streda 31. decembra 2014

Mesačná chvastačka - december


Ďalší rok je za nami. Zas som o rok staršia. Keby mám zhodnotiť tento rok, tak neviem, či by som našla niečo naozaj výnimočné. Niečo, na čo si spomeniem aj o dvadsať rokov. Že to sa stalo v roku 2014.
Každopádne negatívnych vecí vás ušetrím, tieto prázdniny si naozaj užívam a závisláčim na seriály Queer as folk. Od minulej nedele , kedy som zistila, že niečo také existuje, som už pokročila na (takmer) koniec tretej série. Nepýtajte sa ma, čo budem robiť, keď to dopozerá, lebo už len 31 dielov, to mám dokonca týždňa pozreté. (Vy mi odpustite, že vás kvôli tomu zanedbávam, však? Nič iné vám neostáva). Ale... Brian! Absolútne som si ho zamilovala. Veď keď to celé dopozerám, tak sa dočkáte Seriálového tipu... sľubujem!
A momentálne vám prajem Šťastný nový rok, nech je lepší, než tento :)
Užite si Chvastačku, viac kníh za jeden mesiac som ešte asi nemala :D Nehovoriac o tom, že mám asi viac nových anglických kníh, než som vôbec dokopy prečítala. Ale budúci rok budem. To je moje predsavzatie. Menej recenzákov a viac anglických kníh. A to dodržím. Budem musieť.


Prečítané knihy

Percy Jackson: The Demigod files (Rick Riordan)
Bodaj bi (Tomáš Ulej)
 Indigové kouzlo (Richelle Mead)

Kúpené knihy


Trochu som sa roznakupovala na Book depository. Ešte pred vyše mesiacom bola v zľave Crown of Midnight len za nejaké 4 eurá čosi a nakoľko mám jednotku doma, tak som okamžite objednávala aj dvojku (niežeby som tú jednotku mala už prečítanú O:)). Harryho 6 som mala dostať na Vianoce, ale miesto toho som dostala mobil, takže som si to kúpila sama. A sedmičku potom tiež, už mám celú sériu :3 Ktorá je samozrejme neskutočne nádherná. Všetci môžete závidieť!

Vyhrané knihy


Ja viem, obvykle ich tu nebýva tak moc, sama som prekvapená. Dívku som si odniesla v pondelok zo zrazu, kde sme súťažili a toto bola najlepšia cena tam. Bodaj bi som vyhrala ešte minulý mesiac na Goodreads, kde súťaž poriadal autor, takže to mám aj s podpisom a venovaním :)
No a z Fangirl sa teším samozrejme najviac, tú knihu som chcela už dlho. Tento mesiac som sa zúčastnila školského kola olympiády zo slovenčiny, kde ma prihlásila triedna (samozrejme bez môjho vedomia). Nejako som to dotipovala až na tretie miesto a vyhrala som darčekovú poukážku do Panta Rhei v hodnote 10 eur. Hľadala som toto alebo Sukubu 5 a keď som objavila Fangirl, tak bolo rozhodnuté. Strašne sa na ňu teším :3

Darované knihy


Obvykle nemám toľkoto darčekov ani za celý rok dokopy. Ale nesťažujem sa :3
Ešte minulý mesiac som začala spolupracovať so Slovartom, kde sme si mohli na uvítanie vybrať dve knihy ako darčeky a moja voľba padla na Sabriela (ktorého mám aj podpísaného od Erika :D) a Metalurga. Labyrint som zase dostala z ABC kníh za to, že si dám ich ikonku na blog.
A ostatné sú vianočné darčeky :) Dokonalý svět mi vybral môj Knižíšek, istá Dagmar, ktorej ďakujem :) Harryho 5 som dostala od rodičov, Doctor Who: Made of Steel od brata.
Najzaujímavejšie som sa však dostala k Forbidden, čomu stále nemôžem uveriť. Napísala mi jedna slečna, že videla na blogu, že túto knihu by som strašne chcela a ona ju má a nebude ju čítať, tak ak ju chcem, tak mi ju pošle k Vianociam. Len tak. To je proste absolútne fantastické a strašne sa z toho teším, lebo na tú knihu sa neskutočne teším. Takže ak to budeš čítať, tak ešte raz veľmi ďakujem :3
No a ostatné sú darčeky od úžasných blogeriek :3 Doctor Who: Code of the Krillitanes mám od Arvari a ostatné som si priniesla zo zrazu :) Intriky od Moon, We were liars od Naty, Doctor Who: The Silurian gift od Kiky a Magie mrtvých bol neočakávaný darček od Nikee.
Ja som musela byť tento rok veľmi dobrá :D

Vymenené knihy

Tak pre zmenu tu nie je nič :D Nemôže byť všetko plné.

Recenzné výtlačky


Eleanor a Park som si vypýtala z iParku, teda Pre školy, Hnev a Ničoho sa neboj dorazili z Ikaru, Destrukční deníkAlbatrosu, RozepnutáKnihcentra, Pasca zo Slovartu a Stříbrné stínyDomina.
Zatiaľ mám prečítanú Eleanor, Rozepnutú, Hnev a niekedy sa dočkáte aj recenzie k Deníku. K ostatným som sa ešte nedopracovala.

Všetky pokope


... A ešte pribudlo do našej rodinnej knižnice... 


No dobre, vlastne si to kúpila mama. Ale ja túto sériu tiež milujem, toto mám už prečítané... takže rodinné :D 

10 komentárov:

  1. Fíhá, to je krásná sbírka! Ty Harry Potteři vypadají nádherně! A Forbiden, Fangirl i We were liars už chci hrozně dlouho přečíst, musíš pak dát vědět, jak se ti líbily! :D
    A mimochodem - gratuluju ke třetímu místu v olympiádě!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite dám. Na tie sa neskutočne teším, chcem ich čítať čo najskôr :)
      A ďakujem. Najlepšie na tom je to, že nemusím ísť do krajského kola :D

      Odstrániť
  2. Waaaau, že aké mega prírastky.:) S tými darčekmi a tak máš proste šťastie!:) Aj s výhrou poukážky do Panty.:D Veľa šťastia s predsavzatím a šťastný nový rok aj tebe.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pááni nádherné přírustky asi bych brala všechny :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeeej ten Harry Potter.. a vlastne všetky knihy ! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, tu je nejaká Dagmar - alebo vianočný Knižíšek :-) Len tak si brázdim po nete, hľadám nejaké inšpirácie a natrafím sem. Inak Knižíšek ma inšpiroval a dokopal k založeniu svojho blogu (veď už bolo načase), takže budem chodievať a inšpirovať sa aj častejšie :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som naozaj rada, pozriem sa naň :)
      Každopádne ďakujem za knihu :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.