nedeľa 20. decembra 2015

Najočakávanejšie knihy roku 2016

Nedávno publikovala podobný článok Vendea (edit: už aj Kath stihla, tak dlho som ho mala rozpísaný), čím mi pripomenula, že by nebolo od veci, aby som ho napísala aj tento rok. Nakoľko som začala čítať viac v angličtine, tentokrát bude môj zoznam rozdelený na dve časti.
Samozrejme, že sa teším na oveľa viac kníh, ale toto je taká moja úplná TOPka. 

Knihy v preklade


Ako obrovská fanúšička si proste nemôžem nechať ujsť Harry Potter: Magické miesta z filmov. Keď je tam Harry, je mi srdečne jedno, či mi tá kniha na niečo je alebo nie :D 
Na tretí diel Školy dobra a zla čakám od apríla. Takže peklo. Prvé dva diely som si zamilovala, tento je samozrejmosť. Tak ho už potrebujem. 
Síce knihy od Cassandry Clare už nečítam a láska k Tieňolovcom ma prešla, tak Magnusa Banea stále zbožňujem a na knihu o ňom sa naozaj veľmi teším.
Jednou z najočakávanejších kníh je u mňa aj posledný, šiesty Džinsový denník. (Len som nemala dať akú obálku, preto obálka piateho dielu). Nemôžem uveriť, že už bude koniec. Paula musí skončiť s Lukášom!


Keď som sa dozvedela, že vyjde nová kniha od Jonassona, automaticky to šlo do wishlistu. Analfabetka patrila k najlepším knihám minulého roka, Starček bol zas skvelým prekvapením a tak dúfam, že ma ani Zabijak Anders a jeho priatelia nesklame. 
Nebo na dosah som skúšala už v angličtine. Nedostala som sa ani do polovice. Ale potom som čítala Slnko, absolútne si tú knihu zamilovala a povedala som si, že Nebo chcem v slovenčine. Lebo preklad je výborný a zrejme ani Slnko by som si tak moc neužila v angličtine. 
Jak stvořit dívku vyzerá fantasticky a žiaľ už bola dvakrát presunutá. Tak snáď sa jej konečne dočkám. 
No a Winter snáď nemusím komentovať. Mala by vyjsť na jar, tak snáď. Potrebujem ju. 

Ako som spomínala, nie je to ani zďaleka všetko. Tento rok vyjdu aj také krásky ako nové vydanie Nezabíjajte vtáčika, dočkám sa posledného dielu série od Marka Lawrenca - Trnový cisář a tiež novú sériu - Prince of fools, Slovart vydá The Rest of us live here či Finding Audrey a nesmiem zabudnúť na svojho milovaného Aristotela a Danteho. CooBoo zas vydá Prisoner of Night and Fog...
Tiež tak tajne dúfam, že vyjde Magnus Chase v slovenčine, nakoľko v originály som sa akosi zasekla. 

Knihy v angličtine


Rudú královnú som si absolútne zamilovala a tak Cruel crown (aj keď prvú poviedku som už čítala) a Glass sword sú úplnou samozrejmnosťou na tomto zozname. Aj keď... Glass sword zrovna čítam a zatiaľ sa jednotke žiaľ nevyrovná. Je z toho obyčajná dystópia. Ale verím, že sa to zlepší. 
Prvé dva diely Never never boli úžasné a tak sa veľmi teším na tento záverečný diel, nakoľko ešte stále netuším, čo sa tam vlastne deje.


Selekcia je taká moja guilty pleasure a na záverečný diel The Crown. Aj keď je opäť jasné, s kým Eadlyn skončí, určite mi autorka pripraví nejaké prekvapenia a bude to skvelé. Z toho dôvodu si nenechám ujsť ani ďalšiu autorkinu knihu - The Siren
Tiež vychádza Richelle Mead nová kniha - The Glittering court. A hoci si stále nie som istá, či chcem čítať Soundless, pri tejto dilemu nemám. Vyzerá skvelo. 
Ďalšia séria o gréckych bohoch od Ricka Riordana? Áno, prosím! Prvý diel The Hidden Oracle už v apríli. 

Čo sa týka ďalších zaujímavosti, ktoré si určite nenechám ujsť, tak vyjde ďalšia kniha Tahereh Mafi Furthermore, takisto od Marissy Meyer Heartless či zbierka noviel k Kronikám Stars above. mali by sme sa dočkať posledného dielu Věku X od Richelle (len počkám na preklad), druhý diel ACOTARu - A Court of mist and fury a samozrejme, druhý diel Magnusa Chasea od Ricka Riordana (hoci stále som nedočítala ten prvý)...

11 komentárov:

  1. Skvělý článek a přehled :) Nejvíc se těším na Magnuse Chase a v angličtině na Glittering Court :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Magnus Chase ešte nebol oznámený, pokiaľ viem. U mňa je to taká nádej, že by mohli :D

      Odstrániť
  2. Nejvíce se asi těším na novou Richelle Mead! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám podobný seznam, moje nejočekávanější knihy jsou také Winter, 3. díl Školy dobra a zla, nová Collen Hoover, co vyjde česky, pak 3. díl Podsvětí od Meg Cabot v češtině + v angličtině samozřejmě 7. díl Mediátora a v neposlední řadě i Třetí stříbrná kniha snů od Kerstin Gier, to už je spíš taková oddechovka, ale baví mě to moc. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, aj na tú Colleensa teším, hoci ju mám v Kindli v originále :D

      Odstrániť
  4. Wow, o Harry Potter and Magical places from the films som vôbec nevedela, to musím mať! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V marci by to malo byť. Ale nádej do toho nevkladaj, vieš aký je Slovart :D

      Odstrániť
  5. Já se tak hrozně moc těším na Winter. :) Pořád jsem nikde nemohla najít, kdy to vyjde u nás, tak doufám, že stejně jako u vás na jaře. Sérii MArissy Meyerové úplně miluji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás to žiaľ nevychádza, my sme odkázaní na české vydanie :)
      Ale áno, ja tiež :)

      Odstrániť
  6. Nejvíc se těším na poslední díl školy dobra a zla! :)
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.