nedeľa 26. marca 2017

Classics book club


Vendulkou a Radečkom sme sa už dlho chystali spraviť nejaký spoločný projekt. Nápad k tomuto vznikol ešte takto nejako pred rokom ako naša súkromná výzva. Ja som mala čítať knihy na príjmačky, Radeček na maturitu, Ven buď do školy alebo len tak... skrátka, dohodli sme sa, že prečítame každý mesiac jednu klasiku. Neviem ako vy, ale ja mám doma plnú poličku klasík a čítala som minimum z nich, pretože vždy siahnem po niečom inom a tak mi to minule vydržalo tak tri mesiace. 
Chcelo to teda poriadnu motiváciu a tak sme sa dohodli, že to obnovíme a že v tom navyše (snáď) tentokrát nebudeme sami. A tak vznikol tento book club, kde pôjde o to, aby ste každý mesiac prečítali aspoň jednu klasiku.

Mnohé book cluby fungujú tak, že sa určí jedna kniha, ktorú potom všetci spolu čítajú a debatujú o nej. Toto však nebude náš prípad. Samozrejme, osobne debatujem o knihách vždy rada, ale v tomto nevidím zmysel. Niektoré knihy som už možno čítala, pričom sú mnohé také, ktoré čítať chcem, nie? Takže náš book club nebude mať určenú knihu mesiaca, dôležité je, aby to bola klasika (alebo to, čo sami uznáte za klasiku - výsledky môjho výskumu budú čoskoro.) 

Tento book club bude prebiehať na našich blogoch a samozrejme, že budeme radi, ak sa k nám pridáte a napíšete, čo budete čítať. Budeme fungovať aj na Instagrame pod hashtagom #ClassicsBookClub2017, pod ktorým môžete dávať fotky vašich vybraných klasík. 

A na záver - neviem sa rozhodnúť, ktorú z kníh si vybrať ako prvú, takže vám budem nesmierne vďačná, ak mi vyberiete vy:
  • Búrlivé výšiny/ Jana Eyrová
  • Frankenstein
  • Obraz Doriana Greya
  • niečo od Jane Austenovej - Emma, Rozum a cit, Manfieldský park, Lásky Anny Elliotovej

Pridáte sa k nám? Viete, čo budete čítať? Akú z kníh by som si mala vybrať? 

23 komentárov:

  1. Frankenstein je celkom nudný, ale zasa aj krátky :D Ja by som si vybrala Obraz Doriana Greya! A určite sa zapojím :-p Dúfam, že mi čoskoro dorazí Wrinkle in Time :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tom som nikdy nepočula. A som zvedavá na tvoj výber :)

      Odstrániť
  2. HAHA! :D
    Chci být členem vašeho Klubíku!
    Už mi chybí jen třicet 'klasik', které musím přečíst do začátku zkouškového. Hádám, že kdybych měla Instagram, zaspamuju vám hashtag. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže tipujem, že mi zaspamuješ správy na FB? Ja to risknem, som rada, že sa pridáš <3

      Odstrániť
    2. No, GoodReads zaspamovaný mít budeš stoprocentně. :D
      Bo já teď nic jiného nečtu. :D

      Odstrániť
  3. Držím Vám palce, ale něco velmi podobného už tady funguje v rámci projektu My čteme (https://www.goodreads.com/group/show/200260-my-teme), tak by bylo třeba fajn zapojit se také do něj :) Ať jde čtení od ruky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm, o tom som nepočula, ale tam je každý mesiac kniha určená, nie? To sme práve nechceli :)
      Vďaka :)

      Odstrániť
    2. Hlasuje se, takže třeba se to někdy šťastně sejde a vyjde nám stejná kniha :))

      Odstrániť
    3. Možno :) Ale napríklad toho Hobita a Opátstvo som už čítala, zatiaľ čo trebárs Starec a more ma absolútne nelákajú, takže uvidím aká bude ďalšia voľba :)

      Odstrániť
  4. Určite Jana Eyrová alebo Búrlivé výšiny, ale mám pocit, že na to budeš mať obrovské nervy, hlavne na Búrlivé výšiny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To nehovor, na obe sa teším a mám doma 5 kníh od Bronteových! :D

      Odstrániť
  5. Rada by som sa pridala, snáď ma aspoň toto donúti konečne si prečítať nejakú tu klasiku! :D Aj keď stále je tu tá vec, že za klasiku považuje každý niečo iné, som naozaj zvedavá na výsledky prieskumu :)
    Na instagrame určite rada prispejem nejakou tou fotkou, keďže by som sa už chcela konečne dokopať k tomu, aby som k nemu pristupovala zodpovednejšie :D
    Ohľadom tých kníh Ti asi veľmi neporadím, keďže no... ani jednu som nečítala, ale ak by som si už mala vybrať, tak asi by som siahla po Obraze Doriana Greya :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. šSom rada, že aspoň niekoho zaujíma dotazník, ja som tie odpovede ešte ani nečítala. Teda asi prvých dvadsať prvý deň, ale inak neviem koľko pribudlo ďalších, nekontrolovala som to, lebo skoro všetci písali to isté :D
      A budem moc rada, ak sa zapojíš <3
      Inak, Dorian to očividne vyhráva :D

      Odstrániť
  6. Výborný nápad! Rada sa zapojím :).
    Portrét Doriana Graya alebo Búrlivé výšiny. Skvelé knihy :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dorian to asi vyhráva.
      A moc ma teší, že sa zapojíš <3

      Odstrániť
  7. Ráda se zapojím :-) Mám asi dva měsíce na přečtení 50 klasik ke zkoušce, takže materiálu bude dost. Přesto zkusím vybrat méně známé, přesto hodnotné věci :-)

    Mafalda.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No... tak ty sa asi nemusíš báť, že nesplníš zadanie :D

      Odstrániť
  8. Brala bych určitě Na Větrné hůrce. Je to moje nejoblíbenější knížka a příběh, který beru do ruk velmi často. Teď ji má půjčenou kamarádka a je fakt, že už se nemůžu dočkat, až ji opět budu mít a znovu se do ní pustím :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento mesiac sa asi pustím do Doriana Greya, ale uvidím, čo bude potom :)

      Odstrániť
    2. Mazecký příběh, taky jsem u něj pár napínavých chvil strávila :)

      Odstrániť
  9. Také si mpc přeji být členkou Vašeho klubu :-) Hlasovala bych pro něco od Austenové :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj, chcem sa spýtať či sa ešte stretávate a dalo by sa pridať.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.