štvrtok 11. decembra 2014

Filmové tipy 8


Moje meme
Informácie sú z CSFD.

A Single Man
Dráma / Psychologický
USA, 2009, 96 min
Hrajú: Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode, Ryan Simpkins, Jon Kortajarena, Ginnifer Goodwin, Teddy Sears, Keri Lynn Pratt, Jenna Gavigan, Nicholas Hoult, Lee Pace, Nicole Steinwedell, Sarah Smick

Profesor George Falconer (Colin Firth) je vyschlou řekou. Po smrti svého dlouholetého partnera (Matthew Goode) nemůže přijít životu na chuť. Nezvedá telefony, zůstává v kontaktu pouze s jedinou kamarádkou (Julianne Moore) a svět se pro něj stal jen nepříjemnou rutinou. Každý den začíná s jedním cílem: nějak jej protrpět do dalšího. Dnešní den ale bude jiný. Všechno to skončí a nebo znovu ucítí smysl a chuť do života. Single Man režiséra Toma Forda, původně módního návrháře stojícím za oživením značek Gucci a Yves Saint Laurent, je příběhem o lásce a osamění, zdánlivě bezejmenných okamžicích a záblescích smyslu života. Filmově nádherné zpracování „padne“ jako na míru šitý oblek.

Prečo si to chcete pozrieť? Argument, že tam hrá Colin Firth platí asi len na mňa, čo?  Sakra. Ale na skvelé herecké obsadenie sa odvolať môžem. Nielen Colin, ale aj Nicholas Hoult tam je vážne dobrý. Také zlatíčko. Dovtedy som ho ako herca veľmi neregistrovala, ale už áno.
Za druhé to má skvelý príbeh. Podľa knihy Christophera Isherwooda. Len varujem, že minimálne tá prvá polka je skôr taká umelecká a depresívna. Takže na to treba mať správnu náladu.
Nehovoriac o tom, že ja som mala depku ešte hodinu po pozretí. 
Ale inak skvelý film :D 



Na vlásku (Tangled)
Animovaný / Komédia / Rodinný / Muzikál / Romantický / Fantasy
USA, 2010, 100 min

Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. Prozrazení jejího královského původu visí na nitce a její únosce je jim v patách. Tato komedie je převyprávěním klasické pohádky bratří Grimmů.

Prečo si to chcete pozrieť? To je tu ešte niekto, kto tú rozprávku nevidel?? To musíte napraviť. Vážne. Jedna z najlepších rozprávok, aké som kedy videla. Okrem toho Rapunzel je skvelá, či už s panvičkou alebo bez.
A to nehovorím o Flynnovi, či ako sa volá. Moc som tomu nepomohla, čo?



Red
Akční / Komedie / Krimi / Thriller
USA, 2010, 107 min
Hrajú: Bruce Willis, Morgan Freeman, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, John Malkovich, Karl Urban, Richard Dreyfuss, Julian McMahon, Brian Cox, James Remar, Ernest Borgnine, Michelle Nolden, Audrey Wasilewski, Justine Wachsberger, Emily Kuroda, Laura DeCarteret, Dan Shea, Joe Chrest, Jesse Hlubik, Heidi von Palleske, Rebecca Pidgeon, James Rawlings, Chris Owens, Ritchie Montgomery

Akční komedii RED natočil na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie Warrena Ellise a kreslíře Cully Hamnera režisér Robert Schwentke. Vypráví příběh penzionovaného agenta CIA Franka Mosese (Bruce Willis), který žije poklidně a idylicky na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. V tu chvíli nastává souboj na život a na smrt mezi špičkovým, ale zestárlým agentem, a celým zbytkem CIA. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže.

Prečo by ste si to mali pozrieť? Pretože je to jeden z najlepších akčných filmov, aké som kedy videla. Je to vtipné, skvelé a druhý diel tiež nezaostáva. 


12 komentárov:

  1. Miluji film Na vlasku, jedna z nejhezcich pohadek :)
    Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tangled mám ráda, to je hezká pohádka. A o svém vztahu k Isherwoodovi asi ani nemusím mluvit... =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neuveríš, ale presne viem, aký máš k nemu vzťah :D

      Odstrániť
  3. Na vlásku úplne zbožňujem (kto by nie, že? :D) a dávno som to už nevidela, tak si to musím znovu pozrieť! A film Single man som ešte nevidela, ale celkom si ma naň nalákala, takže si ho asi čoskoro pozriem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na vlásku mám taky ráda, je to krásná pohádka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na vlásku úplně zbožňuji, je to krásná pohádka, kterou si můžu pouštět pořád dokola :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To prvé som bohužiaľ nevidela. Red som videla, ale nie je to film, ktorý by ma zaujal natoľko, že by som po tom túžila druhýkrát. A Na vlásku je úplne geniálna rozprávka. Tie jej schizofrenické pochody na začiatku nemali chybu.

    (Viallen z All dreams are real- http://all-dreams-are-real.blogspot.sk/)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.