piatok 15. augusta 2014

Top týždňa - Knihy, ktoré by si mal prečítať každý


Meme od Luu.

Tak si vravím, že s týmto meme by som si mala už švihnúť, lebo však ma už veľa úloh nečaká a robím to už vyše roka. Každopádne tuto som už veľký problém nemala, lebo nedávno som už odfotila knihy, ktoré by si mal každý prečítať vrámci projektu #kdyžknihomolfotí od Abyss
Fotky nájdete na mojom Instagrame.


Harry Potter, Pýcha a predsudok, Anna zo zeleného domu sú klasiky. Knihy, ktoré absolútne milujem. Na Harrym som vyrastala, je to moja obrovská srdcovka... veď viete. Pýcha a predsudok a Anna sú proste perfektné knihy a vy by ste si ich rozhodne nemali nechať ujsť. 
Kroniky železného druida sú fantastická fantasy. Skvelo napísaná, veľmi vtipná. Má všetko, čo má správna kniha mať a vy jej prečítanie určite neoľutujete. Neviem sa dočkať ďalšieho dielu. 
Mesačné kroniky (Cinder) je originálna, perfektne premyslená a napísaná séria s prvkami dystópie a rozprávok. Tú sériu si proste nemôžete nezamilovať. 
Som roztrieštená je moja najobľúbenejšia dystópia. Hry o život či Divergencia sú síce skvelé, ale Roztrieštená je proste best! A má Warnera. Jemu Peeta či Tobias nesiahajú ani po členky. Tak neskutočne sa teším na trojku! Už aby vyšla! 
Percy Jackson je kniha naozaj pre všetky vekové kategórie. Milujem ju ja, miluje ju moja mama, ktorá celú sériu prečítala snáď miliónkrát. Vtipné, originálne, skvelo napísané. 
Analfabetka, ktorá vedela počítať je jedna z najlepších kníh, aké som tento rok prečítala. Strašne som sa na nej nasmiala, autorov humor mi neskutočne sedí, knihu som si naozaj užila. 
Jed je môj objav minulého roka. Odohráva sa v renesančných benátkach, kde pobieha vrah... a to je vlastne fuk o čom je. A či vás zaujme anotáciou. Lebo tá kniha je proste tak neskutočne dokonalá, že si ju nemôžete nechať ujsť. 
No a môj malý Radeček... Naňho som už ódy písala veľa krát. Malinká, milunká knižka, ktorú milujem. 


Keďže v hentom zadaní bolo vybrať 10 kníh, tak sú tu tri, ktoré sa mi na fotku nezmestili. Čo je škoda. 


Všetky tri sú slovenské knihy. A všetky stoja za prečítanie. Mariotovi dediči sú fantasy, ktorú som si zamilovala celú okamžite, Džinsový denník je najlepší dievčenský román ever. Nejaký Polibek pro Annu mu nesiaha ani po päty. Najlepší dievčenský román v histórii dievčenských románov, ktorý som čítala prvýkrát už... ja neviem... v jedenástich? A milujem ho doteraz.
No a Motýlik je nesmierne silný e emotívny príbeh jednej narkomanky, ktorý chytí za srdce aj niekoho tak bezcitného, ako som (vraj) ja


Všetky tieto knihy absolútne odporúčam, všetky sú úplne fantastické a všetky proste milujem :3 Rozhodne stoja za prečítanie. 
Tak snáď som vám pridala nejaké knižky do wishlistu, lebo vážne stoja za to a dúfam, že sa budú páčiť :3

12 komentárov:

  1. Môj zoznam by vyzeral síce úplne inak, určite by v ňom bolo menej fantasy (možno žiadne), ale je to zaujímavý výber :) Cinder sa mi páči a od druhého dielu som nadšené aj z Roztrieštenej, hlavne kvôli Warnerovi :D Pýcha a predsudok je proste Austenová, jej knihy sú úžasné, ale predsa len vedie u mňa Emma (ale to som už asi pri niektorom tvojom článku písala). Jonasson je tiež skvelý a Motýlik ma zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tom nepochybujem :D
      Tiež milujem Warnera, s ním je tá séria proste dokonalá. A Emmu som ešte nečítala, ale aj to snáď raz bude :)

      Odstrániť
  2. Páni, moc děkuji za tip, Roztříštěnou si určitě přečtu! :) A nechápu, jak může být někdo lepší než Tobias? To si zkrátka musím přečíst :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Warner je proste zlatíčko :3
      A Veronica Tobiasa dosť pokazila v trojke :D

      Odstrániť
  3. Dobrý výber ! :D ale hlavne som rada za Percyho...často mi príde jak nedocenený,hlavne na slovensku!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásný výběr - se vším souhlasím. Pýchu a přesudek jsem četla, též doporučuju. Analfabetku mám doma v angličtině - tak se snad konečně dokopu k jejímu přečtení :D Přidám svoji příhodou s Percym: právě knížku Zloděj blesku jsem si vzala ke čtení na dovolenou (myslím, že to bylo krátce po tom co šel film v kinech - asi před 2 roky) jenže na celý týden jen tuhle jednu, na konec jsem ji četla asi 10x ještě ted si děj komplet pamatuju :D
    (omlouvám se za češtinu)

    lilia-valo.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O bože, prečo by si sa mala ospravedlňovať za češtinu? Veď k tomu nemáš absolútne nijaký dôvod :D

      Odstrániť
  5. Na motýlika sa chystám i keď je ťažšie ju nájsť v knižnici...skôr po známosti....ale myslím že do tejto témy by každý pridal to svoje :)

    http://our-little-universe.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je. Ja som sa k nej dostala vlastne náhodou, ale určite odporúčam :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.