sobota 15. decembra 2012

Nadpozemská (Cynthia Hand)

Originálny názov - Unearthly
Séria - Nadpozemská
Diel - prvý
Vydavateľstvo - CooBoo
Rok vydania - 2012
Väzba - pevná
Počet strán - 359

Anotácia
Clara je bytosť s anjelskou krvou. Má poslanie, ktoré sa jej po častiach zjavuje. Musí zachrániť neznámeho chlapca z horiaceho lesa. Netuší však, kto je ten chlapec a prečo ho má zachrániť. Po presťahovaní sa do nového mesta sa Clara zoznámi s Christianom, tajomným chlapcom z vízie. Christian je charizmatický, milý, veľmi pekný, ale má priateľku a tak si Claru sotva všimne. Podarí sa Clare splniť svoju anjelskú úlohu a vyhovieť tak svojej mame? Je Christian skutočne tou pravou láskou alebo len dobrým priateľom? Clara si postupne zvyká v novom prostredí a zároveň objavuje záhadný svet anjelov. Zisťuje, čo všetko ešte o sebe a o ostaných nadpozemských bytostiach nevie – nie všetci sú totiž dobrí...

Postavy
Čo sa týka Clary, tak ku tej som nemala nejaký hlbší vzťah, proste mi bola v podstate ukradnutá. Väčšiu dilemu som mala pri Christianovi a Tuckerovi. Christiana som si obľúbila hneď na začiatku, Tuckera až cez prázdniny, ale nakoniec sa Nadpozemská stala prvou knihou, pri ktorej som nevedela v koho teame som.O Angele som nevedela, čo si myslieť, ale veľmi som si ju neobľúbila. Wendy bola fajn, celkom milá. Zlatý bol aj Jeffrey. A hoci som Clarinu mamu som moc nemusela, páčila sa mi tá ich rodinná súdržnosť.

Môj názor
Začiatok mi prišiel trocha komický, konkrétne to, že keď prvý krát zbadala Christian, tak odpadla. A koniec bol brutálny, vôbec by ma to nenapadlo.
Počas čítaní som dospela k rozhodnutiu, že by som v Clarinej koži byť nechcela. Obetovať všetko kvôli poslaniu o ktorom vie iba to málo, čo jej ukážu vízie...

Kniha nebola písaná komplikovane, bola zaujímavá. Vlastne som na začiatku nevedela, čo si od knihy čakať, lebo som o nej počula v podstate samé chvály (podobne ako o Divergencíi, na ktorú sa čoskoro chystám) a nesklamala. A hoci nie som zvyknutá čítať po česky, vôbec mi tam neprekážala :)



Určite sa teším na pokračovanie, ktoré vychádza vo vydavateľstve CooBoo. Netuším, kedy výjde na Slovensku, ale v Čechách vychádza 4. februára.

Anotácia
Celé mesiace sa Clara pripravovala, aby naplnila svoje poslanie. Ale nič ju nemohlo pripraviť na voľbu, ktorú musela učiniť v ten osudný deň. A zistila, že byť čiastočne anjel, nie je také jednoduché, ako si pôvodne myslela. Teraz, rozdelená medzi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vzťahom k osudom predurčného Christianovi, sa Clara musí vysporiadať so šokujúcim odhalením: Niekto, koho miluje, zomre behom niekoľkých mesiacov. Budúcnosť je neistá a komplikovaná a jediná vec, ktorú vie isto je, že všetko spalujúci oheň bol len začiatok.

Spoiler???
Môj odhad kto umrie - podľa mňa to bude Clarina mama, lebo tá bola po boji s Čiernokrídlym v nedobrej kondícii. Je možné, že to bude vážnejšie?? (Lebo akosi dúfam, že to nebudú Wendy, Christian alebo Tucker)

Kam ďalej?

12 komentárov:

  1. Kniha sa mi veľmi páčila 8) ja som jednoznačne Team Tucker 8P milujem toho chlapa, aký super boy sa z neho vyklubal 8)
    ten koniec som ani ja nečakala 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to teda hej :) ale mne sa pacil aj Christian, akosi to mam nerozhodne :D

      Odstrániť
  2. Team Tucker jednoznačne :D Už len preto, že jazdil a jeho podarená sestra išla na veterinu. Proste taká krásna rodinka. Koniec, ten ma dostal to hej. Proste jedno veľké WTF.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě se ta obálka zase hrozně líbí ale příběh víc to jo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kniha vypadá zajímavě, určitě si ji někdy přečtu :) Super recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Úžasná kniha !! Práve som ju dočítala ..a milujem ju !! čo sa týka Tuckera - je úžasný pozorný , milý a romantický no Christian je anjel , čím by sa podľa mňa viac hodil ku Clare :DD popravde keby som Clara tak sa neviem rozhodnúť ... no po tom všetkom ma koniec úplne dostal . Predstavovala som si všeličo ale že zrovna toto ... :DDD Chcem mať ďalší diel u seba doma .. dúfam že bude čoskoro v slovenčine .. už sa teším ! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiez by som si nevedela vybrat :D zasvatena uz tusim vysla... na gorile som ju uz videla, takze si pojdem kupit ;)

      Odstrániť
  6. Úžasná kniha milujem ju !! práve som ju dočítala . Pre tých čo ju nečítali tak ODPORÚČAM . Zo začiatku som sa nudila no dostalo ma to v 2. kapitole a potom už od Tuckera až po koniec .
    Čo sa týka postáv Tucker je úžasný, roztomilý , romantický to hej ale Christian je anjel a tým sa podľa mňa viac hodí ku Clare ... boli by spolu zlatý a k tomu som zvedavá čo s nimi bude po tom všetkom ... Už aby to pokračovanie bolo aj v slovenčine ..moc sa teším :DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kniha se mi hodně líbila a obálka je úžasná! V knihovničce se náramně vyjímá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I mě se kniha, a vůbec celá série, moc líbila. Díky této sérii jsem propadla kouzlu andělů.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa to bol asi Pád od Lauren Kate, vďaka ktorému som začala čítať o anjeloch :)

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.