utorok 3. mája 2016

Blogtour


 Nakoľko milujem písanie autorom (a tiež prípadné získavanie podpisov. Veď viete), tak mi tento Blogtour nemohol ujsť.
Autorom som kládla túto otázku: 

Keby ste si mohli „požičať“ akúkoľvek postavu z hocijakej knihy/filmu/seriálu a použiť ju vo svojom príbehu, koho by ste si vybrali a prečo?   


Vybral by som si Huckleberryho Finna, pretože mi ho bolo vždy veľmi ľúto. Bol to vyvrheľ čo žil na ulici a bez rodičovského dozoru. Je považovaný za stelesnenie zlého chlapca, ale vlastne to bol skvelý chlapec. Je obdivuhodné, že pomohol utiecť otrokovi menom Jim a stali sa z nich najlepší priatelia.


Vybrať si postavu? Hmm... Môžem si vybrať Disney postavičky a oživiť ich? Rozprávky v skutočnom svete! To by bola zábava! Myslím, že by som z nich spravila moderných ľudí. Bolo by to vtipné, romantické a rozhodne veľká výzva, aby to vyzeralo naozaj realisticky!


Ak by som si mohla vybrať ktorúkoľvek postavu, bola by to bola Veronica Mars. Páči sa mi, že je tvrdá aj zraniteľná. A keďže pracuje ako súkromné očko, príbehov nie je nikdy dosť. Aj keď pochybujem, že by som dokázala vystihnúť jej typický dôvtip, alebo záhady, do ktorých sa zamotáva tak dobre ako jej tvorcovia.


Zbožňujem Zuka z filmu Avatar: Posledný strážca vetra - jeho vývoj je úžasný. Rada by som mu niečo vymyslela.


Skvelá otázka. Je veľa skvelých postáv, ktoré by som si rada "požičala", ale ak mám vybrať len jednu, tak by to bol Jace Wayland z Nástrojov smrteľníkov od Cassandry Clare. Je komplikovaný, sarkastický a predsa zraniteľný. Myslím, že by bola zábava čítať príbeh z jeho pohľadu.


Scarlett O'Hara z Odviaté vetrom. Rada by som napísala o tom ako sa zachráni a získa späť Rhetta Butlera - lásku jej života. Bol by to skvelý príbeh! Viem, že už nejaký autor napísal pokračovanie, ale nikdy som ho nečítala, aby som si nepokazila príbeh vo vlastnej hlave.


Požičal by som si Longa Johna Silvera z Ostrova pokladov. Je to najprefíkanejšia a najnevyspitateľnejšia postava v dejinách literatúry. V jednej minúte ťa zabije a v druhej sa za teba obetuje.


Požičala by som si Galea Hawthorna z Hier o život. Najprv stratí dievča a potom aj zle skončí. Pre mňa je to však postava, ktorá potrebuje záchranu! Bola som team Peeta pre Katniss, ale to neznamená, že by som nebola team Gale pre niekoho iného. (To sa mi v podstate stalo, keď som písala Between the lines. Skončila som druhú knihu so šťastným párikom a ostal chalan, ktorý potreboval svoj šťastný koniec. Ale nezaslúžil si ho a ja som ani nechcela aby skončil s dievčaťom, ktorému som šťastný koniec dala, tak som napísala ďalšiu knihu.


Požičala by som si Hermionu Grangerovú z Harryho Pottera. Je chytrá, praktická a pozitívny ženský vzor. Rada by som ju videla prežívať vlastné dobrodružstvá a riešiť problémy bez Harryho a Rona.


Požičala by som si Galea z Hier o život, pretože som ho od začiatku zbožňovať a chcem vidieť jeho šťastný koniec!



Keď som bol mladší, chcel som písať o komiksových hrdinoch ako Batman či Judge Dredd, ale teraz radšej vytváram vlastné postacy a netúžim písať o výtvoroch iných autorov.


Vybrala by som si Akivinu sestru Liraz z Dcéru dymu a kostí od Laini Taylor. Liraz je mojou obľúbenou postavou z tej série a páči sa mi ako začínala ako divoký, brutálny, bojový anjel, ktorá vidí všetko čierne alebo biele, dobré alebo zlé. Bez ľútosti zabije chiméru, pretože verí, že sú nepriatelia. No potom stretne Ziri a to je skúškou pre všetko, čomu kedy verila. Liraz už ie je taká divoká, ale je nútená všetko prehodnotiť a vidieť vecí komplexnejšie, než myslela. Rada by som jej charakter viac rozvila v jej vlastnej knihe.


Asi by to bola Romana z Doctora Who. O nej som aj napísal pár fanfikcií a bavilo ma to.


Ukradol by som si Victora z knihy Vicious od V.E.Schwab. Nielenže zbožňujem všetko, čo Victoria napíše, ale Victor je úžasný antihrdina. A má superschopnosti! Čo je niečo za čo by som dal aj jeden z mojich prstov na nohe. Myslím, že Victor je tak zložitý a unikátny a bola by veľká zábava dostať príležitosť napísať o ňom pár príbehov.


Myslím, že by bola zábava písať o Panny Lane z filmu Almost famous, ktorú hrala Kate Hudson. Je to jeden z mojich obľúbených filmov a jej postava je úžasná, takisto ako miesto a čas príbehu. Bolo by skvelé objavovať jej svet.


Lákalo by ma viac postáv. Keby som chcela skvelého a vznešeného hrdinu, zvolila by som Faramira. Samozrejme jeho knižnú verziu. Keby som chcela niekomu dopriať smrť, ktorá by čitateľov potešila, požičiam si Joffreyho z GoT. Keby som chcela nejakú záhadu rýchlo vyriešiť, zvolila by som si Sherlocka. A keby som si chcela urobiť radosť, vybrala by som si Hagrida, lebo potom by zmizli jeho pasáže z HP a hneď by sa mi tie knižky lepšie čítali, alebo z rovnakého dôvodu Rorana z Eragona. Ale aj by som si asi vybrala Popoluškine nevlastné sestry.... vždy sa mi zdalo, že sú to len nepochopené hrdinky.


Rada by som napísala fanfiction na Gossip girl. Venovala by som sa Chuckovi a Blair, tých zbožňujem. Sú tak diabolskí!


Požičala by som si Ponyboya Curtisa z The Outsiders od S.E.Hinton. Je jednou z mojich naojbľúbenejších postáv a rada by som ho predstavila postavám zo sérií Prekroč svůj stín a Thunder road. Myslím, že by boli skvelými priateľmi!


Ak by som si mohla požičať akúkoľvek postavu - teraz trochu podvádzam - požičala by som si démonov od Phillipa Pullmana. Vo svojej trilógii Temné hmoty sa pohráva s nápadom fyzickej podoby ľudských duší "démonov", ktoré majú zvieraciu podobu, zvyčajne opačného pohlavia. Tvoj démon je tvoj najlepší priateľ a stály spoločník. Detskí démoni môžu meniť podobu, v puberte sa to zastaví. Strašne rada by som to využila a dosť ma mrzí, že som to nevymyslela sama. 


Rada by som si požičala Leah z Twilightu, pretože nám bola predstavená iba ako jediná známa vlkolačica v histórii a z toho sa dá veľa vyťažiť. 


Okrem Sherlocka a Moriartyho (očividne) som vždy chcela písať o Alici v krajine zázrakov. Milujem tie knihy! Je úžasné čítať o svete, ktorý sa stále mení a nič sa nestane tak, ako čakáte. Bolo by skvelé ten svet nejakým spôsobom objavovať.


Rada by som si požičala čarodejníka Howla z Howlůvho putujícího zámku od Diany Wynne Jonesovej. Nielenže na ňom zbožňujem, že to nie je typický kladný hrdina (navonok je rozmaznaný, márnivý a povrchný), ale ako sa ukáže jeho pravá povaha a akou skvelou osobou vlastne je, keď v ňom Sophie prebudí ľudskosť. Je to fascinujúca postava a rada by som si o ňom prečítala - alebo napísala - viac. 


Fíha... zaujímavá otázka, človek sa musí zamyslieť. Asi by som si vybrala Dumbledora z Harryho Pottera, napadol mi ako prvý. Veľmi sa mi páči, lebo je zosobnením dobroty, správneho, čestného človeka, ktorý nie je dokonalý, má svoje muchy a robí chyby, napriek vysokému veku nestráca hravosť. Plakala som, keď ho Rowlingová zabila.


Vybrala by som si Quinna z Homelandu, pretože za prvé dobre vyzerá, za druhé má veľa mentálnych problémov a za tretie má fascinujúci život.


Myslím, že by som si vybral Dona Quijota a vložil ho do súčastnosti. Prečo? Moderný svet stratil vieru a zabúda robiť dobru a bojovať proti zlu. Snáď by som jeho novými dobordružstvami ľudí nejako inšpiroval.


Na to se hrozně těžko odpovídá. Postavy, co mám ráda, mám ráda v jejich původních verzích a kdybych si je přivlastnila pro sebe, tak je zákonitě trochu změním a už to nebudou ty postavy. Dává to smysl? No, nevadí. Ale kdybych si už měla vybrat, asi bych se rozhodovala mezi Crowleym z Dobrých znamení, Seregilem z Nočních běžců a Lordem Vetinarim ze Zeměplochy. Očividně jsem fanoušek sarkastických zmetků se zálibou v černé barvě. Ale můžu za to, že je s nimi největší zábava?
*********************************************************************************************************************

A nakoľko niekoľko autorov aj niečo poslalo, tak tu mám pre vás aj menšiu súťaž.

(kniha podpísaná Darrenom Shanom, podpísané záložky od Pauly Stokes, Mii Sheridan, Heather W. Petty, Rominy Russel, Elizabeth Wein, Marii V. Snyder a dve stužky s motívom kníh Katie McGarry. Radečka pošle Katka výhercovi s podpisom a venovaním.)

  • Súťaž trvá do 23.5. polnoci
  • Edit: zapojiť sa môže ktokoľvek so slovenskou alebo českou doručovacou adresou.
  • pre vstup do súťaže mi napíšte do komentára váš mail, vašu momentálne obľúbenú pesničku a od ktorého autora vám tu chýba odpoveď
  • Pokiaľ budete súťaž verejne zdieľať, môžete pridať aj druhý komentár s linkom a budete mať vstup navyše. 
  • Víťazi budú dvaja. Držím palce. 



51 komentárov:

  1. hnatovaz@gmail.com
    momentálne (už dlhú dobu) mám najradšej úvodnú pieseň k seriálu Outlander (https://www.youtube.com/watch?v=-zQoQ1ckFxI)
    Chýba mi tu odpoveď od Diany Gabaldon (of course)
    súťaž a tvoj článok zdieľam tu: https://www.facebook.com/zuzankavkrajinezazrakov/
    P.S.: mne odpísali iba traja! ako to robíš, že tebe všetko tak ide? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Maťo, jsem moc ráda, že jsi se zúčastnila našeho projektu! :) Tolik odpovědí, co jsi získala a ty dářečky, to je úžasné! Já mám zatím jen jednu odpověď :D :D
    A odepsal Ti i Andy Weir! Docela si teď vyčítám, že jsem mu také nenapsala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne odpísal, aj keď dosť sucho, z čoho som trochu sklamaná :D

      Odstrániť
  3. Ja neviem baby... ja som napísala tak okolo stovky autorom, to bude tým :D Že niekto proste musel odpísať :D
    Tiež som rada, že som sa zúčastnila, toľko podpisov mi zas pribudlo... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne išlo dosť ťažko získavanie kontaktov, tak som im skúšala písať aj na FB a GoodReads :D

      Odstrániť
    2. Na Goodreads majú zvyčajne svoju webovú stránku a na nej kontakty, čiže ja väčšinou maily píšem :D

      Odstrániť
  4. Jéééj! Super súťaž!
    andrejka.hulatova@gmail.com
    momentálne fičím na pesničke od The Vamps- somebody to you, pridávam aj link https://www.youtube.com/watch?v=0go2nfVXFgA
    A od ktorého autora mi chýba odpoveď? No napríklad od Miroslavy Varáčkovej, Janky Pronskej, Moniky Wurm alebo K. Cassovej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kiere som písala, tá žiaľ neodpovedala :(

      Odstrániť
    2. Škoda... možno nabudúce odpíše. Páči sa mi, že si oslovila Zuzku Šulajovú jej džínsový denník zbožňujem :)

      Odstrániť
    3. Aj ja :) Teším sa na šestku :)

      Odstrániť
  5. janapasierbova@gmail.com
    Jedna z mojich obľúbených pesničiek je The Script - Breakeven, ale mám ich určite viac. :) A brala by som ešte od poveď od K. A. Tucker.
    https://www.facebook.com/janka.pasierbova

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dpazitna@gmail.com
    Ja nemám len jednu ale viac bude to asi tým že počúvam hoci čo . Ale najviac prevládajú u mňa ľudovky(dievča z dediny sa nezaprie :D ) ale teraz najviac https://www.youtube.com/watch?v=wQ08zO55ZUU z pýchy a predsudku a potom https://www.youtube.com/watch?v=Dn8vzTsnPps to bude asi tým , že sme ju počúvali cestou na súťaž v hádzanej :D Chýba mi odpoveď od Veronici Roth alebo Sarah J Maas.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, od Sarah aj mne, ale tá žiaľ neodpovedala :( Pri Veronice si nie som istá, či som jej tentokrát písala, ale párkrát už áno, tiež neodpísala.

      Odstrániť
  7. Páni, obdivuji, kolik odpovědí jsi dokázala nasbírat :) Je fakt, že většinu autorů vůbec neznám - asi bych si měla doplnit vzdělání :) A vlastně neznám důvěrně ani moc z těch postav, které si vybrali :D Díky, že ses zúčastnila a přeji všem, kdo se mohou zapojit do soutěže spousta štěstí, když jsou ve hře takové krásné ceny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ani ja viaceré postavy nepoznám. Autorov síce hej, ale od mnohých som nič nečítala :D

      Odstrániť
  8. siisaa@centrum.sk
    Vybrať obľúbenú pesničku je vždy ťažké, je ich hrozne veľa :( no možno k najpočúvanejším momentálne patrí od Bring me the horizon - Follow you
    Chýba mi odpoveď od Cassandry Clare, Suzanne Collins alebo Sarah J. Maas.. Ale inak super odpovede ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tie ti zrovna tak ľahko neodpíšu :D

      Odstrániť
    2. ano, je mi to jasné :D ale snívať treba vo veľkom :D

      Odstrániť
    3. V tom prípade by som úplne najviac chcela Rowlingovú :D

      Odstrániť
    4. :3 fuu, to keby sa stane, a stane sa to mne, tak by som to asi neprežila :D ale umrela by som šťastná no :D

      Odstrániť
  9. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. emkasasalova@gmail.com
    Momentálne fičím na pesničke od Sii- Cheap Thrills. Mne tu chýba napr. Jandy Nelson, Jennifer Niven, Sarah J. Maas alebo taká Rowlingová, ale to by som už chcela asi veľa :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jandy a Sarah som písala, tie neodpovedali. Pri Jennifer si nie som istá :D Ale pri Rowlingovej by som chcela veľa aj ja :D

      Odstrániť
  11. https://www.facebook.com/Ermenbooks-1493786050862098/ zdieľam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. thehungergames@seznam.cz

    ÚÚÚÚ, Gabča! I Stand, tu písničku miluju a pak další z Eurovize!

    Asi Lauren Oliver. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj tej som, myslím, písala :D
      Jop, tá je úžasná :D

      Odstrániť
  13. Ty bláááho, to je odpovědí, neskutečné, jsi fakt dobrá :) A skvěle zvolená otázka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. bozikovanatasa9@gmail.com

    Síce aj keď v poslednej dobe počúvam Fall Out Boy, tak prekvapivo to nebude od nich...Viem, že ma po čase omrzia... Ale je tu pesnička, ktorá je už vyše roka u mňa na prvom mieste :3 Vicetone feat. Collin Mc. (nechce sa mi vypisovať jeho krkolomné priezvisko :D ) Heartbeat (https://www.youtube.com/watch?v=ApVTFYSJ34g) Je neskutočná! A mám na ňu vymyslený megasupriš príbeh, ale ja a písanie príbehov...Ne :D Alebo táto upravená verzia od Muse ;) (https://www.youtube.com/watch?v=XCgWZmSPpYw) P.S. originál sa mi nepáči :D Umm... Sarah J. Maas, ale tá ti ako čítam neodpísala :D Ale inak skvelý výber autorov.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. 1. ohnempolibena@gmail.com
    2. Poslouchám toho opravdu hodně, ale poslední dobou tedy hlavně Enter Sandman od Metallicy :)
    3. Mě osobně by zajímala třeba odpověď George Martina nebo Rowlingové, ale od těch by se odpověď sháněla asi opravdu hodně těžko :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Výborný článok, som rada, že som si mohla prečítať čo na to autori :-)
    Môj mail - casionangelova@centrum.sk
    Pesnička, ktorú aktuálne počúvam - novinka od Zuzany Smatanovej - Horou
    Rada by som si prečítala odpoveď Richelle Mead alebo Johna Flanagana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Richelle nie je o nič viac pravdepodobnejšia ako Veronica Roth či Cassandra Clare a pri tom druhom nemám šajnu o koho sa jedná :D

      Odstrániť
  17. Ahoj Maťka :) ja blogtour úplne zbožňujem, pretože je strašne krásne poznať názory všetkých spisovateľov a zároveň je úplne neuveriteľné, že odpovede sú od tých ľudí, čo napísali aj moje najobľúbenejšie knihy <3 (fangirl záchvat :D)
    Chýbala mi tu trebárs Sarah J. Maas (ikeď teraz s ňou má Christine video :D), alebo Kiera Cass a samozrejme si nemôžem odpustiť ani Rowlingovú, pretože ju jednoducho zbožňoujem :DD ale veľmi oceňujem, že sa tu nachádza Zuzka, alebo Marja :))
    Čo sa týka pesničky, tak v poslednej dobe som začala počúvať také tradičné :D (vyjadrenie na jednotku)americké skupiny. Sú to The Lumineers, alebo The Head and the Heats. Moje najobľúbenejšie sú Ophelia a Rivers and Roads (túto som 1 raz počula v seriáli New Girl, ktorý som si tiež zamilovala :D)
    terezamodey@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež zbožňujem blogtour. Komunikácia s autormi je super a hlavne sa mi rozrastá vďaka tomu podpisová zbierka :D :D
      Tie chýbajú, aj mne. Hoci keby mi odpíše Rowlingová, tak sa asi blogtour nedočkáte, lebo od radosti by som umrela :D

      Odstrániť
  18. A ešte dodatočne jeden koment - zdieľala som :-)
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=451397128399007&id=143006052571451

    OdpovedaťOdstrániť
  19. 1. Anethka20@seznam.cz
    2. Hodně teď poslouchám nové album od Ektora (neukamenuj mě) a taky Higher od Rihanny :3
    3. Možná odpověď od Richelle Mead a Johna Greena :3

    4. https://www.facebook.com/ReadMeAnnieblogspotcz/posts/1006906189363060

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neukameňujem, nemám šajnu kto to je, nikdy som o ňom nepočula :D

      Odstrániť
  20. Ahoj, skvělý článek a taky je krásné, kolik jsi získala odpovědí od tak skvělých autorů. :)

    1. ivana.kanovska@gmail.com
    2. V hlavě mi teď zrovna uvízl tento remix: https://www.youtube.com/watch?v=3jV12_lQ68c a potom ještě tyto písničky: https://www.youtube.com/watch?v=Zm-P97qA1g0 https://www.youtube.com/watch?v=s_rSrHmJGw0
    3. Asi od Ricka Riordana a Sarah J. Maas (taky mi neodpověděli :( )

    OdpovedaťOdstrániť
  21. 1. kika14598@azet.sk
    2. Mám ich v tejto chvíli dosť. Furt dookola počúvam asi 8 pesničiek a vybrať len jednu je ťažké. Asi predsa len vyberiem Major Lazer - Be Together feat. Wild Belle (https://www.youtube.com/watch?v=GZSsOEqgm0c(. Zamilovala som si ju pri jednom videu o Alecovi a Magnusovi <3 . Neviem ju teraz prestať počúvať a asi si ju skrátim aj na zvonenie, aby som ju počúvala dovtedy, kým mi z nej neprepne. :D
    3. Hmm...myslím, že od mojej obľúbenej Jamie McGuire a ešte obľúbenejšej Collen Hoover. Inak som spokojná s autormi, ktorých si vybrala :)
    4. Zdieľať budem, pošlem druhý komentár. ;)
    PS: Musím napísať :D Zapájam sa len kvôli tým stužkám od Katie McGarry a tým záložkám od Mii Sheridan. Proste keď som videla, že ich máš, muslea som sa zapojiť. <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obom som písala, Colleen tentokrát neodpísala. Ale už som s ňou robila rozhovor kedysi :D

      Odstrániť
  22. 2 :) https://www.facebook.com/tinkasbookworld/

    OdpovedaťOdstrániť
  23. 1. nataliajavorkova9@gmail.com
    2. Momentálne som závislá na celom albume Hatful of Hollow od the Smiths. A oblubena z tohto albumu je Heaven Knows I'm Miserable Now.
    3. Zaujímala by ma odpoveď od Rowlingovej, Cassandry Clare, Paula Coelha, Rainbow Rowellovej a Stephenie Mayerovej.

    OdpovedaťOdstrániť
  24. levhardice@seznam.cz
    Linkin Park - Numb!
    Odpověď od Nalini Singh třeba :)

    OdpovedaťOdstrániť
  25. 1) crazybooks@azet.sk
    2) Simple Plan - Singing In The Rain ♥♥
    3) Suzanne Collins :)

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Najviac sa mi páčila odpoveď Marje Holecyovej, neviem, či by som vyberala podobne, ale rozhodne by to bolo zaujímavé. Inak, super projekt, možno sa na budúci rok zapojím, keď sa môj blog trochu rozbehne (aspoň dúfam, že sa to podarí).

    OdpovedaťOdstrániť
  27. alca.vocelkova@gmail.com
    Oblíbená písnička mě teď vyloženě žádná nenapadá, ale třeba něco od Wanastovek bych si teď docela dala :) myslím, že asi nemám žádnou nejoblíbenější..
    A chybí mi tu Sarah J. Maas, ale jinak skvělá práce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  28. nicole003@orangemail.sk

    ahoj,Nickelback-How you remind me je pesnicka ktora ma nikdy neomrzi :) mas tu celkom slusny pocet autorov ale chyba mi tu moj oblubeny Dominik Dán.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem vám za každý komentár :)

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.