streda 5. júna 2013

Krásna katastrofa (Jamie McGuire)

Séria - Krásna katastrofa
Originálny názov - Beautiful diseaster
Diel - prvý
Vydavateľstvo - Fortuna Libri
Rok vydania - 2013
Väzba - pevná
Počet strán - 373

Anotácia
ABBY ABERNATHYOVÁ začína navštevovať vysokú školu ďaleko od svojho rodného mesta, aby zabudla na minulosť. Uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byt príkladnou študentkou.
TRAVIS MADDOX má prezývku Besný pes a na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi - samozrejme, bez rukavíc. Má povesť najväčšieho zvodcu žien na univerzite. Je to presne ten typ, akému by sa Abby mala zďaleka vyhnúť, ak nechce spadnúť do pasce svojho starého života.
TRAVIS A ABBY sa navzájom priťahujú, ale presviedčajú okolie aj jeden druhého, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Potom však Abby prehrá stávku, a tak musí mesiac bývať s Travisom v jeho byte. Vášeň sa už nedá maskovať priateľstvom.

Obálka
Po prečítaní knihy môžem definitívne povedať, že sa mi nepáči. Čo má spoločné s dejom? Jasné, je to akási metafora, ale predsa.

Postavy
Mňa z postáv v tejto knihe porážalo! To bolo neskutočné :D Travisa som si celkom rýchlo obľúbila. Hoci najprv som sa nevedela rozhodnúť, či je to totálny idiot, alebo len chudáčik chlapček :D Nuž, možno niečo medzi tým. Nebol nijaké neviniatko, ale myslím, že sa s vecami nevedel vyrovnať inak.
Abby neašpiruje na moju obľúbenú hlavnú hrdinku. Priveľmi si všetko brala k srdcu a bola neznesiteľne tvrdohlavá. Hoci pripúšťam, že to bolo príčinou jej minulosti, ale často to preháňala. A mňa to štvalo. 
Mojim problémom bolo, že som sa vážne nevedela rozhodnúť, kto z nich je sprostejší. Ona spravila jednu nezmyslenú vec, on druhú... keď nad tým tak rozmýšľam, tak sa skvele dopĺňali. Mali proste slabé nervy. Tak veľa krát som mala chuť im otrieskať tú knihu o hlavu, že nech sa konečne spamätajú! Ale predsa, som vedela Travisa pochopiť viac...
Nemala som rada Parkera. Jednoznačne som bola team Travis! Travisovi bratia boli všetci veľmi sympatickí a taktiež America, Shepley a Finch.


Môj názor

Táto kniha sa mi čítala veľmi rýchlo a dobre, až mi to prišlo neuveriteľné. Tých necelých štyristo strán som dala za necelý deň a ani som sama netušila, ako obraciam tie stránky. Tak im to trvalo, kým sa dali dokopy! To mi jediné vadilo, inak som ten príbeh nevedela nechať tak. Len mi to plynulo pred očami ani neviem ako. Kniha bola skvelá. Určite nepatrila medzi knihy, ktorých postavy mi boli ľahostajné - naopak. Prežívala som to všetko s nimi :D
Bola to moja prvá new adultka a rozhodne nie posledná. 

Mimochodom, autorka už napísala Chodiacu katastrofu, čo je vlastne toto vyrozprávané z pohľadu Travisa a vraj ju už má Fortuna libri odkúpenú! ;) Taktiež autorka chystá dve ďalšie knihy a to z pohľadu Travisovych bratov Trenta a Thomasa. Teším sa na ne ;)


Za knihu sa chcem poďakovať vydavateľstvu Fortuna libri
Knihu si môžete kúpiť TU.

Kam ďalej?

12 komentárov:

  1. Ok, takže definítne som sa rozhodla, že si toto musím zadovážiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja si ju chcem tak prečítať! Vyzerá to naozaj zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. diky za recenziu aspoň viem o názor viac

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tvoja recenzia pobavila :D aj mne to tak pripadalo jeden sprostý druhy sprostejsi :D ja som to v skole musela citat co ma to tak bavilo :D nebude to divne 4 knihy s hlavnou myšlienkou ich vzťah ? Ked uz píše mohla z pohľadu ameriky :) a ta obálka je nádherná ale ani mne to nešlo do hlavy :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež som to čítala aj v škole, čo som sa od toho nemohla odtrhnúť :D

      Odstrániť
  5. Mám to na zozname, tak som rada, že si napísala kladnú recenziu :)

    svet-fantazie.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Určite to budem čítať, vyzerá to skvele 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Abby a Travis boli riadne padnutí na hlavu. Miestami mi to pripadalo, ako keby nemali vlastnú osobnosť a počas celej knihy sa ich charaktery zmenili najmenej trikrát. Najviac ma mrzelo, že z Travisa urobila tak trochu psychopata a cvoka z ktorého šiel strach. Ale inak som si knihu obľúbila a zhltla za deň. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Chci! Chci! Chci! A ta obálka! :3 Mamce se taky strašně líbí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Znova úžasná recenzia vďaka ktorej som sa rozhodla, že si ju kúpim. Kniha je objednaná a som strááášne zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.