štvrtok 8. januára 2015

Ohnivé srdce (Richelle Mead)

Originálny názov - The Fiery heart
Séria - Pokrevní pouta
Diel - 4/6
Vydavateľstvo - Domino
Rok vydania - 2014
Väzba - paperback
Počet strán - 352

Anotácia
Připadaly vám předchozí tři díly jako klid před bouří? Tak ta bouře právě nastává!
Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe...
Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána...
Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.

***


Pri Richelliných knihách zisťujem, že ich nie som schopná čítať po sebe. Pokiaľ medzitým nečítam aj niečo iné, tak ma to nebaví. Nepýtajte sa prečo. Proste to tak je. Čo bude asi tiež dôvod, prečo som túto knihu (a ani žiadnu inú) týždeň (!!!) ani neotvorila (jedna dvojstránka sa neráta). Nechcelo sa mi. Nebavilo ma to. 

V tejto knihe sú už kapitoly z pohľadu Adriana. A napriek tomu, že ho mám fakt rada, tak už ani on nie je, čo býval. Autorky by nemali písať kapitoly z pohľadov úžasných hrdinov, lebo ich vždy pokazia, A hlavne tieto kapitoly boli strašne romantické. Nechápem, čo na nej vidí, ale on je z nej úplne paf. Je iné, keď proste povie, že ju miluje a podobne, ale keď už na ňu myslí, aká je úžasná a iné kaviny na niekoľko riadkov. Sakra Adrian, čo to s tebou Richelle porobila?!
Pre zmenu bola sympatická Sydney. Už to nie je to upäté dievča, ktoré nevie rozmýšľať samo za seba a len slepo poslúcha rozkazy alchymistov. 
Veľkým plusom, i keď chvíľkovým bol Abe. Na toho mám slabosť. Po Adrianovi je to asi druhá najlepšia postava. Obrovská škoda, že nie je na scéne častejšie. 

Celú sériu som si priala, aby sa konečne dali dokopy (lebo Adrian si proste zaslúži byť šťastný!!!) a keď sa to konečne splnilo, tak to bolo fakt sladké. Celú dobu riešili svoje emócie, zmenilo sa to na romantickú knižku s kúskami nadprirodzena a hlavne to bola fakt nuda. Tu sa nič nedialo! Připadaly vám předchozí tři díly jako klid před bouří? Tak ta bouře právě nastává! Mám taký dojem, že naše končiny búrka obišla. Akcia bola až na konci, ale aj tá bola odfláknutá a skončila skoro skôr, než ste si uvedomili, že začala. Výsledok bol zaujímavý, ale to je málo. 
Nechápem, čo sa deje. Richelle vie písať skvelé knihy. Ale toto je také... nijaké. Priemerné. Úprimne dúfam, že toto je len ticho pred búrkou.


Kam ďalej?

3 komentáre:

  1. Mám to rozčítané už mesiace a tiež sa neviem nejako pohnúť ďalej. Pritom 3ka bola bohovská! Tak som sa tešila na Adrianov pohľad, aj keď je všeobecne známe, že ja som team Dimitri, pri tomto spin-offe sa mi A. páčil. Ale je príliš sladký, súhlasím, a to nie som ani v polovici knihy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím. Trojka bola skvelá. Ale toto... Ja som túto knihu týždeň ani neotvorila a keby nemusím teraz nutne čítať päťku, tak by som sa k tomu tak skoro ani nedopracovala :D

      Odstrániť
  2. Nemáte niekto ohnivé srdce na predaj?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.