nedeľa 29. mája 2016

Summer to-read list


Ako zrejme viete, ak sledujete moju Facebookovu stránku, tento týždeň som úspešne zmaturovala a stredná škola je teda za mnou. Čudný pocit, veru. Za dva týždne a pár dní ma ešte čakajú dvoje príjmačky na výšku a ak sa na jednu zo škôl dostanem, mám pred sebou tak štyri mesiace voľna. Síce si budem musieť nájsť nejakú brigádu, ale inak ma čakajú štyri, kedy môžem spať, doháňať knihy a seriály. A možno trochu sopcializácie, minimálne blogerskej, 
Každopádne, spísala som si zoznam toho, čo by som chcela počas tých štyroch mesiacov prečítať a hádam aspoň niečo z toho splním. Je toho celkom dosť, ale mám na to štyri mesiace a budem dúfať, že ma kríza už obíde. Stačí tá od začiatku roka. 

Knihy na príjmačky:
Ďaleko od hlučného davu (Thomas Hardy) - túto knihu musím prečítať na príjmačky, tak snáď bude fajn. Nie ako Volanie divočiny a Klub bitkárov, ktoré som ani nedočítala, čo boli tak strašné.
Pocit konca (Julian Barnes) - rovnaký prípad. Až na to, že ju nemám doma a teta z iParku mi už vyše mesiaca neodpisuje, čiže či sa k nej nejako dostanem... (Prečítané tri knihy zo šiestich zo zoznamu. Uh... to bude skóre.)

Recenzné výtlačky:
Kráľovná Tearlingu, Invázia do Tearlingu (Erika Johansen) - jednotku mám doma už celé veky a dvojka je recenzák. Ešte z januára, ehm. Niet divu, že teta z Ikaru už so mnou nemá nervy. Lebo...
Nezabíjajte vtáčika (Harper Lee) - ďalší recenzák z Ikaru, pre zmenu z februára.
Zabijak Anders a jeho priatelia (Jonas Jonasson) - predposledný recenzák z Ikaru. Autorova Analfabetka bola absolútne geniálna, Starček sa mi tiež páčil, tak sa na toto teším. Len som sa k tomu ešte nedostala. 
After 3, 4 (Anna Todd) - trojka je posledný recenzák z Ikaru, čo mám momentálne doma. Aj keď ma tá séria neskutočne rozčuľuje, zároveň ma baví, takže som sem rovno zaradila aj štvorku, ktorá vychádza v auguste. 
Detektív kostlivec (Derek Landy) - ďalší recenzák, čo mám tak od februára/marca, ale pre zmenu zo Slovartu. A hoci už si ním nie som úplne istá, som na to celkom zvedavá, snáď to prekvapí.
Lirael (Garth Nix) - po prečítaní Sabriel sa mi do nej síce už vôbec nechce, ale všetci hovoria, že je to lepšie ako jednotka, tak do toho vkladám nádej. 

Potencionálne recenzné výtlačky:
(V preklade, čo dúfam, že sa mi v priebehu tých mesiacov podarí získať na recenziu. A keď nie, tak ich potrebujem aj tak, len netuším, či by som ich stihla aj teraz prečítať.)
Kroniky Narnie (C.S.Lewis) - lebo ten roztomilý boxík by sa nádherne vynímal na mojej poličke, keďže mi Narnia v zbierke chýba, čo je proste katastrofa. 
Alica v krajine zázrakov (Lewis Carroll) - hanba, že som to ešte nečítala. 
Krásne odpustenie (Jamie McGuire) - lebo Sladké zabudnutie bolo proste úžasné a ja potrebujem pokračovanie! 
Winter (Marissa Meyer) - už aby vyšla, nutne ju potrebujem!
Škola dobra a zla: Posledný naveky (Soman Chainani) - jedna z mojich obľúbených sérií a ja stále nemám posledný diel. Budem plakať. 
Uvoľnení (Neal Shusterman) - do tohoto sa mi ani nechce, ale máme s kamarátkou dohodu, že ja prečítam toto a ona Ariho. A čo by som pre Ariho neurobila, že. 
Džinsový denník 6 (Zuzka Šulajová) - k tomuto nemusím nič dodávať, potrebujem vedieť, ako sa to skončí. 

Ostatné: 
Splintered, Unhinged, Ensnared (A.G.Howard) - celú sériu mám od kamarátky požičanú už od novembra a hoci mám už istú dobu rozčítaný prvý diel, je načase dočítať nielen ten, ale aj zvyšné dva diely.
November nine (Colleen Hoover) - aj túto mám požičanú od novembra (ale od siedmeho, nie deviateho). Na čase sa do nej pustiť. 
The Crown (Kiera Cass) - nebyť kníh na príjmačky a maturít, už ju mám prečítanú. Neviem sa jej dočkať. 
Glass sword (Victoria Aveyard) - túto knihu mám rozčítanú od decembra a som niekde v polke. Rozhodne ju už musím dočítať. 
Heir of fire, Queen of shadows, Empire of storms, Assassin´s blade (Sarah J. Mass) - proste musím dočítať celý Trón zo skla, kým vyjde päťka a to vrátane noviel, aby som v septembri mohla dať aj tú. 
Harry Potter and the Cursed child (J.K.Rowling) - bože, ja sa teším viac, než viem opísať. Dajte mi ju už! (Musím si ju konečne predobjednať!) Ešte dva mesiace :(
Illuminae (Amie Kaufman, Jay Kristoff) - skrátka by som to rada stihla do českého vydania. 
A Court of mist and fury (Sarah J. Mass) - túto knihu som si včera kúpila a veľmi sa na ňu teším.
Land of stories: The Wishing spell (Chris Colfer) - vyzerá to úžasne a veľmi sa na to teším.
Struck by lightning (Chris Colfer) - má to veľké písmena a mohla by to byť taká rýchlovka. Snáď. Tak neviem, prečo som to ešte nečítala. 
Mesto stratených duší, Mesto nebeského ohňa (Cassandra Clare) - po prečítaní Magnusa Banea som zistila, že potrebujem viac Maleca a tak chcem dať tomuto druhú šancu. Snáď to tentokrát dočítam. Ak mi to Kika požičia, že. :) 


Uh, to by malo byť všetko. Na teraz. Snáď sa mi aspoň polovica z toho podarí, lebo sa na väčšinu veľmi teším. Do čoho sa plánujete pustiť v lete vy? Čítali ste niečo z nich? Chystáte sa? 

16 komentárov:

  1. No Alicu už by si si mala určite prečítať, Lirael bola naozaj aj oveľa lepšia ako Sabriel a Kráľovnú Tearlingu by som si už aj ja chcela prečítať. No kníh na leto by bolo dosť :D

    booklovers-world.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž, tiež si myslím :D Snáď stihnem aspoň niečo :D

      Odstrániť
  2. Ďaleko od hlučného davu som čítala, a hoci ma to zo začiatku nebavilo, potom to bolo fajn, keď sa to trochu rozbehlo :) Ale neodporúčam to veľmi čítať v angličtine, pokiaľ ju nemáš fakt dobrú, lebo to trochu kazí zážitok, keď nerozumieš :D (vlastná skúsenosť)
    Nástroje smrteľníkov určite dočítaj, posledné dve mne osobne prišli lepšie ako štvrtá, plus to proste také dobré, i keď sa obávam, že pre trošku nižšiu vekovú kategóriu, tak o rok-dva :D
    Inak mám momentálne akútny nedostatok kníh, takže čítam viac-menej čo mi príde pod ruku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám to v slovenčine, takže v pohode :D
      Päťku TMI som tak nejako pred rokom začala čítať a nedočítala :D
      V podstate závidím, ja neviem už vyše troch rokov, čo je to nedostatok kníh, ja ich mám viac, než je vôbec vhodné :D

      Odstrániť
  3. Já na léto to-read list nemám. Mám toho v knihovně tolik, co jsem nečetla, že se budu řídit jednoduchým pravidlem, že budu číst to, na co budu mít náladu. :D Ale už teď vím, že budu dočítat všechny Zeměplochy, co mi zatím chybí, než se dostanu k Shepherd's Crown. Ale to je jediný, čím jsem si jistá. Ale chtěla bych se dostat ke knížkám, co mi tu leží třeba už dva roky a já na ně zatím neměla čas... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som si to chcela nejako zorganizovať, že čo má u mňa prioritu :D

      Odstrániť
    2. Chápu. :D Já to taky preventivně zkusila, a pak jsem usoudila, že i když tady budu mít úhlednou kupičku, stejně nakonec sáhnu po něčem naprosto jiným, jak se znám :D

      Odstrániť
  4. Veľa kníh ktoré spomínaš nepoznám, ale v mnohých sa zhodujeme. November nine je asi najbližšia kniha od Colleen do ktorej sa chcem pustiť. Harry Potter just must read, to je snáď jasné. Trón zo skla som čítať ešte nezačala, ale zvažujem to, keď o tom počujem také chváli. Rovnako ako Mortal Instruments, ale nad tým stále váham. Čítam momentálne Infernal Devices a mám z toho veľmi zmiešané pocity. No a Alicu si tiež potrebujem nutne prečítať. Nikdy som nevidela ani žiadnu z filmových verzií, takže stále ani poriadne neviem, čo sa tam odohráva :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Trón je super a TMI tiež. Minimálne pôvodná trilógia.
      Ja som videla filmovú verziu od Tima Burtona :D

      Odstrániť
  5. a court of mist and fury by som brutálne chcela, ale aj cena na bookkdepo - že 20 eur - je brutálna :/ to snáď nemyslia vážne....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju kúpila v Pante za 9 eur (normálne stojí 10, ale mala som 10% zľavu) a na BD je paperback je len o pár centov drahší :D

      Odstrániť
    2. len ja mám jednotku v pevnej väzbe a ako taký freak neznesiem, aby som mala "rozbitú" sériu :D a hardbacky zvyknem objednávať za cca 16.5. 20 už za to fakt nedám :/ možno sa nado mnou niekto zlutuje a objedná to za mňa z nemeckého amazonu...

      Odstrániť
    3. Ja mám tiež radšej, keď ladia, ale tak... nie vždy mi to vychádza. Vlastne pri anglických málokedy. Od Rainbow Rowell mám 5 kníh, ladia spolu iba 2, ostatné majú každá iný formát, jedna z nich je dokonca hardcover :D
      A pri Red queen mám jednotku v malom paperbacku, novely majú formát o niečo vyšší a Glass sword mám zas v hardcovery :D

      Odstrániť
  6. no bodaj by som bola ako ty, koľko starostí a peňazí by som ušetrila :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale tak, v tvojej poličke to aspoň vyzerá krajšie :D :D

      Odstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.