sobota 15. júna 2013

Bitva o Hex Hall (Rachel Hawkins)

Séria - Hex Hall
Originálny názov - Spell bound
Diel - tretí
Vydavateľstvo - Knižní klub
Rok vydania - 2012
Väzba - pevná
Počet strán - 232

Anotácia
Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?

Obálka
Táto obálka sa mi páči zo všetkých troch najmenej. Na jednotke je pekný aspoň spodok. Tuto... e-é.


Postavy
Vravela som to v predchádzajúcich recenziach a budem sa opakovať znovu - Sophie je vážne skvelá. A úžasne vtipná. Myslím, že ašpiruje na moju najobľúbenejšiu hrdinku vôbec. Archer je naďalej môj favorit a fakt som ho mala aj naďalej rada. Už minulú časť som vedela, že on nie je ten zlý. No a Cal... Stal sa zázrak. Normálne som si ho tu celkom obľúbila. Jasné, nebola to moja najobľúbenejšia postava, ale už mi tam nijako nevadil. Proste sa z neho stal sympaťák.

Zato Finley mi bola nesympatická. Ale tá bola oproti Lare ako milé, usmievavé dievčatko. Ako som ja Laru nenávidela. Nepamätám si ,kedy som naposledy až tak neznášala nejakú postavu. Nedá sa to ani opísať. Zabila by som ju, je už otrepané a ani to zďaleka nevystihuje to, čo by som jej najradšej urobila. Nenávidím ju, nenávidím ju, nenávidím ju!

Môj názor

Páčilo sa mi, že sa každá časť odohrávala inde. Jednotka v Hex Hall, dvojka v Londýne, trojka v Hex Hall a všade inde možne. 
Nielen obálka sa mi páčila najmenej so série. Proste som tu očakávala čosi viac. A bolo tu menej ako v predchádzajúcich knižkách. Nemyslite si, kniha bola super, ale nebolo to to, čo malo. Taký ten nezabudnuteľný koniec, aký by si séria jednoznačne zaslúžila.

Napriek tomu mi je strašne ľúto, že séria už skončila. A teším sa na prečítanie School spirits.

Koniec. Ten bol... hmmm... Na jednej strane sa mi páčil Sophin osud, alebo ako to nazvať. Proste to, ako skončila. Na druhej strane bola to ,,bitka" (k tomu sa ešte vrátim) a v nej sú vždy nejaké tie obete. A nevyhla sa nim ani táto kniha. Bolo to proste také smutné. Ale beriem to pozitívne. Mohlo to byť aj horšie. Lenže teraz som zas zvedavá na Sophiin ďalší život. Ja chcem ďalšie časti!

Boj o trón. Bitva o Hex Hall. Čo majú tieto dve knihy spoločné? Boj, bitka... a to, že sa v knihách skoro žiadne nevyskytujú. Je ich veľký nedostatok. Hoci v tejto knihe bolo predsa len viacej boja ako v záverščnej časti Sveta Trylov.

Každopádne sériu hodnotím na výbornú a rozhodne odporúčam! A ja si ju musím zaobstarať domov. Čo mi prípomína... Ďakujem E_V_E za požičanie celej série ;)



Kam ďalej?

10 komentárov:

  1. Nemáš za čo, som rada, že sa páčila.
    Nieže mi ju teraz nevrátiš! 8D

    Mne sa táto časť páčila, hlavne Brannickové, Sophie, Archer... 8) ten boj tam bol skôr taký ten súkromný, menší, ale zase nesťažujem sa, pekný koniec 8) AJ tak naj je pre mňa 2. časť 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. me ten posledni díl hrozne zklamal :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sériu som ešte nečítala, je to dobré? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekná recenzia, tá séria by mohla byť fajn... len neviem ,či sa k nej niekedy aj dostanem.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tie obálky sa mi nepáčia :/ Mohli na tom viac popracovať :) Ale, inak príbeh vyzerá byť super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obálky sú pôvodne... ale tiež si myslím, že mohli byť aj lepšie...

      Odstrániť
  6. zbožňujem túto sériu, je jednoducho skvelá a School Spirits sa nesie v rovnakom duchu :D Som rada, že sa páčila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. oh znie to skvelo sériu som ešte nečítala , obálky sa mi páčia všetky sú fakt pekne ale každému sa páči niečo iné ..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. S koncem taky nejsem moc spokojená. :/ Ale stejně si tuhle knihu budu muset oživit, protože si to moc nepamatuji. Takže jakmile dočtu město ze skla, půjčím si ji od kamarádky znovu. :D Nebo spíš v knihovně, protože teď jsem koukala, že ji tam mají. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.