sobota 30. augusta 2014

Once upon a time tale - Reawakened (Odette Beane)

Séria - Once upon a time
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Disney Hyperion Books
Rok vydania - 2013
Väzba - paperback
Počet strán - 337

Anotácia
Emma Swan's life has been anything but a fairy tale. She's been on her own since she was abandoned as a baby--that is, until the night of her twenty-eighth birthday, when Henry, a ten-year-old boy, shows up on her doorstep. He's the son Emma gave up for adoption, and this surprise visit turns her life upside down.
Henry takes Emma back to his home in Storybrooke, Maine, where, Henry claims, all the residents are actually fairy tale characters who can't remember their true identities. And if Henry's right, that means that his sweet-natured, lonely schoolteacher Mary Margaret Blanchard is really Snow White, the iconic princess ... and also Emma's long-lost mother.
In Fairy Tale Land, we meet Snow White as a bandit on the run, forced into exile by her stepmother, the Evil Queen. Snow's a young woman learning to become a hero, who will do anything to live happily ever after with her one true love, Prince Charming.
The closer Emma comes to Henry in Storybrooke, the harder it is for her to ignore the dark curse that haunts this small New England town and binds her to Mary Margaret. If Emma can learn to accept her destiny as Storybrooke's savior and break the curse, she just might get the family reunion she's dreamed about her entire life.
ABC's "ONCE UPON A TIME" is a modern adventure with thrilling twists and hints of darkness, brimming with wonder, and filled with the magic of our most beloved fairy tales.

Obálka
Na obrázku vyzerá naozaj krásne, ale naživo sa mi nepáči. Nevypadá ten les pekne. Vypadá divne. Grafik sa s tým proste nepohral.

***

Túto knihu som si chcela prečítať už strašne dávno. V podstate už po jej vydaní. Lebo seriál som milovala. Potom ma prestal baviť, ja som ho prestala sledovať a tým opadol aj môj záujem o túto knižku. Asi v máji som ho začala pozerať znovu, dopozerala som ho a opäť sa do neho zamilovala. Teraz nedočkavo očakávam štvrtú sériu, tak som sa rozhodla skrátiť si čakanie knižkou. Tej som proste nevedela odolať a musela som ju mať... Samozrejme, tak o dva týždne CooBoo oznámilo, že ju vydá. Typické. Som však rada, že ju mám v angličtine, lebo som si povedala, že sa budem snažiť v nej čítať viac. 

Nikdy som moc nemusela Mary Margaret. Na môj vkus je až priveľmi dobrá, nevinná. Zato zbožňujem Reginu a Golda. Milujem záporné postavy, čo sú naozaj zlé, ale majú na to dôvod. Henry je skvelý, Emma fajn a Davida som mala chuť sem-tam prefackať. Avšak každá postava má svoju charakteristiku, svoj príbeh a všetko je skvelé... Svojím spôsobom sa dá obľúbiť každý. Každý si nájde niekoho, koho si zamiluje, lebo postavy sú naozaj rôznorodé.

Stories to help us understand our world.

Angličtina nebola nejako náročná. Vlastne som bola opäť prekvapená, ako som to dobre zvládla. (Moja tretia knižka v angličtine!!). Akurát si myslím, že jednoduchšie boli tie scény v Storybrooku, než v Začarovanom lese.

V tejto knihe nenájdete nič nové. Je tam presne to, čo bolo v prvej sérii seriálu. Ale vôbec mi to nevadilo, aj tak som si ju už poriadne nepamätala a pospomínala, ako sa to vlastne všetko začalo. Akurát ma tu nečakali nijaké prekvapenia, nakoľko som vedela, čo sa stane. Čítalo sa to dobre a mňa to bavilo.
Túto knihu si môže prečítať každý, kto má rád príbehy a rozprávky. Je jedno, či sledujete seriál alebo ste ho nikdy nevideli. Aspoň vás to hádam motivuje k pozretiu. Pokiaľ však niekomu vadí duplikovanie, že videl som to v seriály, tak načo budem to isté čítať, tak asi z knihy nadšený nebude, pretože tam naozaj nič nové nie je. Ale je to príjemná, oddychová kniha. Milé, rozprávkové čítanie. Ja som si čítanie užívala. Rozhodne odporúčam! Aj knihu, aj seriál. Nemáte čo stratiť! Nenechajte si ju ujsť, bola by to škoda.


12 komentárov:

  1. Akurát som dopozerala dve epizódy tretej série (z tej druhej časti som videla len dve epizódy s titulkami, tak to doháňam, keďže moja angličtina síce vie zachytiť tie hlavné veci, ale prichádzam o niektoré vtipy a občas vety, ktoré robia ten seriál... proste takým, akým je :)) a toto sa tu tak pekne objavilo :D
    Nevedela som, že táto kniha bola vydaná, rada by som si ju prečítala :) Sú v nej aj nejaké tie ilustrácie ako v tej rozprávkovej knihe alebo sú tam fotky zo seriálu? Či čisto text?
    OUAT je môj obľúbený seriál (spolu so Sherlockom, ale ten je predsa len o čosi komplikovanejší... a tých epizód je o čosi menej :D) a s mojou slabosťou pre záporákov (či už v knihách, seriáloch alebo filmoch :D i keď ide väčšinou o tých mužských) som sa hneď zamilovala do Rumpelstiltskina (najmä toho spred prvej kliatby) a potom aj, samozrejme, do Hooka :D Mne príde Emmino správanie občas také divné, ale inak sú tie postavy a aj celý seriál skvelo vymyslené :)
    V škole máme anglickú knižnicu v ktorej sú lepšie knihy ako v tej slovenskej, takže svoje obzory v tomto smere rozširujem práve tu :D Je fajn spojiť príjemné s užitočným - čítanie s učením sa angliny :) I keď by som mala skôr čítať po nemecky, keďže ju mám ako prvý jazyk a budem z nej maturovať :D
    Rozprávky sú úžasné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ugh, kus dlhý komentár, prepáč :D To sa mi stáva, keď príde reč na OUAT O:)

      Odstrániť
    2. V tejto knihe je čisto len text.
      OUAT patrí aj k mojim obľúbeným seriálom, preto som si túto knihu nemohla nechať ujsť :) A mojou prvou obľúbenou postavou bol tiež Rumpelstiltskin :)
      Ja som si povedala, že sa budem snažiť čítať viac v angličtine, nech sa zlepším, ale zatiaľ je toto len moja tretia knižka, snáď to pôjde lepšie už :) Ale práve som dopozerala nového Doctora a žiaľ hoci dokážem čítať v angličtine, tak keď mám len niečo počúvať, tak z toho nič nie je :( Potrebujem titulky...
      To vôbec nevadí :)

      Odstrániť
    3. Ďakujem :)
      Tá najnovšia časť Doctora je vlastne jediná, ktorú som videla (čítala som, že keď niekto chce s tým začať, tak že sa to celkom dá aj takto, od novej série), a tiež som ju pozerala bez titulkov. Myslím, že som viac zvyknutá na americkú angličtinu (a mojím snom je rozprávať s britským prízvukom :D) a ešte ako tam tak rýchlo hovorili, tak som tiež všetko nerozumela, ale povedala by som, že to je o zvyku. OUAT pozerám tak, že novú časť si pozriem hneď v pondelok (keďže sa vysiela v nedeľu) bez titulkov a s titulkami potom väčšinou v piatok alebo cez víkend (no som to zanedbala v tomto polroku :D). Na začiatku som im tiež nerozumela, ale po troch sériach som si zvykla :D Možno začnem pozerať Doctora, i keď mi do toho teraz škola prišla :/ :D
      Veľa šťastia s tou angličtinou :) Slovensko je pekné, ale veľa vecí sťažuje, od čakania za slovenským prekladom knihy od obľúbeného autora až po takú angličtinu v dobrých seriáloch :D

      Odstrániť
    4. Ja som rozumela fakt málo, ešteže sú zajtra titulky :D Ale mala by si začať od začiatku :) Doctor za to vážne stojí :3
      A ďakujem, napodobne :)

      Odstrániť
  2. Seriál se mi líbí, tak jsem zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak držím palce s tým častejším čítaním v angličtine.:)
    Seriál mám veľmi rada, možno si niekedy prečítam aj knihu... Nutne to však nepotrebujem no.:D Inak máš pravdu, niektoré postavy si človek obľúbi viac ako iné, ale všetky sú svojím spôsobom super.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Seriál jsem nikdy nesledovala, viděla jsem snad jeden díl, moc mě to nezaujalo, ale tak je to vždycky - seriál mě nebaví, ale kniha ano :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale ten seriál je super, nemala by si to vzdávať hneď na začiatku :)

      Odstrániť
  5. Konečne som sa dočkala recenzie na túto knihu! :D Napísala si ju vážne pekne a teraz si chcem tú knihu prečítať ešte viac ako predtým. Mám však taký menší problém. Neviem, či ju kúpiť v angličtine či v slovenčine. CooBoo mám veľmi rada, ale mať takú knihu v angličtine... To bude ťažká voľba. :D Prinajhoršom kúpim obidve vydania. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No... Chvíľku mi trvalo ju prečítať, už len preto, že dlho to bola len taká vedľajšia kniha :)
      No, ja ti nepomôžem, sama sa musíš rozhodnúť :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.