nedeľa 18. januára 2015

Filmové tipy 9


Moje meme
Informácie sú z CSFD.

Priznám sa, že tento článok píšem kvôli jednému konkrétnemu filmu, ktorý proste musíte vidieť! 

Kód Enigmy (The Imitation game)
Vojnový / Životopisný / Thriller / Drama
Veľká Británia / USA, 2014, 114 min

Hrajú: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Charles Dance, Allen Leech, Tuppence Middleton, Rory Kinnear, Matthew Beard, Tom Goodman-Hill, Lee Asquith-Coe, Alex Lawther, Victoria Wicks, Winston Churchill (a.z.), Adolf Hitler (a.z.)

V zimě roku 1952 britská policie dostala hlášení o vloupání do domu profesora matematiky a kryptoanalytika Alana Turinga (Benedict Cumberbatch). Namísto pachatele tohoto zločinu však v poutech odvedli samotného Turinga, který byl obviněn ze sexuálních přestupků a čekal ho zničující soudní proces. Téměř nikdo ze zúčastněných nevěděl, že jde o válečného hrdinu, který se spolu s týmem podílel na prolomení kódu legendárního německého šifrovacího stroje Enigma. The Imitation Gamevypráví příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů.
Prečo si to chcete pozrieť? Popravde, ja nie som veľmi na takéto filmy. Väčšinou stratím záujem po tom, čo zistím, že je témou prvá či druhá svetová. Tu som však bola zvedavá. Ako inak, kvôli Benedictovi. Ten je schopný zahrať úplne všetko... Vždy mu všetko zhltnem aj s navijakom. Niet divu, že za túto rolu bol nominovaný na Oscara. Tak nejako je hlavným dôvodom, prečo to chcete vidieť. Ale celkovo to bol skvelý príbeh, o to viac, že je podľa skutočných udalostí, čo bolo priam neuveriteľné a ja som mala z toho zimomriavky. Fantastický film to je a stojí za pozretie! 
(Inak film je od 29.1 v slovenských kinách, ale na ulož.to to nájdete v dosť dobrej kvalite a s titulkami.)



Od začátku do konce (Do Começo ao Fim)Dráma / Romantický
Brazília, 2009, 94 min
Hrajú:
 Fábio Assunção, João Gabriel Vasconcellos, Jean-Pierre Noher

Film vypráví o bratrech, jejichž láska z dětství přeroste v dospělosti v partnerství.

Prečo si to chcete pozrieť? Niektorých možno odradí tá téma incestu. Avšak ich vzťah bol naozaj krásny a práve preto, že sú spolu od narodenia, tak ich láska bola oveľa horšia. Príbeh začína ich detstvom, kde sa starší brat vždy stará a ochraňuje toho mladšieho. 
Akurát ku koncu to trochu viazne a starší brat mi liezol na nervy, ale aj tak ten film stojí za pozretie :) 



Čiernočierna tma (Pitch black)
Sci-Fi / Akčný / Thriller
USA, 2000, 109 min

Hrajú: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser, Keith David, Claudia Black, Rhiana Griffith, Firass Dirani

V hlubokém vesmíru putuje kosmická loď a střetne se s útvarem, který prolétá v těsné blízkosti. Loď je poničena a prapodivná skupinka, skládající se z mladé pilotky Carolyne (Radha Mitchelová), pohledného poldy Johnse (Cole Hauser), který má na starosti vraha Riddicka (Vin Diesel), jenž má zvláštní schopnost vidět ve tmě, a několika cestujících - osadníků z kolonií, teď bojuje o přežití. Na neznámé planetě pohybující se vesmírem mezi třemi slunci totiž žijí krvežíznivé příšery, bojící se světla. Jednou za 22 let postihne planetu totální zatmění. A jakmile planetu zahalí černočerná tma, strhne se nerovný boj o život...

Prečo to chcete vidieť? Lebo je to skvelé sci-fi. Začiatok filmu síce je trochu nudnejší a pomalší, ale potom sa to rozbehne. 
A tiež preto, lebo chcete vidieť druhý diel, ktorý je úplne najlepší a tretí, ktorý je tiež super. 


12 komentárov:

  1. Pekný článok! Kód Enigmy vyzerá teda zaujímavo...... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na Kód Enigmy už mám lístky, jdu 29.1. A vydržím to, vydržím, nestáhnu si to. Těším se na to od září?, tak to ještě dva týdny vydržím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Včera som asi do pol jednej v noci pozerala the Imitation Game , tiež som sa pre film rozhodla najmä kvôli Benedictovi :D ale nakoniec to bolo úplne perfektné, úžasný film :) Snáď sa mu podarí získať Oscara

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Díky tobě mám stálý přísun inspirace na stahování filmů :D (jsem rebel a zásadně nekoukám online) Takže i teď dík za nové typy, ten první film vypadá vážně dobře :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na The Imitation Game se chystám už strašně dlouho, určitě je to skvělý film. :3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Myslím, že na Imitation Game se prostě kouknu ve středu, až přijedu po tom testu domů. Pokud teda v tu chvíli budu mít vůbec na cokoliv náladu, jasně. =D No co, nějak člověk relaxovat musí...

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.