nedeľa 25. novembra 2012

Hitparáda kníh - január až 25.11. 2012


Vyrobila som prvú hitparádu kníh, ktoré som prečítala od januára 2012 až dodnes. Vyberala som z týchto všetkých kníh a niekedy som to mala dosť ťažké :)


Najlepšia kniha roka
Závisť (Gregg Olsen)
Prečo? Lebo inšpirácia bola zo skutočného príbehu, ktorý som poznala. Pretože to bolo napínavé, zaujímvo písané. Pretože si ju chcem určite prečítať znova. Pretože je to zatiaľ jedíný príbeh takéhoto typu, ktorý ma vôbec bavil.








Najhoršia kniha roka
Život v mínuse (Avis Cardella) 
Prečo? Pretože som si myslela, že to bude podobné ako Závislá od nákupov. Lebo tá kniha mala príbeh, pointu. Lenže až do polovice knihy (ďalej som sa fakt nedostala), bolo v každej druhej vete slovo obchod, nakupovať, meno obchodného domu, značky, či nejaký kus oblečenia. Proste hlavná hrdinka len nakupovala a nakupovala a nakupovala. A to fakt nie je niečo o čom musím čítať. Naozaj som to nedokázala dočítať, nech som ako chcela.



Najväčšie prekvapenie
Upírske denníky 10 - Posadnutí démonmi (L.J.Smith)
Prečo? Kvôli koncu. Ani zďaleka to neskončilo podľa mojich predstáv. Totálne ma dorazil. Tí, čo ste čítali, viete.
A tiež preto, že som myslela (a dúfala), že je naozaj posledná






Najväčšie sklamanie
Upírske denníky 11 - Znovuzrodenie (L.J.Smith)
Prečo? Hoci, som to ešte nedočítala, od prvej strany mi bolo jasné, že toto je to, čo už nepísala autorka, ale niekto iný, pod jej menom. Vôbec to nemá takú "šťavu", je to len o tom, aby sa to naťahovalo. A aby sa zarábali ďaľšie peniaze. Lebo iný dôvod k tejto knihe nevidím. Čoskoro bude na ňu recenzia.





Najnapínavejšia kniha roka
Motýlik (Sylvia Mozerová)
Prečo? Pretože som fakt bola zvedavá ako sa skončí a nemohla som sa od naj pohnúť. Hoci kniha nemá ani 150 strán, zaujala ma od prvej strany (a to sa tak často nestáva). Príbeh bol pútavý, príjemný, miesta známe a navyše vás veľmi uvedomí :)
Recenziu na knihu nájdete TU.






Najvtipnejšia kniha roka
Perfektní gréci (Terry Deary) 
Prečo? Pretože grécka história je moja najobľúbenejšia a táto je písaná navyše veľmi vtipnou formou. Hoci uznávam, že doborovoľne by som si ju z knižnice nevzala, požičala som si ju od brata :)






Najnudnejšia kniha roka
Vlčí sľub (Dorothy Hearstová)
Prečo? Pretože anotácia ma zaujala a tak som si tú knihu v akcíi kúpila. Kebyže ju nemám doma, tak ju ani nedočítam, tak ma nebavila. Proste to bolo celé o ničom, príbeh za veľa nestál, bol písaný strašne nepútavo a nakoniec kniha, ktorú by som za normálnych okolností prečítala do troch dní (cez školský rok) mi trvala dobré dva týždne.




Najromantickejšia kniha roka
Záhrada večnosti: Pasca (Lauren DeStefano)
Prečo? Nemala som veľmi z čoho vyberať, presladené romantické knihy typu Danielle Steelovej naozaj nečítam. Pascu som však vybrala kvôli hlavnej hrdinke Rhine, ktorá za lásku bojovala. Odviedli ju od svojho brata, dvojčaťa, rodičov už nemala a nakoniec ušla so sluhom, ktorého ľúbila.





Najočakávanejšia kniha roka
Krvavá ruža (Andrea Cremerová)
Prečo? Pretože celá séria Nočný tieň sa mi veľmi páčila, tak som bola zvedavá na finále. A hoci ju mnohí označujú za slklamanie, mne sa páčila. Finále bolo veľkolepé, dokonalé... a nečakané (ešteže som nebola team Ren ;D) V každom prípade, bolo sa na čo tešiť, kniha ma nesklamala.





Knižná séria objavená v tomto roku
Hry o život (Suzanne Collinsová) 
A som strašne rada, že som ju objavila. Recenziu nájdete TU




Najlepší cover
Monster high: Stredná strašidelná (Lisi Harrisonová)
Prečo? Pretože vyzerá hravo, detsky a zároveň luxusne. Motýv je krásny a kniha ma zaujala na prvý pohľad.







Najhorší cover
Artemis Fowl: Opalin podvod (Eoin Colfer)
Prečo? Pretože je proste desný. Na to sa nedá povedať nič iné. Jednotka až štvorka Artemisa majú hrozné obaly, no tento je najhorší. A myslím si, že knihy by si zaslúžili niečo viac.






Hrdinka roka
Zoey Redbirdová - Škola noci
Prečo? Pretože bojuje za to, v čo verí. Nech sa jej do cesty pripletú hociaké prekážky, problémy, straty či súpery, vždy bojuje za to, čo si myslí, že je správne. Nech je to akokoľvek ťažké.






Hrdina roka
Damon Salvatore - Upírske denníky
Prečo? Lebo je to Damon. Racionálne vysvetlenie nemám. No snáď chápete :)








Pár roka
Paula Semoková a Lukáš Masubo (Džinsový denník)
Prečo? Pretože ich láska prekonala toho veľa a konečne sú spolu. A sú krásny párik. A oboch ich mám rada







Prosím vás komentujte a komentujte :) Čakám na vaše reakcie :) Ďaľšiu hitparádu chystám začiatkom marca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.