streda 16. októbra 2013

Rozhovor s Kendare Blake

Tak! A mám tu prvý zo série rozhovorov, ktoré pre vás chystám. Keď som písala niektorým vrámci Blogtour, tak ma to začalo baviť a povedala som si, že vám budem prinášať rozhovory takto pekne samostatne.
A mojou prvou "obeťou"je Kendare Blake, autorka série Anna krví oděná a Antigoodes (výjde vo vydavateľstve Baronet budúci rok a ja sa na ňu moc teším :)). Tej som písala v pondelok (!) a včera som už mala odpovede :) (Taktiež mám už odpovede od Fiony Paul, ale od nej ešte čosi čakám)
Upozorňujem, že preklad je môj, s malou pomocou Google, takže na konci nájdete aj originálne znenie.
Tak ideme na to...

1. Kedy si začala s písaním?
Začala som písať ešte ako malé dieťa. Krátke veci do školy a potom v dvanástich som začala písať román do notebooku.

2. Čo ťa inšpirovalo k napísaniu Anny? Inšpirovala ťa aj nejaká hudba alebo filmy?
Pri Anne som chcela vytvoriť niečo s krvou a vnútornosťami. A tiež som chcela hrať nové Silent Hill, ale nenašla som nikoho, kto by chcel hrať so mnou. Takže miesto toho som začala písať Annu. Inšpirovalo ma veľa hudby a filmov, ale nič špeciálne na Annu.

3. Kto sú tvoji obľúbení spisovatelia?
Milujem Caitlin R Kiernan, Joe Hilla, Holly Black, Maggie Stiefvater, a momentálne sa teším na
Cormac McCarthyho.

4. Píšeš teraz nejakú novú knihu? Akú?
Antigoodess, je o umieraní gréckych bohov, Iliasovi a Odysei a o reinkarnácii tínedžerov, ktorí uviaznu niekde uprostred. Práve to vychádza v USA. Dúfam, že to výjde aj u vás!

5. Chceš Annu ako film? Ktorých hercov by si si tam predstavovala?
Anna môže byť film. Stephenie Meyer, autorka Twilightu precuje na tom s  jej spoločnosťou Fickle Fish Films. Dúfam, že bude čoskoro! Ale nebudem mať žiadne slovo ohľadom hercov! (moja poznámka - v tom prípade Anna dopadne chúďatko podobne ako Twilight)


A tu je ten sľúbený originál :)

1. When you started writing?
I started writing when I was a little kid. Short pieces for school, and then a scribbled a novel out in a notebook when I was twelve.
2. What inspired you to write Anna? Inspires you and any music or movies?
With Anna I wanted to write something with blood and guts. I also wanted to play the new Silent Hill, but couldn't find anyone to play with me. So I wrote Anna instead. Lots of music and movies inspire me, but none specifically for the Anna series.

3. Who are the your favorite writers?
I love Caitlin R Kiernan, Joe Hill, Holly Black, Maggie Stiefvater, and right now I'm enjoying Cormac McCarthy. But I wouldn't necessarily call these favorites. Too many great writers to ever pick favorites!

4. Do you write some new book right now? What?
ANTIGODDESS, about dying Greek gods, the Iliad and the Odyssey, and the reincarnated teens who get caught in the middle, is out now in the US. I hope it comes out where you are also!

5. Do you want Anna as film? Which actors would you represented there?
Anna might be a film. Stephenie Meyer, the creator of Twilight, is working on it with her production company Fickle Fish Films. Hopefully we'll see a film soon! But I won't have any say over which actors are cast!

Thank you so much for having me by the blog! Hope all is well with you and your readers!

4 komentáre:

  1. Ne, ne, ne, ne, ne! Prosím! Že to není pravda? Já nechci, aby na Anně pracovala Mayerová. Ten příběh je úžasný, ale bojím se, že pokud na tom dělá Mayerka, zase půjde o nějakou romanťárnu, kde hlavní bude láska,nějaký trojuhelník tam určitě najde a ten hlavní cíl, který je v knize se úplně zkazí... nechci to podceňovat, ale viděla jsem Stmívání a Hostitele, což mi pomohlo utvořit tento názor... -.-
    Jinak se těším na tu její další sérii... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som síce Hostiteľa nevidela (ani nečítala), ale obavy mám tiež. Obávam sa, že to najlepší nápad nie je...
      A na jej ďalšiu sériu sa hrozne moc teším aj ja :)

      Odstrániť
  2. Těším se na další rozhovory :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja :) Čoskoro sa môžeš tešiť na jeden s Fionou Paul :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.