utorok 28. februára 2017

Knižné zhrnutie - február

Toto zhrnutie bude najdlhšie, aké som kedy robila. Tento mesiac som totiž prečítala rekordných 26 kníh. Ale nevydeste sa, veľa z nich boli detské knihy/komiksy/"vtipné" knihy. Skrátka veci, ktoré prečítate za necelú polhodinu. Čo vám poviem, s Kačč sme sa činili. Ale vlastne som nestrávila čítaním tak veľa času. A snažila som sa aj spať.


re-reading Harry Potter 3-7 (J.K.Rowling)
Tento mesiac som dokončila re-reading Harryho Pottera. Konečne mám za sebou celú sériu v angličtine! A nejako som musela využiť ten voľný čas po skúškach, nie?
Samozrejme, všetkým piatim som dala 5/5.


The Murders in the Rue Morgue (Edgar Allan Poe) 
Potrebovala som medzi poslednými dvoma knihami Harryho menšiu pauzu, tak som siahla po tomto. Moja prvá kniha od Poea! Ten prípad bol fantastický, skvelo to rozohral. Avšak rozuzlenie a odhalenie vraha sa mi proste nepáčilo, to bolo pre mňa naozaj sklamanie.
3/5





Winter (Marissa Meyer) Konečne som sa dostala k poslednej časti Mesačných kroník a ono to bolo tááák úžasné! Nedalo sa od toho odlepiť a tak som takmer 800 stranovú prečítala za necelé dva dni. Proste ak ste ešte túto sériu nečítali... na čo ešte čakáte?!
Recenzia
5/5





Tieto sme s Kačč prečítali postojačky v kníhkupectve:
Cestou fak it - ušetrím vám tých 5-10 minút, čo by vám zabrala táto kniha - po všetkom, čo (ne)urobíte, stačí povedať fak it. To bolo celé. Ale párkrát to bolo vtipné. Len ma porážalo z prekladu "fak" a potom som si chcela vypichnúť oči pri Bohémskej rapsodii. 2/5
Velká kniha čůraní - toto znie tak všelijako, ale ako jediné to bolo vážne vtipné. Na tomto sme sa dosť nasmiali. Jediná z týchto troch, ktorá stojí za prečítanie. 4/5
101 způsobů, jak zabít svého šéfa - nepodarená a málo vtipná verzia Králičkových samovrážd. Ale na pár obrázkoch na začiatku sme sa predsa len zasmiali, takže... 2/5

Death note: Zápisník smrti 3 (Cugumi Oba & Takeši Obata)
Skvelé ako predchádzajúce dva diely. Ale skončilo to úplným mega cliffhangerom a ja neviem kedy a ako sa dostanem k pokračovaniu, lebo v kníhkupectve nemali štvorku, aby som si ju prečítala! Chápete, ako trpím?
5/5






Útok na pekárnu (Haruki Murakami)
Napriek tej desivej obálke to bolo vážne moc dobré! Fakt divné, ale vtipné a geniálne. Len moc krátke, opäť to môžete prečítať. Spánek sa mi páčil o niečo viac, ale aj toto bolo super a určite by ste si to mali prečítať :)
4/5






Strom, ktorý dáva (Shel Silverstein)
Detská knižka, ktorá vám zaberie asi päť minút, ale tak skoro na ňu nezabudnete a ponúka vám veľa podnetov na zamyslenie. Nádherný príbeh, ktorý by mal čítať každý.
4,5/5







Ďalšie detské rýchlovky, tentokrát od Dr. Seussa, od ktorého som už predtým čítala How the Grinch stole Christmas!:
The Cat in the hat bolo veľmi milé a vtipné. 4/5
Green eggs and ham sa stala mojou najobľúbenejšou knihou od autora. To bolo dokonalé, vážne úplne úžasné, opäť milé a vtipné. Milujem to. 5/5
The Butter battle book doteraz netuším, načo sme čítali toto. To bolo o ničom, vôbec ma to nebavilo. 1/5
The Cat in the hat comes back bolo opäť moc fajn, ale nie také dobré ako to prvé. Toto bol taký slabší odvar jednotky. 3/5
One fish two fish red fish blue fish je najdivnejšia kniha, čo som v poslednej dobe čítala. Absolútne netuším, o čom bola, lebo na každej dvojstrane sa riešilo niečo úplne iné. Ale zas, nedá sa povedať, že som sa pri tom nepobavila. 3/5

Kafe a cigárko (Marie Doležalová)
Túto knihu som mala na wishliste hrozne dlho a konečne som sa k nej dostala. Skladá sa z blogových príspevkov, takže to nie je najlepší nápad čítať všetko naraz, aby ste sa nezačali nudiť, ale je to ideálna kniha na čítanie pred spaním/na záchode/hocikde, kde máte len chvíľu času a nechce sa vám čítať normálnu knihu a načínať novú kapitolu. Marie je fakt vtipná, užila som si to. Snáď vyjde aj pokračovanie, lebo sa mi nechce hrabať na jej blogu.
4/5

Podivná knihovna (Haruki Murakami)
Keďže je to posledná z troch poviedkových knižok od Murakamiho, ktoré som nečítala, nemohla som si ju nechať ujsť. Ale nepáčila sa mi. Bolo to strašne divné, ale nie v dobrom. A absolútne som ju nepochopila.
1,5/5






The Raven boys (Maggie Stiefvater)
A konečne som sa dočkala aj tohoto! Väčšina knihy mi prišla celkom priemerná a nechápala som, čo s ňou všetci majú, ale posledných 150 strán bolo naozaj super a nakoniec som vážne zvedavá na pokračovanie.
Recenzia
4/5





Asterix a zlatý kosák & Asterix a cesta do Galie (René Goscinny)
Toto som našla u nás doma, tak som to prečítala, kým sme to vyhodili. Ani jeden komiks ma nenadchol, oba boli priemerné.
3/5




Hvězdy nad hlavou (Marissa Meyer)
A okrem Winter som prečítala tento mesiac aj poviedky k sérií. Napriek príšernej obálke to bolo skvelé. Niektoré sa mi páčili viac, niektoré menej, ale ako celok to za to rozhodne stojí.
Recenzia
4/5





Divoká píseň (Victoria Schwab)
Od autorky som už dávnejšie čítala Archiv, ktorý sa mi nepáčil, takže som pri tomto mala obavy, aj keď som do toho vkladala nádeje. A bolo to vážne skvelé, moc som si to užila a teším sa na pokračovanie.
4,5/5






Every heart a doorway (Seanan McGuire)
Nádherná obálka. Úžasný nápad. A predsa to bola neskutočná pičovina (sorry, inak to popísať neviem) a najpremrhanejší potenciál, čo som v poslednej dobe videla. Nereálne správanie postáv, nezaujímavý príbeh, hlúpe rozuzlenie a kniha nemala vôbec žiaden zmysel. Fuj.
1/5

10 komentárov:

  1. U mě byl naopak únor nejhorší měsíc, jen dvě knihy, šílený :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkné kousky. Ted čtu postupně HP ale toho ilustrovaného a užívám si ho mnohem víc než poprvé :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám ilustrovanú zatiaľ len jednotku :/
      Harryho si človek užije vždy <3

      Odstrániť
  3. To je nadílka, a jeden kousek hezčí než druhý. Budu muset taky brzy zase sáhnout po něčem dětském, čím více se blíží třicítka, tím více si umím užít tuhle skvělou infantilní literaturu :D Díky za inspiraci, měj se moc krásně!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam Stromček a Green eggs and ham (to zvládneš aj v prípade, ak nečítaš anglicky, ale máš nejaké základy :D)

      Odstrániť
  4. Ahoj rada sledujem tvoj blog. Zase pekná nádielka kníh.:)
    A tie komiksy si naozaj vyhodila? Priateľ spomínal že by niečo také chcel a neverím že som na to natrafila u teba. Ak by si ich náhodou našla tak by som ich od teda odkúpila :) Vďaka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú v zbere :D Ale akože môžem ti ich poslať, len nie sú v najlepšom stave, sú už staré.
      Napíš mi :)

      Odstrániť
  5. Utok na pekáreň...to znie super. Od Murakamiho som čítala iba Sputnika - bolo to skvelé, ale nie že by som znova mala chuť na otvorený koniec... Dúfam, že táto kniha je uzavretá, či?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sputnika som tiež čítala, aj keď si ho už nepamätám, ale Útok je len taká poviedka. A áno, narozdiel od Spánku je uzavretá :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.