utorok 23. decembra 2014

Grinch book TAG


Uveríte mi, keď poviem, že som Grincha nikdy nevidela? Nie? Tak to je blbé, lebo je to pravda. Neviem ako je to možné, ale niekedy to snáď uvidím. Zatiaľ vám len rovno poprajem Nádherné Vianoce s veľa darčekmi (hlavne knihami) a zemiakovým šalátom (ani neviete, ako veľmi sa naň teším). Na zajtra neplánujem žiadny vianočný článok (aj keď možno nejaký spontánne napíšem), takže vám teda prajem už teraz. Ako trávim posledné dni? Predvčerom mi spolužiačka povedala o seriály Queer as folk, ktorý je úplne perfektný, takže už mám za sebou sedem dielov (a keď toto dopíšem, tak sa pustím do ďalších). Rada by som vám naň napísala Seriálový tip, ale to by som ho musela písať na úkor pozerania. No nič, ideme na toto:
(Len sa mi otázky nechceli prekladať, takže budú v češtine)


1. Polovina světélek na vánočním stromečku je vyhořelá: Jmenuj knihu/sérii/postavu, která začala dobře, ale pak to s ní šlo z kopce
Ako prvá ma napadla séria Padlí anjeli od J.R.Ward. Pred pár dňami som dočítala štvrtý diel a verte, že bol posledný. Prvé dva diely ma veľmi bavili. Bolo to nové, zaujímavé, autorka písala veľmi dobre. Potom už začala vykrádať sama seba a šlo to z kopca. Trojka bol priemer. Vo štvorke už nebolo absolútne nič nové, pretože to bolo naozaj ako prvé tri. 

2. Otravná prateta Sally, která tě nenechá o samotě: Jmenuj knihu, která se ti nelíbila, ale kterou očividně všichni ostatní milují, takže nikdy nezmizí
Na vine sú hviezdy. Tá kniha je strašná. Smiešna. Nie v dobrom slova zmysle. "Vyspelá" detinská baba, chalan, pri ktorom som sa od začiatku tešila na koniec. Fuj, fuj, fuj. Smutné je, že to všetci žerú, takže sa toho asi nikdy nezbavím -_-

3. Tvůj domácí mazlíček neustále převrhává vánoční dekorace: Jmenuj postavu, která neustále něco kazila ostatním (nesmí to být záporák!)
Helen z Proroctví. Mne. Akúkoľvek radosť z čítania. Tak neskutočne tupú babu ste ešte nevideli. A to bola tuším tiež vykreslená ako inteligentná. Ale keď jej nedôjde niečo očividné na prvý pohľad, kým jej to nepovedia... A potom sa tvári, že to fakt???

4. Slyšíš své rodiče dávat dárky pod stromeček a zjišťuješ, že Ježíšek není skutečný: Jmenuj knihu, která ti byla naspoilerována
Tak ako väčšine ostatným, aj u mňa to bol Experiment. Napriek tomu som až do konca dúfala, že sa to tak nestane. A potom posledný diel Legendy... Šampión to je tuším. To som náhodou zistila, kto zomrie, tak som sa do toho už ani nepúšťala. 

5. Venku mrzne: Jmenuj postavu, se kterou jsi se zkrátka nemohl ztotožnit
Tá oná... Davy z Nevítaných. Opäť vykreslená ako nadpriemerne inteligentná, hrala na tisícpäťsto nástrojoch a naivná, blbá, povrchná. A aké chúďatko! 

6. V rádiu neustále hrají "All I Want For Christmas is You" od Mariah Carey a díky tomu máš anti-romantické pocity: Jmenuj pár, který jsi nemohl vydržet
Napríklad Adam a Juliette z Roztrieštenej. Adam bol v prvom diely fajn, ale potom sa z neho stáva neskutočný kretén, takže som sa modlila, aby skončila s Warnerom.

7. Vlastníš kousavý svetr z domácí vlny, který jsi před lety dostal k Vánocům, ale nedokážeš se ho zbavit: Jmenuj knihy, které jsou už nějakou dobu v tvé knihovničce, ty nejsi motivován k jejich přečtení, ale stejně nemáš to srdce se jich zbavit
To sa mi moc nestáva. Teda mám kopu neprečítaných kníh, ale keď viem, že sa k tej knihe už nedostanem, že má knihy, ktoré chcem čítať viac, alebo ma už proste nelákajú tak, ako kedysi, tak ich dám preč. Vážne neviem. Možno prvý diel Jazdcov časom? 

8. Babička přejela soba: Jmenuj postavu, ohledně jejíž smrti jsi pořád naštvaný (pozor na případné spoilery!)
Sirius. Fred. Dobby. Severus... To mala byť vážne len jedna?!

9. Obchoďáky jsou přeplněné lidmi, kteří nakupují na Vánoce: Jmenuj sérii, která má už příliš knih / pokračuje už moc dlouho
Škola noci. Budúci rok vychádza už posledná, dvanásta časť. Ale všetky som poctivo prečítala, tú sériu mám veľmi rada a teším sa na koniec :) Také moje guilty pleasure.

10. Grinch: Jmenuj hlavní postavu, kterou nesnášíš (opět ne záporák!)
Okrem tých, čo som už spomínala? Helen, Hazel, Davy, Adam? No, vymenovala by som ich toľko, že by sme tu boli dozajtra. Ale tak napríklad Stefan Salvatore. Čítala som dvanásť kníh, videla štyri série seriálu (a kúsok) a ten sa vkuse všade pchal. Tss!




(Dnes som ozdobovala :) Ešte raz Veselé Vianoce!)

7 komentárov:

  1. Miluju tento TAG i tvoje odpovědi. O sérii Jsem roztříštěná jsem toho slyšela hodně a už se fakt těším, až se k ní sama dostanu, snad mě nazklame. A co se týče Hvězdy nám nepřály - já mám knížku dost ráda, myslím, že John je hrozně chytrý a dokáže své hodnoty hezky a nenásilně vpracovat do svých knížek. Sice to není jeho nejlepší knížka, ale mě se líbila. :) Ale je super, že se nebojíš říct, že ti nesedla! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Bolo by skôr hlúpe, keby som tú knihu vychvaľovala do nebies iba preto, že to robia aj ostatní :D

      Odstrániť
  2. Skvelý Tag! To o Stefanovi s tebou úplne súhlasím. Bol úplne všade, kde len mohol byť, skrátka bolo ho priveľa :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto je úžasný tag! Inak stromček krásny :D Si šikovná. Grincha som ani ja ešte nikdy nevidela a vážne nechápem, prečo to každého udivuje :D Inak, rádio je hotové, takže sa môžeš prísť pozrieť ( http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/2014/12/radio-magic-merry-christmas.html ) Svoje odpovede samozrejme poznáš, ale možno budeš zvedavá na ostatných a nájdeš nejaký príjemný vianočný hit...
    Želám to krásne Vianoce. Kopec darčekov (knihy nech sami padajú z neba :D), splnených želaní a príjemné chvíle v kruhu najbližších :)

    Viallen z All dreams are real- http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) To Rádio pozriem :) Len sa obávam, že to by ma tá hlava bolela, keby mi na ňu padali knihy :D
      A aj tebe krásne Vianoce a veľa darčekov :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.