum.sk
    Ahoj tak tento rok som zatiaľ čítala len 4 knihy. A z nich jednoznačne Frederick Forsyth -Outsider. Skvelá kniha tohoto spisovateľa ktorý napísal on sám o sebe a čím všetkým prešiel naozaj ma to uchvátilo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. iv.cernakova@gmail.com
    Tento rok som na GR 5 hviezdami označila niekoľko kníh - výbornú vedeckú prácu o Eleónore Akvitánskej od francúzskeho historika Jeana Floriho, Jiskru života a Noc v Lisabone od Remarqua, Osvětimskou knihovnici od Iturbeho, krásne ilustrované Mapy, ktoré objavujem s dcérami, znepokojivú 1984 od Orwella, "vysťahovaleckého" Amerického cisára od Pollacka, tragických Duchov k2 od Conefreyho a možno ešte trošku tragickejších Vrakových Stratených na Evereste, Gourevitchovu podrobnú správu o rwandskej genocíde (Chceli by sme vám oznámiť, že zajtra nás aj s rodinami pozabíjajú), štvrté pokračovanie Archerovej ságy o rode Cliftonovcov (Splnené želanie), Na vrchol žádné zkratky nevedou od Viestursa o zodpovednom horolezectve a napokom útlu, ale o to údernejšiu Snyderovu O tyranii.

    Len ako vybrať jedinú? :-)
    Napokon to asi vyhrá "nespisovateľ" Ed Viesturs, ktorý svoju métu, pokoriť všetky osemtisícovky, nielen dokončil, ale zdolal ju i v plnom zdraví :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. lucia.vincencova@gmail.com
    Najlepšia kniha, ktorú som za tento rok čítala bola pravdepodobne klasika Jana Eyrová, dostala som sa k nej vlastne len preto, že to je povinná literatúra a musela som ju čítať do školy. Neludujem ani jedinej minúty, ktorú som pri nej strávila. ♥️ Rozhodne budem pokračovať v čítaní klasík, ale Selekcia sa mi dosť páčila, takže ak sa nepošťastí budem určite kupovať ��

    OdpovedaťOdstrániť
  14. henrietagacova@gmail.com
    Noc v Lisabone ma chytila zatiaľ najviac tento rok.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. heidibutterfly1@gmail.com
    Za tie 4 mesiace sa ich nazbieralo viac než dosť, ale čo ma najviac chytilo za ♥ tak to boli knihy - Trhlina(Jozef Karika), Mária Antoinetta - Dni slávy, dni smútku(Juliet Grey), Rozprávky štrbavej opičky(Jana Šrámková)a verím, že ich ešte veľké množstvo pribudne....a možno aj práve tá, o ktorú momentálne súťažím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. sandy1147.soskova@gmail.com
    Najlepšia kniha čo som tento rok, zatiaľ, čítala sú určite pekelné stroje, ktoré som čítala na začiatku tohto roku... Cassie Clare je vážne úžasná autorka.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. julkabartova@gmail.com
    Na dvore z trnov a ruží. Zbožnujem knihy Sarah J. Maas. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. zea.zuzu@gmail.com
    Jana Eyrová alebo #13reasonswhy. Áno :'D

    OdpovedaťOdstrániť
  19. MisinovaDenisa@atlas.cz
    Nejlepší knihou byla asi Pýcha a předsudek, co jsem četla minulý měsíc. Překecala mě do ní mamka, plus taky se četla v projektu "MY čteme", takže jsem jí dala šanci... A byla jsem překvapená. Sama jsem měla vůči knížce předsudky a vyvedla mě z omylu... dokonalá knížka a vůbec není důvod nad ní ohrnovat nos. :) JSem ráda, že jsem si ji přečetla.. že mě mamka ukecala.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada, že sa ti páčila, je to moja najobľúbenejšia klasika, milujem tú knihu <3

      Odstrániť
  20. lyziee25@gmail.com
    Mŕtve dievča neklame

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Hmmm celkom ťažká otázka, vzhľadom na to, že som od začiatku roka neprecitala ešte veľa kníh 😅 Väčšina ti tu spomenula 13 reasons why, takže tej sa vyhnem. Moja najlepšia, akú som tento rok zatiaľ prečítala je asi Hamlet :D je to klasika, povinneé čítanie, ale v modernom preklade sa mi to obzvlášť pacilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. * este email :D: kris.veson@gmail.com

      Odstrániť
    2. To si čítala v tej novej edícii od Odeonu? Tam je fantastický preklad <3

      Odstrániť
  23. kristydrazovska@gmail.com
    Sůl moře. Bola to pre mňa prvá kniha od Ruty Sepetys a určite nie posledná. Nevedela som sa od toho odtrhnúť... Doslova prečítané na posedenie. Krásny príbeh :).

    OdpovedaťOdstrániť
  24. benovablanka@email.cz

    Tento rok ich zaťial, pre povinnosti v škole, moc nebolo..ale potom prišla chvíľa času a siahla som po Probuzení Simona Spiera. Tá kniha ma dostala a prečítala som ju celú naraz. Tneto žáner mi sedí, také malé oddychové romantično, dvoch neznáych ľudí, koré sa komplikuje na každej strane o kúsok viac.

    OdpovedaťOdstrániť
  25. mikuskova.maria@gmail.com
    Zatiaľ najlepšia kniha, ktorú som tento rok čítala je Winter zo série Mesačné kroniky. Je to jedna z mojich najobľúbenejších sérii. Myslím, že ani nemusím veľmi vysvetľovať prečo. :D Škoda len, že Winter je už posledný diel. :/ :D

    OdpovedaťOdstrániť
  26. nikabenuskova14@gmail.com
    Keď som si prečítala otázku, dostala som sa ťažkej situácie. Pretože vybrať si len jednu knihu je pre mňa nesmierne ťažké. Ale potom mi to napadlo. Síce musím zvoliť celú sériu a nie len jednu knihu, pretože vybrať jednu knihu z tejto fantastickej série sa naozaj nedá. A tou sériou je Fablehaven (Čaroles) od Brandona Mulla. Knihy som začala čítať minulý týždeň a už som na 4. z piatich. Tie knihy sú jednoducho dokonalé a čítajú sa skoro samé. O sérii som sa dozvedela vďaka starkej z ktorá prvú knihu kúpila pred pár rokmi sestre. Tá nie je čitateľský tip, takže pre ňu to nebol vhodný darček. Ja som samozrejme knihu potajomky prečítala. A bolo to Waw! Ale k ďalším som sa už nedostala. Až do nedávna. Môj spolužiak je tiež čitateľ a nejako sme sa dostali k tejto sérii a povedal, že by mi knihy kľudne požičal. A to bol pre mňa hotový sviatok. Samozrejme som súhlasila. Domov som šla obťažkaná prvými tromi knihami. A ten boľavý chrbát naozaj stal za to. Knihy sú každým dielom lepšie a lepšie a zároveň aj hrubšie. (Čo je len dobre) Dej je pútavý a napínavý. Postavy sú úplne ako skutočné a vďaka písomná niekedy aj ilustráciam je čítanie ešte príjemnejšie. Sú to naozaj fantastické knihy a vrelo ich každému odporúčam. Je to veľmi málo známe séria, čo je podľa mňa dosť škoda, pretože je to naozaj kvalita. Takže, tí čo milujete fantasticky, toto si musíte prečítať. A tí čo nie, aj tak si to musíte prečítať. Fablehaven je proste top.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za odpoveď, ale súťaž už pred týždňom skončila :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.