štvrtok 16. februára 2017

#booklovefebruary časť prvá

Ako som spomínala v mojom bookstagramovom článku, začala som fotiť knihy. A rovno som sa aj zapojila do knižnej fotografickej výzvy, ktorú poriada Simi a ďalšia slečna. Rozhodla som sa vám ukázať moje fotky k tejto výzve. A aby ich nebolo veľa naraz, rozhodla som sa fotky rozdeliť do dvoch článkov. Dnes to budú fotky ku dňom 1-14, ďalší článok sa objaví tak začiatkom budúceho mesiaca. 
Ako som spomínala už na začiatku, som začiatočník, čo sa týka bookstagramu, tak to berte do úvahy. Mimochodom, môj instagram nájdete TU.
(Na pár fotkách som potom ešte jas upravovala a podobné veci, ale to by som musela prehodiť (znova) z mobilu do počítača a to sa mi nechce, takže tieto sú bez akýchkoľvek úprav.)



1. Februárové TBR
Alebo aspoň časť z neho. Harryho som už dočítala, Assassin´s blade som si rozmyslela, že v tej sérii už pokračovať nebudem a okrem The Raven boys, ktoré práve čítam mi prišli už aj ďalšie dva-tri recenzáky.


2. Kniha s nápojom
Kávu síce pijem z iného pohára, ale tu som neodolala, že však treba zladiť s knižkou keď môžem, nie? 


3. Klasiky
Vlastním rôzne klasiky, či už v slovenčine alebo angličtine. A mojou najobľúbenejšou je práve Pýcha a predsudok. Mimochodom táto Penguin popular classics edícia je úplne krásna. 


4. Obľúbený žáner
Kedysi by som bez váhania vybrala YA fantasy, teraz ma oveľa viac bavia práve YA contemporary, medzi ktorými mám asi najviac obľúbených kníh. Na fotke je naozaj len pár. 


5. #currentlyreading
Bola som naozaj rada, že počas tejto témy som mala rozčítanú práve túto knihu, lebo táto fotka je moja obľúbená. A ešte drží aj môj osobný rekord za najviac lajkov :3


6. Obľúbený záporák
Môj najobľúbenejší záporák vôbec je práve Loki (ehm, Tom Hiddleston!), takže to vôbec nevadí, že nie je z knihy. Koniec koncov je z komiksov. A je severský boh, takže o ňom bolo popísaných veľa kníh. Takže ani nie som tak mimo. 


7. Obľúbený pár
Najprv som chcela vybrať Aleca s Magnusom, ale potom mi padol zrak na Nočných bežcov a bolo to jasné. Alec a Seregil sú úplné zlatíčka a chýbajú mi.


8. Obľúbená mužská postava
To bola asi taká úloha, akoby sa ma niekto spýtal, či mám radšej svoju ľavú alebo pravú nohu. Nakoniec som bola asi zrovna v romantickej nálade, takže som vybrala pána Darcyho. Ale to bol taký spontánny výber.


9. Postava, ktorá zachráni deň
Nemyslím len samotného Harryho, tá séria je plná takých postáv.


10. Kúpila som si to vďaka bookstagramu
Nuž, teoreticky som ju ani nekúpila, ani nenašla na bookstagrame. Ale Instagram to bol, takže to sa ráta, nie? Našla som to cez účet Gemmy Styles (veď viete, Harryho sestry), myslím, že autorka je jej kamarátka, alebo tak niečo. Našla som si ju na Goodreads, vyzeralo to fajn a nakoniec mi ju poslala samotná autorka (s podpisom a venovaním :3) vrámci môjho vianočného projektu. Mimochodom, bola to taká milá a vtipná knižka. Len skôr pre mladšie ročníky.


11. Hype 
(Sorry, spala som asi tri hodina a nie som schopná vymyslieť logický preklad. Skrátka kniha o ktorej sa veľa hovorí/lo.)
Keď mi táto knižka prišla pár týždňov po vydaní, veľa mojich kamarátiek ju už malo prečítanú a všetci hovorili aká je úžasná, emotívna, skoro ich rozplakala, alebo pri nej rovno plakali a skrátka je to najlepšia kniha, čo dovtedy minulý rok čítali. Moje očakávania boli teda žiaľ privysoké a hoci bola knižka naozaj skvelá, tak som neskončila emočne zničená ako som chcela. A nie je to ani moja najobľúbenejšia kniha od Colleen.


12. Ríša, ktorú by som chcela navštíviť
No vážne, dalo sa vybrať niečo iné ako Rokfort?
Nie.


13. Hrdinka, ktorú by som chcela mať za najlepšiu kamarátku
Neviem, či som sa niekedy vedela s nejakou postavou stotožniť tak moc ako s Cath z Fangirl. Celá ja. Až na to písanie fanfikcie. Ale chápete. Som si proste istá, že by sme si skvelo rozumeli.


14. Obľúbená romanca
November 9 je nielen mojou najobľúbenejšou knihou od Colleen, bola to aj jedna zo štyroch najlepších kníh, čo som minulý rok čítala. 

2 komentáre:

  1. Mnoho pekných fotiek, väčšinu som videla už na instagrame :-) Je to zaujímavá výzva, do nejakej ďalšej sa možno tiež zapojím :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.